Uutiset

Bioinformaatioteknologian kandiohjelmassa tehtäviä ratkotaan yhdessä ja se on kaikkein siisteintä

Laajan kurssitarjonnan sekä korkeakoulujen välisen vapaan liikkuvuuden ansiosta Oskari Lehtonen pystyi syventymään häntä kiinnostaviin aiheisiin.
Aalto University / First year master’s student Oskari Lehtonen / photo: Linda Koskinen
Ensimmäisen vuoden maisteriopiskelija Oskari Lehtonen tiesi jo kandivaiheessa tähtäävänsä Bioinformatics and Digital Health -maisteriohjelmaan.

Miten päädyit opiskelemaan bioinformaatioteknologiaa?

Etsin eri hakuvaihtoehtoja luonnontieteellisiltä aloilta verkosta ja jokin Google-hauistani vei minut bioinformaatioteknologia-pääaineen (bioIT) sivuille. Silmäilin tutkintoon kuuluvia kursseja, ja huomasin olevani kiinnostunut melkein jokaisesta niistä. Opinnot tuntuivat omilta, joten aloitin itsenäisen pääsykokeisiin lukemisen ja pääsin ensiyrittämällä sisään.

Millaista opiskelu on käytännössä?

BioIT:n kandiopinnot ovat työläitä, mutta palkitsevia. Opiskelu on täysipäiväistä ja tehtäviä ratkotaan opiskelukavereiden kanssa yhdessä ja se on se siistein juttu. Oma osaaminen ja kaverisuhteet vahvistuvat, kun tehtäviä tehdään yhdessä.

Pääaineen opintotarjonta on Aallon laajimpia. Tarjolla on kursseja ainakin kolmesta eri korkeakoulusta, joten opiskelijoilla on mahdollisuus päästä näkemään ja opiskelemaan eri alojen toimintatapoja ja menetelmiä. Parin ensimmäisen vuoden opinnot muodostuvat suurimmaksi osaksi peruskursseista, jotka on valittu tutkintoon useampaa eri LST-maisteriohjelmaa (Life Science Technologies) silmällä pitäen. Tarjontaa on laidasta laitaan: tilastomatematiikkaa, signaalinkäsittelyä ja siihen liittyvää matematiikkaa, kemiaa, fysiikkaa, biologiaa ja ohjelmointia.

Koska opinnot ovat hyvin poikkitieteellisiä, kokonaiskuva kandivaiheen opinnoista saattaa jäädä sirpaleiseksi. Pääaineesta saakin eniten irti, jos selvittää itselleen hyvissä ajoin, mille maisterilinjalle aikoo myöhemmin hakeutua. Suurpiirteinenkin käsitys siitä, mihin aikoo tähdätä tulevaisuudessa, auttaa valitsemaan itselleen kaikkein oleellisimmat kurssit. Itseäni on esimerkiksi aina kiinnostanut bioinformatiikka eli biologisen datan tietokoneavusteinen analysointi ja erilaiset biologiseen dataan räätälöidyt koneoppimismenetelmät, joten valitsin jo kandivaiheessa niihin liittyviä kursseja. Aallon kurssitarjonta on niin laaja ja liikkuvuus korkeakoulujen välillä niin vapaata, että kaikki löytävät varmasti tulevaisuuden suunnitelmiaan tukevia opintoja.

Mikä opinnoissa on parasta?

Itse pidin eniten ohjelmoinnista, sillä kursseilla riitti tekemistä ja opintoihin sai uppoutua. Parasta opinnoissa onkin ehkä juuri se, että itseään eniten kiinnostaviin kursseihin pääsee syventymään kunnolla. Tietenkään kaikki kurssit eivät aina maistuneet, mutta ne, joiden aiheisiin pääsin toden teolla syventymään, olivat palkitsevimpia kokemuksia koko opiskelu-urallani. Nykyään olen kiitollinen itselleni siitä, että syvennyin erilaisiin aiheisiin.

Opin jatkuvasti näkemään ja hyödyntämään oppimiani asioita – kuten tilasto- ja koneoppimismenetelmiä data-analyysissä – alan työssäni sekä opinnoissani. Ehkä jonain päivänä pääsen ottamaan käyttöön täysin uusia menetelmiä. Ilman bioIT-opintojani tämä tuskin olisi mahdollista.

Millainen tulevaisuus alalla on?

Moniulotteisuutensa ansiosta loistava. Pääaineesta voi päätyä suunnittelemaan lääketieteellisiä laitteita, kuluttajatuotteita, biomateriaaleja, lääkkeitä, koneoppimis- ja analyysi- tai datan visualisointimenetelmiä – tai vaikka syöpätutkijaksi. Lista jatkuu loputtomiin! Ja mikäli sopivaa työtehtävää ei löydy, kentällä on tilaa temmeltää, sillä biologian moniulotteisuus antaa mahdollisuuden luoda erilaisia tuotteita ja menetelmiä tutkimukseen tai vaikka kuluttajamarkkinoille. Uusia keksintöjä, joita alalla ei vielä ole kehitetty, on rajattomasti ja se jos mikä motivoi.

Millaista bioinformaatioteknologian opiskelijoiden opiskelijaelämä on? Lue lisää Inkubion sivuilta. 

Seuraa meitä

Lue lisää

Lue lisää bioinformaatioteknologian pääaineesta tai katso kaikki koulutusohjelmat, joita Sähkötekniikan korkeakoulu tarjoaa. 

Aalto University / two students in the Computer Science building /photography Unto Rautio

Bioinformaatioteknologia, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Poikkitieteellinen pääainekokonaisuus kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia, jotka pyrkivät löytämään ratkaisuja esimerkiksi sairauksien diagnosointiin, niiden hoitoon ja ehkäisyyn, ympäristön puhdistamiseen sekä elämän laadun parantamiseen!

Koulutustarjonta
Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala

Tule opiskelemaan Sähkötekniikan korkeakouluun

Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.

Sähkötekniikan korkeakoulu
ELEC master students 2019 in a group photo taken by Leena-Ylä-Lyly

Tutustu meihin

Tällä sivulla Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijat, opettajat ja alumnit kertovat, miksi he valitsivat sähkötekniikan, millaista opiskelu käytännössä on ja millaisia urapolkuja koulustamme valmistuneille on auennut.

Sähkötekniikan korkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Dean's Impact Award, School of Business
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Dekaani palkitsee Kauppakorkeakoulun opiskelijoita myös muista kuin erinomaisista arvosanoista

Uudella Dean’s Impact Award -palkinnolla halutaan osoittaa arvostusta esimerkiksi kestävän kehityksen tai Aallon arvojen mukaisen toiminnan edistämiselle.
Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
ITP-opiskelijoita kesällä 2020. Kuva: Petri Anttila
Opinnot Julkaistu:

ITP kuuluu Aalto-yliopiston kesään

Jälleen kesällä 2023 Information Technology Program -kurssin opiskelijat ratkoivat erilaisia liiketoimintahaasteita.
Pärttyli Rinne, photo by Nora Rinne
Yliopisto Julkaistu:

Pärttyli Rinne: Vaakakupissa painaa työn sisäinen merkityksellisyys ja taloudellinen hauraus

"Ilman vakituista virkaa olevat akateemiset ihmiset kokevat epävarmuutta ja stressiä, joka liittyy etupäässä taloudelliseen haurauteen. Se ei ole vain minun kokemukseni."