Uutiset

Bioinformaatioteknologian kandiohjelmassa tehtäviä ratkotaan yhdessä ja se on kaikkein siisteintä

Laajan kurssitarjonnan sekä korkeakoulujen välisen vapaan liikkuvuuden ansiosta Oskari Lehtonen pystyi syventymään häntä kiinnostaviin aiheisiin.
Aalto University / First year master’s student Oskari Lehtonen / photo: Linda Koskinen
Ensimmäisen vuoden maisteriopiskelija Oskari Lehtonen tiesi jo kandivaiheessa tähtäävänsä Bioinformatics and Digital Health -maisteriohjelmaan.

Miten päädyit opiskelemaan bioinformaatioteknologiaa?

Etsin eri hakuvaihtoehtoja luonnontieteellisiltä aloilta verkosta ja jokin Google-hauistani vei minut bioinformaatioteknologia-pääaineen (bioIT) sivuille. Silmäilin tutkintoon kuuluvia kursseja, ja huomasin olevani kiinnostunut melkein jokaisesta niistä. Opinnot tuntuivat omilta, joten aloitin itsenäisen pääsykokeisiin lukemisen ja pääsin ensiyrittämällä sisään.

Millaista opiskelu on käytännössä?

BioIT:n kandiopinnot ovat työläitä, mutta palkitsevia. Opiskelu on täysipäiväistä ja tehtäviä ratkotaan opiskelukavereiden kanssa yhdessä ja se on se siistein juttu. Oma osaaminen ja kaverisuhteet vahvistuvat, kun tehtäviä tehdään yhdessä.

Pääaineen opintotarjonta on Aallon laajimpia. Tarjolla on kursseja ainakin kolmesta eri korkeakoulusta, joten opiskelijoilla on mahdollisuus päästä näkemään ja opiskelemaan eri alojen toimintatapoja ja menetelmiä. Parin ensimmäisen vuoden opinnot muodostuvat suurimmaksi osaksi peruskursseista, jotka on valittu tutkintoon useampaa eri LST-maisteriohjelmaa (Life Science Technologies) silmällä pitäen. Tarjontaa on laidasta laitaan: tilastomatematiikkaa, signaalinkäsittelyä ja siihen liittyvää matematiikkaa, kemiaa, fysiikkaa, biologiaa ja ohjelmointia.

Koska opinnot ovat hyvin poikkitieteellisiä, kokonaiskuva kandivaiheen opinnoista saattaa jäädä sirpaleiseksi. Pääaineesta saakin eniten irti, jos selvittää itselleen hyvissä ajoin, mille maisterilinjalle aikoo myöhemmin hakeutua. Suurpiirteinenkin käsitys siitä, mihin aikoo tähdätä tulevaisuudessa, auttaa valitsemaan itselleen kaikkein oleellisimmat kurssit. Itseäni on esimerkiksi aina kiinnostanut bioinformatiikka eli biologisen datan tietokoneavusteinen analysointi ja erilaiset biologiseen dataan räätälöidyt koneoppimismenetelmät, joten valitsin jo kandivaiheessa niihin liittyviä kursseja. Aallon kurssitarjonta on niin laaja ja liikkuvuus korkeakoulujen välillä niin vapaata, että kaikki löytävät varmasti tulevaisuuden suunnitelmiaan tukevia opintoja.

Mikä opinnoissa on parasta?

Itse pidin eniten ohjelmoinnista, sillä kursseilla riitti tekemistä ja opintoihin sai uppoutua. Parasta opinnoissa onkin ehkä juuri se, että itseään eniten kiinnostaviin kursseihin pääsee syventymään kunnolla. Tietenkään kaikki kurssit eivät aina maistuneet, mutta ne, joiden aiheisiin pääsin toden teolla syventymään, olivat palkitsevimpia kokemuksia koko opiskelu-urallani. Nykyään olen kiitollinen itselleni siitä, että syvennyin erilaisiin aiheisiin.

