FinnCERES – materiaalien biotalouden osaamiskeskittymä (ulkoinen linkki)
Tavoitteena kehittää puuraaka-aineesta biotalouden materiaaleja varmistaen samalla edellytykset kestävään, ympäristöä säästävään tulevaisuuteen.
Aalto-yliopistolla on laaja asiantuntemus materiaalien alalla tiiviin aineen fysiikassa ja materiaalifysiikassa, nanotieteessä ja -teknologiassa, mekaniikassa ja materiaalitieteessä sekä luonnonvarojen kestävässä käytössä ja käsittelyssä.
Yliopistossa tehtävä materiaalitutkimus tukee erilaisia tieto- ja viestintätekniikan, energia- ja terveysteknologioiden, muotialan tekstiilisuunnittelun ja monien muiden teollisuudenalojen käyttötarkoituksia.
Aalto Networking Platform luo monitieteisiä yhteistyömahdollisuuksia tieteentekijöiden ja Aalto-yliopiston ulkopuolisten asiantuntijoiden välillä myös materiaalien ja luonnonvarojen kestävän käytön avainalueella.
Tavoitteena kehittää puuraaka-aineesta biotalouden materiaaleja varmistaen samalla edellytykset kestävään, ympäristöä säästävään tulevaisuuteen.
Life Inspired Hybrid Materials (LIBER) perustettiin Suomen Akatemian huippuyksikköohjelmaksi 2022-2029.
LIBERin tavoitteena on luoda dynaamisia ja pehmeitä hybridimateriaaleja, jotka pystyvät oppimaan, sopeutumaan tai reagoimaan ympäristöönsä.
The Graphene Flagship represents a new form of joint, coordinated research on an unprecedented scale, forming Europe's biggest ever research initiative.
The Graphene Flagship is tasked with bringing together academic and industrial researchers to take graphene from the realm of academic laboratories into European society in the space of 10 years, thus generating economic growth, new jobs and new opportunities.
The Test Site is a student-led network of practical sustainability at Aalto University.
AaltoTEXTILES on verkosto, joka yhdistää kaiken tekstiilimateriaaleihin liittyvän toiminnan muotoilun, tekniikan ja kauppatieteiden saralla Aalto-yliopistossa.
Otaniemen mikro- ja nanoteknologioiden infrastruktuuri OtaNano on kansallinen tutkimusinfrastruktuuri kilpailukykyisen tutkimuksen harjoittamiseen nanotieteiden ja -teknologian sekä kvanttiteknologioiden alalla.
Aalto Ice and Wave Tank on monikäyttöallas, jossa testataan laivoja ja muita merirakenteita jäisissä olosuhteissa.
Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opetuksessa korostuu tekemällä oppiminen. Koulun opiskelijoiden käytettävissä ainutlaatuinen ja monipuolinen työpajaympäristö.
Tutustu laitoksen tutkimuslaitteistoihin
Sähkötekniikan korkeakoululla on neljä elektroniikan testaustilaa
Aalto-yliopisto on perustanut kesäkoulun tukemaan tohtorikoulutettavia, jotka opiskelevat biotalouteen liittyviä aiheita.
Tutkimusryhmän tutkimusasenteessa on keskeistä tekeminen, aikaansaaminen ja sitoutuminen.
CHEMARTS-verkkosivusto
Carbon Lane (CarLa) oli vuoden 2019 aikana toteutettava EU-hanke, jossa tunnistettiin käytännön ratkaisuja hiilensidontaan kaupunkien viheralueilla.
Puusta syntyy tekstiilejä ilman haitallisia kemikaaleja Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston yhteistyössä kehittämän Ioncell-F-teknologian avulla.
Aalto-yliopiston johtaman BATCircle-konsortion päätavoite on synnyttää lisäarvoa akkumetalleja ja -kemikaaleja tuottaville aloille sekä niiden kiertotalouteen.
Tutkimme ihmisaivojen, -mielen ja -elimistön dynaamisia toimintoja.
Bio2: johtavaa osaamista puunjalostusteknologiassa ja bioteknologian huippua
Kemian tekniikan ja metallurgian laitoksen asiantuntemusaloja ovat kemian tekniikka, metallien jalostus, energiateknologiat ja uusien materiaalien tuotanto.
Kemian ja materiaalitieteen laitos keskittyy mikro-, nano- ja atomimittakaavan yhdisteisiin ja materiaaleihin. Toimintamme näiden parissa kattaa synteesiin, karakterisoinnin ja laskennallisen tutkimuksen.
Edistämme tutkimuksen ja opetuksen keinoin kestävää omaisuuden hallintaa, tehokasta vesi- ja jätehuoltoa, riittäviä vesivaroja, sujuvia ja turvallisia liikenneyhteyksiä sekä toimivia paikkatietoratkaisuja.
Rakennustekniikan laitoksen tavoitteena on rakentaa tulevaisuuden ratkaisuja tutkimuksen, koulutuksen ja yhteistyön keinoin.
Konetekniikan laitos on johtava monialainen tutkimusyksikkö, jolla on vahvoja siteitä teollisuuteen. Laitoksen työn vaikutus näkyy elinkeinoelämässä ja yhteiskunnassa.
Sähkötekniikan ja automaation laitoksen tutkimus keskittyy mikrosysteemitekniikan eri aloihin, sähkötekniikkaan ja automaatioon. Tutkimusalojamme ovat voimajärjestelmät ja muuntaminen, ohjaus, robotiikka ja autonomiset järjestelmät, terveysteknologia ja älykäs asuinympäristö ja teollisuuselektroniikka ja -informatiikka.
Teemme Elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella laaja-alaista tutkimusta sähkömagneettisen, mikro- ja nanoteknologian, radiotekniikan ja avaruusteknologian aloilla. Ensimmäinen suomalainen satelliitti Aalto-1 toteutettiin laitoksella opiskelijahankkeena.