Opiskelija Pranava Pakala: Aallossa koko maailma on avoinna!
Pranava opiskelee elektroniikkaa ja nanoteknologiaa ja uskoo, että ala pystyy ratkaisemaan suurimman osan maailman nykyisistä ongelmista.
Electronics and Nanotechnology -maisteriohjelmasta valmistuneilla on keskeiset tiedot ja taidot, joita tarvitaan asiantuntijuuteen valitulla erikoistumisalueella.
Aalto-yliopiston englanninkielisissä maisteritutkintoon johtavissa ohjelmissa lukuvuosimaksu on 15 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksut koskevat muita kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisia.
Aalto-yliopistolla on apurahaohjelma maksuvelvollisten opiskelijoiden tukemiseksi. Apuraha voi kattaa 100 % tai 50 % lukuvuosimaksusta.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat -sivulta.
Electronics and Nanotechnology -maisteriohjelman järjestää Sähkötekniikan korkeakoulu, ja sen laajuus on 120 opintopistettä. Kaksivuotinen ohjelma muodostuu seuraavista osista:
Pääaine valitaan ensimmäisen lukukauden lopussa ohjelman kaikille pääaineille yhteisten opintojen jälkeen.
Opintojen alkuvaiheessa opiskelija laatii henkilökohtaisen opintosuunnitelmansa (HOPS) yhdessä akateemisen ohjaajan kanssa. Opintojen suunnittelu mahdollistaa opiskelijaa kiinnostavien opintojen suorittamisen loogisessa järjestyksessä. Lisätietoa koulutuksen sisällöstä ja opetussuunnitelmasta löydät Opiskelijan oppaasta.
Opiskelija voi valita opinnoissaan joko teoreettisen tai käytännönläheisemmän ja soveltavan suunnan. Ohjelmassa on siis sekä teoreettisia että käytännön kursseja, jotka koostuvat luennoista, itsenäisistä harjoituksista, tietokonesimulaatioista, laboratoriotöistä ja ryhmätöistä.
Pranava opiskelee elektroniikkaa ja nanoteknologiaa ja uskoo, että ala pystyy ratkaisemaan suurimman osan maailman nykyisistä ongelmista.
Uusi prosessori soveltuu esimerkiksi 6G-lähetinvastaanottimiin ja salausteknologiaan.
Aallon opiskelijat ovat aiemmin toteuttaneet yksinkertaisen prosessorin, jonka rakennetta on edelleen kehitetty ja prosessoriin on yhdistetty tekoälykiihdytin.
Opinnot ovat läheisesti yhteydessä alalla tehtävään tutkimukseen, koska kaikki pääaineet kytkeytyvät Elektroniikan ja Nanotekniikan laitoksen tutkimusryhmien työhön. Ohjelmassa on tarjolla neljä pääainetta:
1. Micro and Nanoelectronic Circuit Design
Micro and Nanoelectronic Circuit Design -pääaineessa opit suunnittelemaan integroituja digitaalisia ja analogisia piirejä alan kehittyneimpien työkalujen avulla. Integroidut piirit ovat kaiken elektronikaan perusta ja ohjelmassa kehitämme niitä esimerkiksi tulevaisuuden langattomiin laitteisiin (esim. 5G), lääketieteellisiin sovelluksiin ja erittäin vähän virtaa kuluttaviin internetiin kytkettyihin esineisiin ja antureihin.
2. Microwave Engineering
Microwave Engineering -pääaineessa opit suunnittelemaan mikroaaltokomponentteja ja –laitteita alan uusimpien työkalujen ja menetelmien avulla. Erityisesti opit suunnittelemaan antenneja nykyaikaisia langattomia laitteita ja verkkoja varten sekä ennustamaan aaltojen etenemistä erilaisissa ympäristöissä.
3. Photonics and Nanotechnology
Photonics and Nanotechnology -pääaineessa perehdyt valon ja aineen ominaisuuksia ja vuorovaikutusta sääteleviin fysiikan lakeihin. Keskeistä on kuitenkin aina näiden teorioiden soveltaminen käytännön laitteiden valmistukseen. Valmistustekniikat on alun perin kehitetty mikroelektroniikan puolijohdeprosessoinnin parissa, mutta niitä voidaan yhdessä nanovalmistusmenetelmien kanssa soveltaa myös monilla muilla alueilla, kuten antureiden, optoelektronisten laitteiden (aurinkokennot, LEDit, laserit), fotonilaitteiden, mikrofluidisten laitteiden ja jopa kvanttifysiikkaan perustuvien nanoelektronisten laitteiden kehittämisessä. Micronova-tutkimuskeskus tarjoaa Pohjois-Euroopan suurimmat puhdastilat, joissa työskennellään näiden sovellusten parissa.
