Öppna universitetets kurser

Kuljetusvälinetekniikka

Undervisningstid:

23.4.2024 – 29.5.2024

Anmälningsperiod:

25.3.2024 – 29.4.2024

Utbildningstider:

Dagtid, Vår

Studieform:

Närundervisning

Undervisningsspråk:

finska

Level:

Fortsättningskurs

Kod:

MEK-C3001

Studiepoäng:

5 studiepoäng

Pris:

75,00 €

Sisältö
Kuvataan  henkilö- ja tavaraliikenteessä käytetyt kuljetusvälineet ja niiden kehitysnäkymiä sekä kuljetusjärjestelmiin liittyviä liikenneväyliä,  terminaaleja ja kuljetusvälineiden käytön taloudellisia ja ympäristönäkökohtia. Kurssilla käsitellään kuljetusvälineiden fysikaalisia toimintaperiaatteita, rakenteita ja voimalaitteita. Esitellään alan kotimainen teollisuus.

Opettaja
Jani Romanoff

Oppimateriaali
Luentomoniste

Kurssin sähköinen työtila MyCourses
MyCourses on opiskelijoille ja opettajille yhteinen työkalu päivittäiseen kurssityöskentelyyn. Tarvitset Aalto-käyttäjätunnusta kirjautuaksesi kurssin MyCourses-työtilaan ja osallistuaksesi opetukseen. Käyttäjätunnus on mahdollista aktivoida ilmoittautumista seuraavana päivänä ja se tulee aktivoida viimeistään päivää ennen kurssin alkua. Katso täältä ohjeet Aalto-käyttäjätunnuksen aktivointiin: https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopiston-avoin-yliopisto/aalto-kayttajatunnus-opiskelujarjestelmat-ja-opiskelijatiedotus

Kurssin työtilahttps://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=38978

Työtilojen materiaalit päivitetään kurssin alkuun mennessä.

Osaamistavoitteet
Opiskelija ymmärtää kuljetuksiin ja kuljetusvälineisiin sekä maalla, merellä että ilmassa liittyvät keskeiset käsitteet, suunnittelun kannalta oleelliset ilmiöt ja lainalaisuudet sekä perustiedot käytetyistä laskentamalleista ja menetelmistä.

Työmäärä toteutustavoittain
Oppimipäiväkirja: Luento: 24h + Materiaalit: 24h + oppimispäiväkirja 16h

Ryhmätyö: 60h
 Avoimen yliopiston kursseille ilmoittaudutaan Sisu-järjestelmässä.
Ilmoittautuminen kurssille

Ilmoittautuminen alkaa 25.3.2024 klo 9.00
Ilmoittautuminen päättyy 29.4.2024 klo 23.59

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan opintomaksu. Opintomaksu on kurssikohtainen ja sitova. Tutustu ilmoittautumis- ja maksusääntöihin sekä opiskelua koskeviin ohjeisiin  https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopiston-avoin-yliopisto/ilmoittautuminen-maksut-ja-saannot

Avoimen yliopiston opiskelijoille on varattu 20 paikkaa.

Kurssi on Aalto-yliopiston Insinööritieteiden korkeakoulun järjestämä.

Edeltävät opinnot
-

Arviointi
Oppimispäiväkirja 50%, ryhmätyö 50%

Opetuksen aika ja paikka

Opetuksen aika- ja paikkatietoja voi tarkastella Sisu-järjestelmässä tästä

  1. Linkki avautuu kurssisivulle välilehdelle Suoritustavat
  2. Tarkista sivun yläreunasta kohdasta versio, että pudostusvalikosta valittuna on lukuvuosi 2022-2023, 2023-2024
  3. Valitse sinisestä palkista Luento-opetus ja avaa välilehti Opetusryhmät ja -tilaisuudet nähdäksesi kurssin opetustapahtumat. Valitsemalla Tentti, löydät myös tiedot tenttiajankohdista.

Koronavirustilanne voi aiheuttaa muutoksia. Kurssin opetus voi muuttua etäopetukseksi, kurssia voidaan opettaa sekä etänä että lähiopetuksena tai pelkästään lähiopetuksena. Myös opetusaika- ja paikkatietoihin voi tulla vielä muutoksia.

Kulkutunniste Aalto-yliopiston kampuksen opetustiloihin

Päästäksesi opetustiloihin tarvitset Aalto-yliopiston opiskelijan kulkutunnisteen, joka pitää aktivoida ennen käyttöönottoa Aalto-käyttäjätunnusten avulla. Saavu kampukselle ajoissa ennen ensimmäistä opetuskertaa ja nouda kulkutunniste kampuksen aulapalveluista. Katso tästä ohjeet kulkutunnisteen käyttöönottoon.

Otaniemen kampus, Espoo https://www.aalto.fi/fi/kampus/kampuskartat-osoitteet-ja-aukioloajat-otaniemen-kampuksella

Tietoa tenteistä
 

Lisätietoja

Jos tarvitset opetukseen osallistuaksesi henkilökohtaisia opintojärjestelyjä, ota yhteyttä avoimen yliopiston toimistoon [email protected] hyvissä ajoin tai viimeistään 14 päivää ennen opetuksen alkua tai tentin ajankohtaa. Lisätietoa henkilökohtaisista opintojärjestelyistä: https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopiston-avoin-yliopisto/henkilokohtaiset-opintojarjestelyt-avoimessa-yliopistossa

  • Publicerat:
  • Uppdaterad: