Uutiset

Opiskelija Janne Pietilä: Akustiikan opinnot ovat antaneet uusia näkökulmia myös musiikkiharrastukseen

Janne Pietilän mielestä akustiikan ja audioteknologian työllisyysnäkymät ovat hyvät, sillä osaajia tarvitaan niin virtuaalitodellisuuden tuotannossa kuin rakennusalalla.
Janne Pietilä/ Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology/ image: Lauri Viljavuori
Janne Pietilä. Kuva: Lauri Viljavuori

Janne Pietilä on harrastanut musiikkia nuoresta lähtien, minkä vuoksi akustiikan ja audioteknologian maisteriohjelma tuntui hänestä heti oikealta vaihtoehdolta. Kurssien ajankohtaisen ja mielenkiintoisen sisällön lisäksi hän on nauttinut erityisesti vapaudesta suunnitella omia opintoja ja aikatauluja. 

Jannen mukaan myös alan työllisyystilanne näyttää hyvältä - hän on huomannut, että koulutus on arvostettu ja ohjelmasta valmistuneita rekrytoidaan helposti esimerkiksi rakennusakustiikan tehtäviin. 

Miksi valitsit Computer, Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology -maisteriohjelman?

Musiikki ja kitaransoitto ovat olleet minulle tärkeitä asioita pienestä pitäen. Lukiossa mietin, minne lähtisin opiskelemaan ja pohdin musiikkialaa vaihtoehtona. Siinä mietityttivät kuitenkin esimerkiksi työllistyminen ja musiikkialan heikko asema yhteiskunnassa. Lukiossa pärjäsin hyvin fysiikassa ja matematiikassa ja kun törmäsin Aalto-yliopiston akustiikan maisteriohjelmaan, olin vakuuttunut, että tämä olisi minulle oikea paikka. Kävin eräässä Aallon lukiolaisille suunnatussa tapahtumassa, ja siellä minua neuvottiin lukemaan sähkötekniikan kandiksi ja jatkamaan siitä Computer, Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology -maisteriohjelmaan.

Mikä on ollut parasta opinnoissasi?

Vapaus koota itse haluamansa kurssit ja se, että voi itse päättää, miten ja milloin opiskelee. Kiitos myös ohjelman opettajille siitä, että kurssit ja niiden sisällöt on mietitty hyvin ja ne ovat ajan hermolla. Aallossa on hyvät mahdollisuudet ottaa kursseja muista Aallon kouluista, mutta myös muista yliopistoista. Itse kävin Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa pari musiikkiteknologian kurssia.

Aallossa on paljon erilaisia yhdistyksiä, jotka mahdollistavat jokaiselle omanlaisia harrastuksia. Näistä on löytynyt itsellenikin sopiva musiikkiyhdistys, teekkareiden jazzyhdistys Polirytmi ry, jonka toiminnassa olen mukana.

Kursseilla käytettävät työskentelytavat ja tehtävät ovat sellaisia, joista on varmasti hyötyä myös tulevaisuudessa.

Janne Pietilä

Millaisia eväitä olet saanut opinnoistasi työelämään?

Löysin nykyisen työpaikkani rakennusakustiikan konsulttina Ramboll Finland Oy:ssa Aallon urapalveluiden kautta. Kursseilla käytettävät työskentelytavat ja tehtävät ovat sellaisia, joista on varmasti hyötyä myös tulevaisuudessa.

Kokemukseni mukaan ala sopii erityisesti sellaiselle, joka on kiinnostunut äänistä tai musiikista. Oman musiikkitaustani takia on ollut inspiroivaa, että olen voinut kursseilla saada uusia näkökulmia musiikkiin. On luonnollista, että monilla täällä opiskelevilla on musiikkitausta, mutta se ei tietenkään ole mikään välttämättömyys täällä menestymiseen.

Miltä alan tulevaisuus näyttää?

Akustiikkaa ja audioteknologiaa opiskelleilla on näkemykseni mukaan hyvät työllisyysnäkymät. Ala on entistä enemmän pinnalla – esimerkiksi rakentamisessa akustiikka huomioidaan jatkuvasti enemmän ja virtuaalitodellisuuteen keskittyneiden yritysten ansiosta virtuaaliakustiikan kehitykselle on kysyntää. Huomaan, että koulutus on arvostettua, sillä Suomessa akustiikkaa opiskelleita rekrytoidaan helposti esimerkiksi rakennusakustiikkaan liittyviin tehtäviin.

Haluatko kuulla lisää Aalto-yliopistossa opiskelusta, hakemisesta ja opiskelijaelämästä? Tilaa uutiskirje tästä!

Seuraa meitä!

Lue lisää maisteriohjelmasta

Janne opiskelee Computer, Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology -maisteriohjelmassa. Lisää tietoa opinnoista ja alan työllisyysmahdollisuuksista löydät alla linkattuna olevista alumnihaastatteluista. 

Three Aalto University students working in a acoustics laboratory

Acoustics and Audio Technology - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)

The major in Acoustics and Audio Technology equips students with a fundamental understanding of human hearing, audio perception, and physics of sound. The skills they acquire enable, for example, reducing noise pollution, planning harmonic environments and designing coherent sound experiences.

Koulutustarjonta
Aalto University / A girl sitting on sand with sunglasses on / Laura McLeod

Alumni Laura McLeod: Aallossa saat vapaasti kokeilla ja oppia uutta

Acoustics and Audio Technology -pääaine tarjosi Laura McLeodille mahdollisuuden yhdistää intohimonsa musiikkiin ja fysiikkaan.

Uutiset
Craig Rollo / Aalto University alumni/ Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences - Acoustics and Audio Technology

Alumni Craig Rollo nappasi musiikkidiggarin unelmatyön

Koska Craig Rollo halusi työskennellä musiikin parissa, Acoustics and Audio Technology oli hänelle täydellinen pääainevalinta.

Uutiset
Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala

Opiskele sähkötekniikkaa

Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.

Sähkötekniikan korkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Opiskelijoita tutkimassa kirjaston hyllyjen sisältöä
Opinnot Julkaistu:
Two African women working on a project
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Yrittäjyyden sisällyttäminen metsä- ja maatalouskoulutukseen on ratkaisevan tärkeää Afrikalle

Apulaisprofessori Patrick Shulist kehittää yrittäjyyskoulutusta yhdessä afrikkalaisten kumppaneiden kanssa.
Opinnot Julkaistu:

Kursseja tohtoriopiskelijoille periodissa V

Periodi V alkaa 22. huhtikuuta ja päättyy 9. kesäkuuta 2024.