4. Space Science and Technology
Space Science and Technology -pääaineeseen kuuluu neljä keskeistä alaa, jotka ovat avaruusteknologia, satelliitilla tehtävät tutkamittaukset, avaruusfysiikka ja radioastronomia. Opintojen myötä opit suunnittelemaan ja rakentamaan toimivia avaruusjärjestelmiä, kehittämään tieteellisiä avaruustutkimushankkeita ja käsittelemään tuloksia tieteellisesti.
Opiskeluympäristö on hyvin kansainvälinen ja ohjelmaan liittyvät teknologiat ovat globaalisti merkittäviä. Tarjolla on myös runsaasti mahdollisuuksia vaihto-opiskeluun eri puolilla maailmaa. Osaamistaan voi kehittää myös esimerkiksi suorittamalla harjoittelun tai kesäkurssin ulkomailla tai edustamalla Aalto-yliopistoa silloin tällöin järjestettävissä opiskelijakilpailuissa.
Aalto-yliopisto on kansainvälinen yliopisto, jossa opiskelee tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita ulkomailta. Opiskelijat pääsevät osaksi monimuotoista Aalto-yhteisöä paitsi opintojensa myös kampuksella järjestettävän vapaa-ajan toiminnan ja tapahtumien kautta.
Ohjelma antaa kelpoisuuden hakeutua suorittamaan tekniikan tohtorin tutkintoa soveltuvalla alalla.
Koulutusohjelmasta valmistuvat suuntautuvat pääsääntöisesti globaalille työuralle tutkimus- ja kehitystehtäviin. Tutkimuspainotteisten opintojen ansiosta monet suuntaavat jatko-opintoihin ja tutkijan uralle. Osa tutkinnon suorittaneista perustaa oman yrityksen tai työllistyy startup-yrityksiin. Yleisesti ottaen vastavalmistuneiden työllisyysaste on erittäin hyvä, sillä monet alan yritykset ovat aktiivisesti mukana jo opiskeluvaiheessa.
Aalto-yliopistolla on vakiintuneet urapalvelut, jotka auttavat työllistymään Suomeen ja ulkomaille. Aalto-yliopiston opiskelijat löytävät yleensä helposti hyviä työtehtäviä valmistumisensa jälkeen. Aalto-yliopistossa on myös erittäin aktiivinen yrittäjyyskulttuuri, joka toimii ponnahduslautana uusille yrityksille. Jos olet kiinnostunut tutkijan urasta, elektroniikan ja nanotekniikan maisteriohjelma antaa hyvän pohjan tohtorikoulutukseen hakeutumiseen ja postdoc-tutkijan työhön. Iso osa diplomi-insinööriksi valmistuneista jatkaa tutkijana tohtoriohjelmassa Suomessa tai kansainvälisesti.
Tyypillisiä vastavalmistuneiden ja teollisuuteen työllistyneiden työnimikkeitä ovat esimerkiksi: Antenna/RF/microwave specialist, Technical sales engineer, RF system engineer, Consultant, RF/antenna/microwave engineer, Test engineer, Business developer, design engineer, ASIC developer, SoC architect, electronics designer, FPGA programmer, VHDL software engineer, CEO, CTO, Head of Mission Management, Spacecraft System Engineer, Spacecraft System Analyst, Software Design Lead, Spacecraft Designer, Head of Communications Network, Research Team Leader, Quality Assurance Engineer etc.
Joitakin esimerkkejä vastavalmistuneita viime aikoina työllistäneistä yrityksistä ovat: Nokia, Nokia Bell Labs, Qualcomm, Huawei, Optenni, Cojot, Radientum, Airbus, VTT, CoreHW, SAAB, Huawei, Murata, Vaisala, Microsoft, Nordic Semiconductors, ICEYE, Kuva Space, Aurora Propulsion, HULD, Arctic Astronautics, DA-Group, Airbus Defense and Space, Leaf Space.
