Uutiset

Alumni Craig Rollo nappasi musiikkidiggarin unelmatyön

Koska Craig Rollo halusi työskennellä musiikin parissa, Acoustics and Audio Technology oli hänelle täydellinen pääainevalinta.
Craig Rollo / Aalto University alumni/ Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology
Craig Rollo.

Miksi valitsit Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology -maisteriohjelman?

Koska soitan kitaraa, unelmoin lukioikäisenä muusikon ammatista. Lukion jälkeen ajattelin, että ehkä minun pitäisi hakeutua “oikeisiin töihin”, joten menin Edinburghin yliopistoon opiskelemaan musiikkiteknologiaa. Kun olin tekemässä kandiopintojeni loppuprojektia, lähdin ohjaajani kannustamana viikoksi vierailulle Aalto-yliopistoon nähdäkseni, olisiko Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology -maisteriohjelma minulle sopiva.

Silloin oli helmikuu ja sää oli todella kylmä - vaikka sainkin myöhemmin tietää, että se helmikuu oli lämpimin vuosikausiin! Säästä huolimatta pidin Aallosta kovasti ja tajusin, että ohjelma oli tarkalleen sitä mitä halusin, joten päätin hakea.

Mikä oli mielenkiintoisinta opinnoissasi?

Pidin paljon Audio Signal Processing -kurssista, jossa opimme, kuinka erilaiset ääniefektit toimivat ja miten ne toteutetaan käytännössä. Oli myös todella tajunnanräjäyttävää ymmärtää, miten tiloja voi mallintaa virtuaalisesti!

Kaiken kaikkiaan, akustiikan ja audioteknologian opiskelu oli todella kiinnostavaa, palkitsevaa ja haastavaa. Teimme kursseilla paljon ryhmätöitä ja kaikki opettajat olivat todella auttavaisia. Koin, että en ollut opintojeni kanssa yksin ja voisin aina pyytää neuvoa.

Maisteriohjelmassa oli paljon kansainvälisiä opiskelijoita sekä vaihto-opiskelijoita, joten sain oppia paljon eri taustoista tulevista ihmisistä sekä eri kulttuurien yhteneväisyyksistä ja eroista.

Millaisia eväitä olet saanut opinnoistasi työelämään?

Opin muun muassa aikataulutusta, asioiden hallitsemista, koodaamista sekä esitelmien tekemistä. Aikaisemmin vihasin puhua julkisesti, mutta Aallossa teimme paljon esitelmiä ryhmässä. Muiden ihmisten tuki helpotti esitelmien pitämistä ja myös paransi omia esiintymistaitojani.

Missä työskentelet nyt?

Palasin opintojeni jälkeen kotimaahani Skotlantiin vuodeksi, mutta tulin takaisin Suomeen, kun sain mahdollisuuden työskennellä NeuralDSP-yrityksessä. NeuralDSP valmistaa kitaraplugareita eli liitännäisohjelmia kitaristeille, jotka simuloivat kitara- ja bassopedaaleja sekä vahvistimia ja kaiutinkaappeja. Yritys on erikoistunut erityisesti tuotteisiin, joita käytetään metalli- ja rockmusiikissa. Työssäni minun täytyy ymmärtää muusikoiden näkökulmaa sekä teknologiaa ja signaalinkäsittelyn yksityiskohtia vahvistimien taustalla.  

Miltä alan tulevaisuus näyttää?

Maisteriohjelma tarjoaa erilaisia urapolkuja. Jos opiskelet enemmän akustiikkaa, sinusta voi tulla esimerkiksi rakennusyhtiöiden konsultti. Jos painotat signaalinkäsittelyä, sinusta tulee audioteknologian asiantuntija. Virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen yleistyy koko ajan ja kysyntä audioteknologian osaajille on kasvussa, sillä heitä tarvitaan luomaan todentuntuinen äänikokemus virtuaalitodellisuuteen. Nykyään käytetään myös paljon virtuaalisia työkaluja esimerkiksi etäkokouksissa ja näihin tarvitaan puheenkäsittelyn osaajia.

Mitä vinkkejä antaisit maisterinopintoja aloittaville?

Opettele aikatauluttamaan, kokeile erilaisia opiskelutekniikoita ja valitse niistä itsellesi sopivat. Anna itsellesi lupa ottaa välillä taukoa opiskelusta. Ja älä valvo öitä, siitä ei ole koskaan apua. Ja vielä, muista pitää hauskaa!

Lue lisää

Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology

The major in Acoustics and Audio Technology equips students with a fundamental understanding of human hearing, audio perception, and physics of sound. The skills they acquire enable, for example, reducing noise pollution, planning harmonic environments and designing coherent sound experiences.

Three Aalto University students working in a acoustics laboratory

Opinnot

Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.

Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala

Alumni Laura McLeod: Aallossa saat vapaasti kokeilla ja oppia uutta

Acoustics and Audio Technology -pääaine tarjosi Laura McLeodille mahdollisuuden yhdistää intohimonsa musiikkiin ja fysiikkaan.

Aalto University / A girl sitting on sand with sunglasses on / Laura McLeod

Opiskelija Janne Pietilä: Akustiikan opinnot ovat antaneet uusia näkökulmia myös musiikkiharrastukseen

Janne Pietilän mielestä akustiikan ja audioteknologian työnäkymät ovat hyvät, sillä osaajia tarvitaan niin virtuaalitodellisuuden tuotannossa kuin rakennusalalla.

Janne Pietilä/ Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology/ image: Lauri Viljavuori
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Nainen on kuntosalilla ja katsoo hymyillen puhelinta, jota pitää kädessään.
Opinnot Julkaistu:

FITech tarjoaa maksuttoman kurssikokonaisuuden verkossa – digiloikan voi aloittaa ohjelmoinnin, datan ja sovellusten perusteilla

FITechin kurssit sopivat kaikille, jotka haluavat päivittää digitaitojaan ja tutustua yliopisto-opintoihin.
The picture shows CEMS students.
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston CEMS MIM -ohjelmalle erinomaiset arviot viideltä viime vuodelta

Ohjelmamme tukipalvelut, liikeviestinnäntaitojen opetus ja bisnesprojektit saivat parhaat arviot.
UMAD
Opinnot Julkaistu:

Occupying Zoom

Median laitoksen opiskelijat veivät luovuutensa uusiin ulottuvuuksiin ja näyttivät esimerkkiä virtuaalisen tilan haltuunotossa.
Aalto University / students at Aalto University / Unto Rautio
Opinnot Julkaistu:

Lukeeko keinotekoinen virtuaali-ihminen tulevaisuudessa uutiset?

ITP:n opiskelijat kehittivät keinotekoisen virtuaali-ihmisen Yle:lle.