Uutiset

Elektroniikka-ICT ala tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseen

Elektroniikka-ICT ala etsii jatkuvasti uusia lahjakkuuksia Aallon opiskelijoiden ja valmistuneiden keskuudesta.
ELEC students
Kuva: Unto Rautio/Aalto-yliopisto

Tiesitkö, että elektroniikka-ICT alan työllistymisaste on erinomainen, ja ala tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia maailmanlaajuisten haasteiden vastaamiseen?

Nykyiset langattomat 5G-järjestelmät ja erityisesti tulevat 6G-järjestelmät edellyttävät erilaisia tulevaisuudennäkymät mahdollistavia laskenta- ja liitettävyyslaitteistoja. Nykyaikainen langaton laitteisto monimutkaisella järjestelmäpiirillä (SoC, system-on-chip) sisältää useita suorittimia, tekoäly- ja koneoppimislaitteistoja, sovelluskohtaisesti räätälöityjä suoritinkiihdyttimiä ja langattomia monikaistaisia liitettävyysratkaisuja.

Teollisuus tarvitsee älykkäiden järjestelmien rakentamiseen uusia työntekijöitä, jotka ymmärtävät tällä alalla käytettäviä teknologioita aina mikroelektroniikasta signaalinkäsittelyyn, viestintään, koneoppimiseen ja laitteisto-ohjelmointiin.

Suomen teollisuus on sitoutunut ratkaisemaan nämä haasteet ja etsii jatkuvasti lahjakkaita opiskelijoita Aallon opiskelijoiden ja valmistuneiden joukosta. Yksi alan yrityksistä on Nokia, joka palkkaa satoja harjoittelijoita ja nuoria ammattilaisia ympäri vuoden.

“Nokia on luotettu kumppani kriittisten verkkojen saralla ja sitoutunut innovaatio- ja teknologiajohtamiseen kiinteiden verkkojen ja mobiili- sekä pilviverkkojen osalta”, kertoo Nokian Suomen HR-johtaja Pia Talonpoika.

Opiskelija – Osallistu tapahtumiin, jotta saat kuulla lisää mahdollisista urapoluista!

Syksyn aikana opiskelijoillamme on useita mahdollisuuksia oppia lisää tulevaisuuden urapoluista elektroniikka-ICT alasta:

•    Orientaatioviikko 29.8.–2.9.2022
•    Aalto Talent Expo -messut 10.11.2022
•    Nokian rekrytointitapahtuma Tietotekniikan talossa 12.10.2022 klo 11–14

Tietoja Nokiasta

Nokia toimii 120 maassa, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoossa. Espoon vahvuutena on sen pitkäaikainen kokemus kaikki vaiheet kattavasta testauksesta (end-to-end) sekä tietoliikenneosaaminen. Nokian tiimit keskittyvät mobiiliverkkoihin ja pilvituotteiden yleiseen kehittämiseen, ohjelmistoliiketoimintaan sekä radio- ja mobiiliverkkojen huippututkimukseen. Nokian Espoon kampus tunnetaan teknisestä asiantuntemuksestaan, joka kattaa kaiken tutkimuksesta kenttätarkastuksiin. Espoossa tehdään aktiivista yhteistyötä Aalto-yliopiston kanssa. Espoon lisäksi Suomessa on kaksi muuta osastoa: Oulu ja Tampere. Suomi on keskeinen tekijä tutkimuksen, kehityksen ja valmistuksen alalla.

Lisätietoja:
Professori Jussi Ryynänen
[email protected]
Elektroniikan ja nanotekniikan laitos
Sähkötekniikan korkeakoulu

Two Aalto University students working on a laptop together / photo by Unto Rautio

Communications Engineering - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)

Our world is digitally revolutionised, highlighting the increasing importance of internet technologies, wireless communication and communications ecosystems. The Master’s Programme in Computer, Communication and Information Sciences – Communications Engineering covers both theoretical fundamentals and the hottest hands-on applications of communications technology, including topics like 5G, IoT, machine learning, and cybersecurity. The study option consists of a hard technological core surrounded by human-centred behavioural economics and sciences.

Koulutustarjonta
Aalto electronics-ICT anechoic chamber for 2-60 GHz and two near-field scanners

Electronics and Nanotechnology, Master of Science (Technology)

Electronics and Nanotechnology -maisteriohjelma tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden opiskella tekniikkaa voimakkaasti kehittyvillä aloilla. Mobiililaitteiden lisääntymisen myötä langatonta tekniikkaa käytetään nykyään kaikkialla, avaruustekniikan merkitys kasvaa huimasti pienten satelliittien kehityksen myötä, ja nanotekniikka mahdollistaa merkittäviä läpimurtoja monilla aloilla, kuten aurinkoenergian keräämisessä. Ohjelma keskittyy erityisesti näihin tekniikoihin liittyvien laitteistojen kehittämiseen ja rakentamiseen. Ohjelma antaa valmiudet tulevaisuuden teknologioiden kehittämiseen yrityksissä tai osaamisen syventämiseen akateemisissa jatko-opinnoissa.

Koulutustarjonta
Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala

Tule opiskelemaan Sähkötekniikan korkeakouluun

Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.

Sähkötekniikan korkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Mikko Jääskeläinen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Mikko Jääskeläinen: Opiskelu Kauppiksessa on avannut työuran kannalta monia ovia

Rahoitusta ja Creative Sustainability -pääainetta opiskellut alumnimme Mikko Jääskeläinen päätyi valmistumisen jälkeen töihin liikkeenjohdon konsultointiin. Siellä hän innostui liikenne- ja kiinteistöinfrastruktuurihankkeista, jonka myötä hän hakeutui kaupunkitalouden ja maankäytön yleissuunnittelun tehtäviin Helsingin kaupungille, ja sieltä liikenne- ja viestintäministeriöön. Parasta hänen työssään on mielenkiintoiset tehtävät sekä asiantuntevat kollegat.
Kestävyysraportointikilpailun 2022 voittajat
Yhteistyö, Palkitut Julkaistu:

Suomen parhaat kestävyysraportit ovat korkealaatuisia

Stora Enso voitti kokonaiskilpailun jo kolmannen kerran.
Aalto_Junior_kids workshopping_photo_Jaakko_Kahilaniemi.jpg
Yhteistyö Julkaistu:

Taidekoulutuksen ja -kasvatuksen visio 2030 esittää merkittäviä muutoksia taideaineiden opetukseen

Visiossa esitetään toimenpiteitä taidekasvatuksen ja -koulutuksen vahvistamiseksi ja kehittämiseksi kaikilla koulutusasteilla sekä taiteiden lukiodiplomien tuomista yhdeksi aineeksi ylioppilastutkintoon.
Unite! Steering Committee met at TU Graz
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Uudella kaudellaan Unite!-yliopistoallianssi pyrkii kestäviin ratkaisuihin digitaalisen ja vihreän Euroopan edistämiseksi

Unite! on päättänyt pilottivaiheensa ja käynnistänyt uuden vaiheen, jonka tavoitteena on toteuttaa kestäviä, konkreettisia ja hyödyllisiä tuotoksia digitaalisen ja vihreän Euroopan edistämiseksi.