AI for Health — FCAI (ulkoinen linkki)
FCAI Special Interest Group: AI for Health
Terveyden ja hyvinvoinnin ala vaatii suuren määrän uusia innovaatioita. Aalto-yliopistossa perustutkimuksen tuloksista kehitetään innovaatioita, sovelluksia ja palveluita loppukäyttäjille. Näin ollen tutkimus vastaa yhteiskunnan tarpeisiin.
Suuri osa tutkimuksesta tehdään tiiviissä yhteistyössä Helsingin yliopiston ja Helsingin seudun yliopistollisen keskussairaalan kanssa. Niiden asiantuntemus lääketieteen ja kliinisen tutkimuksen aloilla täydentää Aallon pääosin teknistä lähestymistapaa.
Aalto-yliopisto pyrkii myös osallistumaan laajaan uudistusprosessiin, joka Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirillä on edessään seuraavien kymmenen vuoden aikana.
Aalto Networking Platform luo monitieteisiä yhteistyömahdollisuuksia tieteentekijöiden ja Aalto-yliopiston ulkopuolisten asiantuntijoiden välillä myös terveyden ja hyvinvoinnin avainalueella.
Health Talks -tapahtumassa kuulemme kolmesta eri akatemia-yrityselämäyhteistyön tarinasta.
FCAI Special Interest Group: AI for Health
GeneCellNano-lippulaiva toimii yhteistyössä Aallon, Itä-Suomen, Helsingin ja Oulun yliopistojen sekä Suomen Punaisen ristin veripalvelun kanssa.
Aalto NeuroImaging (ANI) -tutkimusinfrastruktuuriin kuuluu kolmw aivokuvantamislaboratoriota: Advanced magnetic imaging (AMI) -keskus (toiminnallinen magneettikuvaus, fMRI), MEG Core (magnetoenkefalografia, MEG) ja Aalto käyttäytymistutkimuksen laboratorio (ABL).
BioMag on HUS:ssa sijaitseva aivokuvantamislaboratorio, jota ylläpitävät lisäksi Aalto ja Helsingin yliopisto.
Science-IT vastaa laskennallisen tieteen infrastruktuurista Aalto-yliopistossa. Hankkeen vetovastuu on Perustieteiden korkeakoulussa.
Tietotie 3
Terveydenhuollon suunnittelun ja johtamisen tutkimusryhmässä (HEMA) keskitytään terveydenhuoltopalvelujen tuotantoon ja niiden kehittämiseen.
Aalto Brain Centre (ABC) on Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun strateginen aloite. ABC pohjautuu Perustieteiden korkeakoulun tutkimusryhmien vahvaan asiantuntemukseen systeemisen neurotieteen, neuroteknologian, signaalianalyysin, koneoppimisen, verkkoanalyysin, aivokuvantamisen, psykologian, kognitiotieteen, kliinisen neurotieteen, kokeellisen neurotieteen, fysiikan ja lääketieteellisen tekniikan aloilta.
Sosiaali- ja terveydenhuollon tekniikan ja rakentamisen instituutti (Sotera) tutkii ja kehittää sosiaali- ja terveysalan rakentamista, työympäristön toimivuutta, alaan liittyvää teknologiaa, tietoliikennetekniikkaa, tietotekniikkaa ja apuvälineteknologiaa.
Biodesign Finland improves medical care with a novel entrepreneurial program for selected interdisciplinary teams and creates new business.