Alumni Maria Hieta valmistui avaruustekniikan pääaineesta.
Palkittu avaruustekniikan diplomityö ratkoo radioaaltojen etenemisen ongelmaa ilmakehän ylemmissä kerroksissa.
Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulusta valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa valmistuneidemme työllistymisestä sekä urakehityksestä.
Elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella tehdään tutkimusta ja se järjestää sähkömagneetiikan, mikro- ja nanoteknologian, radiotekniikan ja avaruustekniikan aloihin liittyviä kursseja. Laitoksen tutkimusryhmillä on aktiivista kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä useiden instituutioiden ja yritysten kanssa. Tutkimusryhmät työskentelevät maailmanluokan tutkimuslaitosten kanssa huipputason tutkimusvälineillä; Pohjoismaiden suurimmat puhdastilat sijaitsevat mikro- ja nanoteknologiakeskus Micronovassa.Lue lisää ohjelman englanninkieliseltä sivulta.
Mitä tulee alan yhteistyöhön, Aalto-yliopisto on maailman huipputasoa. Aalto-yliopistosta valmistuneena voit hyödyntää yhteyksiämme. Aalto Industrial Internet Campus tarjoaa sinulle mahdollisuuden verkostoitua muiden tekniikan alojen opiskelijoiden ja arvostettujen teollisuuskumppaneiden kanssa.
Opi lisää Electronics and Nanotechnology -maisteriohjelmasta! Katso webinaaritallenne, jolla ohjelman edustajat kertovat opintojen sisällöstä ja vastaavat osallistujien kysymyksiin.
Aallon opiskelijat suunnittelivat satelliitin, jonka lapsikin voi koota ja ohjelmoida. Ohjeet voi pian ladata verkosta ja ulkokuoren saa suunnitella itse – vaikka maitopurkista.
Micronova is Finland's national research infrastructure for micro- and nanotechnology, jointly run by VTT Technical Research Centre of Finland and Aalto University.
Uudistetulla radioastronomian kurssilla opiskelijat pääsevät havainnoimaan kaukaisia galakseja Suomen ainoalla tähtitieteelliseen tutkimukseen käytettävällä radioteleskoopilla.
Oletko miettinyt, mitä tapahtuu Micronovassa, Suomen johtavassa mikro- ja nanoteknologian tutkimuskeskuksessa?
Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!
For admission to the Electronics and Nanotechnology programme, a high‐quality Bachelor’s degree in electrical engineering, in physics, or in a related field is required. Excellent candidates with degrees in other fields such as information systems, engineering, natural sciences, or mathematics, will be considered if they can show to have acquired sufficient skills and knowledge.
Background requirements depend on the chosen study field within the programme. Recommended background includes sufficient skills in
Applicants with a previous Master’s degree of comparable quality and content in the fields of the Master’s Programme in Electronics and Nanotechnology or who intend to complete one, or who have a valid study right in this application target will not be accepted to the programme except for special reasons, which the applicant must explain in the application. The Master’s programme should provide genuinely new knowledge and further the career of the applicant.
In addition to the mandatory application documents, applicants to the Electronics and Nanotecnology programme are requested to provide the following additional documents:
* the lack of these two application documents will adversely affect the evaluation of your application
The application should fully explain the educational history of the applicant. If the applicant has started or completed other studies in addition to the Bachelor's degree mentioned above, he or she should also provide the respective official transcripts and other possible (degree) certificates.
If the applicant has work experience or other activities or achievements to support their application, certificates or other proof should be included in the application. If the applicant has publications, copies or permanent web links to the publications should be provided. The CV should be used to provide a summary of one's personal history, achievements, objectives and other points that one considers important for the application.
The motivation letter can supplement the description of personal history. The motivation letter should also describe why the applicant is applying to the study‐option and why she/he would be a good candidate for the study option.
The recommendation letter should preferably be from a university professor, lecturer or a thesis instructor who has supervised the applicant’s studies at the university. The recommendation should comment on the applicant’s suitability to the specific study option and major.
All additional application documents described above should preferably be submitted in English. If some other language than English, Finnish or Swedish is used in them, the applicant must provide precise, word-for-word translations of them.
Upload the documents to your online application form in pdf-format. Name the file(s) according to format: Name of the document-Lastname-Firstname (e.g. CV-Lastname-Firstname.pdf). Maximum file size is 1.0 GB.