Opin jatkuvasti näkemään ja hyödyntämään oppimiani asioita – kuten tilasto- ja koneoppimismenetelmiä data-analyysissä – alan työssäni sekä opinnoissani. Ehkä jonain päivänä pääsen ottamaan käyttöön täysin uusia menetelmiä. Ilman bioIT-opintojani tämä tuskin olisi mahdollista.

Millainen tulevaisuus alalla on?

Moniulotteisuutensa ansiosta loistava. Pääaineesta voi päätyä suunnittelemaan lääketieteellisiä laitteita, kuluttajatuotteita, biomateriaaleja, lääkkeitä, koneoppimis- ja analyysi- tai datan visualisointimenetelmiä – tai vaikka syöpätutkijaksi. Lista jatkuu loputtomiin! Ja mikäli sopivaa työtehtävää ei löydy, kentällä on tilaa temmeltää, sillä biologian moniulotteisuus antaa mahdollisuuden luoda erilaisia tuotteita ja menetelmiä tutkimukseen tai vaikka kuluttajamarkkinoille. Uusia keksintöjä, joita alalla ei vielä ole kehitetty, on rajattomasti ja se jos mikä motivoi.

Millaista bioinformaatioteknologian opiskelijoiden opiskelijaelämä on? Lue lisää Inkubion sivuilta. 

Seuraa meitä

Lue lisää

Lue lisää bioinformaatioteknologian pääaineesta tai katso kaikki koulutusohjelmat, joita Sähkötekniikan korkeakoulu tarjoaa. 

Aalto University / two students in the Computer Science building /photography Unto Rautio

Bioinformaatioteknologia, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Poikkitieteellinen pääainekokonaisuus kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia, jotka pyrkivät löytämään ratkaisuja esimerkiksi sairauksien diagnosointiin, niiden hoitoon ja ehkäisyyn, ympäristön puhdistamiseen sekä elämän laadun parantamiseen!

Koulutustarjonta
Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala

Opiskele sähkötekniikkaa

Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.

Sähkötekniikan korkeakoulu
ELEC master students 2019 in a group photo taken by Leena-Ylä-Lyly

Tutustu meihin

Tällä sivulla Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijat, opettajat ja alumnit kertovat, miksi he valitsivat sähkötekniikan, millaista opiskelu käytännössä on ja millaisia urapolkuja koulustamme valmistuneille on auennut.

Sähkötekniikan korkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Charlotte Henriksson, Kauppiksen opiskelija
Opinnot Julkaistu:

Alppihiihdossa tarvitaan lihasvoimaa, nopeutta, kestävyyttä ja henkistä kanttia

Alppihiihtäjä Charlotte Henriksson opiskelee ensimmäistä vuottaan Kauppakorkeakoulussa.
Palkituille jaettavat kukkakimput pöydällä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

Celebrating Excellence 2023 – aika juhlistaa ja palkita tutkimussaavutuksia ja parhaita väitöskirjoja

Keskiviikkona 13.maaliskuuta Sähkötekniikan korkeakoulu kokoontui juhlistamaan vuoden 2023 merkittävimpiä tutkimussaavutuksia ja väitöskirjoja.
From left to right: Lasse Kukkonen, Ida Parkkinen, Luisa Cardoso and Elias Keski-Nisula
Opinnot Julkaistu:

Tutustu Uniten opiskelijaedustajiin Eliakseen, Idaan, Lasseen ja Luísaan

Unite!-yliopistoallianssilla on oma opiskelijayhdistyksensä, SURE!
Otaparkki julkisivu
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Otaparkki tarjoaa helpon pysäköintimahdollisuuden kampusvieraille

Pysäköintitalo Otaparkki sekä muut kampuksen maksulliset pysäköintipaikat tarjoavat pysäköintimahdollisuuden kampukselle saapuville vieraille.