The study-option-specific documents must be uploaded for each study option separately, even if you use the same document (e.g. CV). Please check carefully the study-option-specific document requirements for each study option you apply to.
The deadline for the study-option-specific application documents to be uploaded to your application form is the same as for the general application documents.
The applicants must first meet the general eligibility requirements of Aalto University.
Applicants meeting the general eligibility criteria for master's studies are evaluated and ranked
according to the evaluation criteria listed here.
Firstly, the applications are evaluated based on the following (critical) criteria.
Only the applications who fulfill the requirements for these criteria will be evaluated against the full
set of evaluation criteria. After the evaluation of the remaining criteria below, the best applicants will be selected based on the joint evaluation of all criteria.
What we look for in an applicant? |
A high‐quality Bachelor’s degree in electrical engineering, in physics, or in a related field is required. Excellent candidates with degrees in other fields such as information systems, Background requirements depend on the chosen study field within the programme. Recommended background includes sufficient skills in
Applicants with a previous Master’s degree of comparable quality and content in the fields of the Master’s Programme in Electronics and Nanotechnology or who intend to complete one, or who have a valid study right in this application target will not be accepted to the programme except for special reasons, which the applicant must explain in the application. The Master’s programme should provide genuinely new knowledge and further the career of the applicant. |
What is evaluated? | Contents and scope of previous studies compared to demands/contents of study option applied to |
Method of demonstrating competence | Transcript(s) of records, degree certificate(s) |
What we look for in an applicant? |
The programme is looking for applicants with excellent success in their previous studies. This will be evaluated on the basis of the Grade Point Average (GPA) and results in key courses. The Study success of the previous Bachelor’s degree is emphasized. Other previous studies are considered as well but evaluation is primarily based on the bachelor level studies. Applicants who have previously studied at Aalto University, e.g. as exchange students, are also evaluated according to the grades, the number of credits obtained, as well as on the time spent on these studies. The minimum GPA for applicants from Finnish universities of applied science is 3.8. Applicants with a GPA below the 3.8 limit will not be admitted unless they have other exceptional merits. Meeting the minimum GPA does not guarantee admission to the programme. |
What is evaluated? | Grades of previous degree(s) |
Method of demonstrating competence | Transcript(s) of records, degree certificate(s) |
What we look for in an applicant? | The applicant’s previous degree will be evaluated based on the international reputation and academic quality of the university and the programme. |
What is evaluated? | Recognition and quality of the applicant's previous institution |
Method of demonstrating competence | International and national rankings of higher education institutions |
What we look for in an applicant? | The applicant should be motivated to study the chosen subject and committed to full‐time studies with a plan to complete the Master’s degree in two years. We are looking for applicants who are able to express clearly the reasons for applying to the programme and describe why they would be good candidates for the programme. |
What is evaluated? | Applicant’s further applicability to the study option, motivation and commitment for studies |
Method of demonstrating competence | Motivation letter |
What we look for in an applicant? |
Applicants will benefit of the following:
|
What is evaluated? | Work experience and learning gained otherwise or demonstration of skills such as publications, contests, non-formal learning etc. |
Method of demonstrating competence | Curriculum vitae, letter of recommendation, proof of employment, publications |
The minimum GPA for applicants from Finnish universities of applied science is 3.8. Applicants with a GPA below the 3.8 limit will not be admitted unless they have other exceptional merits. Meeting the minimum GPA does not guarantee admission to the programme.
Previously, all admitted students whose previous degree was from a Finnish university of applied science were required to take a selection of complementary studies. This is no longer required, and complementary studies are assigned only in individual cases. Therefore, it is important to demonstrate the depth of the required prior knowledge in the application. This can be achieved, for example, with excellent grades in the relevant Bachelor courses and by completing a small number of demanding courses in the areas of required knowledge. A limited number of seats for non-degree students are available in the Bachelor-level courses in Mathematics, Natural Sciences and Programming at Aalto University, and similar courses may be available through the Open University.
Sähkötekniikan korkeakoulu
Hakuprosessiin ja yleisiin hakudokumentteihin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä [email protected] Ohjelman sisältöön ja opintoihin sekä hakukohdekohtaisiin hakudokumentteihin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä [email protected]