Nyheter

Utomhusområdena och gångvägarna runt Otsvängen 1 och Dipoli förbättras

Under hösten 2021 ska det bli enklare att ta sig längs med gångvägarna från metron till Dipoli. Området kring Alvarsplatsen förbättras samtidigt. Målet är att skapa trivsamma, mångsidiga, säkra och tillgängliga utomhusområden och samtidigt beakta den ursprungliga planeringen och det ursprungliga genomförandet. Arbetet sätter igång redan i augusti.
Dipoli ilmakuva
Foto: Tuomas Uusheimo

Under augusti inleds två byggnadsprojekt vars mål är att göra det enklare att ta sig mellan metron och Dipoli till fots och att förbättra området kring Alvarplatsen mellan Kandidatcentret och lärcentret. Projekten ros i hamn före utgången av 2021.

Utanför Dipoli byggs en naturlig gångväg som leder från metron och A Blanc. Samtidigt görs området trivsammare genom att öka vegetationen och lägga till bänkar och möjliggöra att bl.a. konstverk visas upp. Området kring Alvarplatsen, som utgör ett av campus landmärken och ett centralt grönområde, får bättre gångvägar, verksamhetsmöjligheterna förbättras och områdets mångfaldiga natur ökar. I samband med projekten förbättras även områdenas belysning.

I bägge projekten hedras områdenas ursprungliga planer och kulturhistoriska signifikans. Förutom Aalto-universitetet har Museiverket, Alvar Aalto-stiftelsen samt Pietilä Arkkitehdit Oy deltagit i planeringen. Esbo stads byggnadstillsynscentral har beviljat byggnadstillstånd för projekten. Byggnadsplatserna avgränsas och fotgängare omdirigeras längs med avvikande rutter.

Mer information:

Pauliina Skyttä, campusarkitekt, [email protected]
Aapo Pihkala, projektchef, hållbar utveckling och landskap, [email protected]

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Drone image of Otaniemi campus in early December, light covering of snow everywhere, with low sun shining
Campus, Universitetet Publicerat:

Otnäs, namnet har en dunkel historia

Hur har universitetets campusområde fått sitt namn?
Havainnekuva
Campus, Universitetet Publicerat:

Två gamla lindar fälls på Otnäsvägen i februari och två nya planteras

De gamla träden får ett nytt liv som konstverk utomhus.
Image depicts a white wall with the words IV Konehuone OLO sprayed on it in red, referring that the engine room for AC is that way.
Campus, Pressmeddelanden, Universitetet Publicerat:

Aalto-universitetet utlyser tävlingar om konstverk i kvarteret som nu byggs

Med tävlingarna vill man ha konstverk till det nya kvarteret Aalto Works.
Aalto Startup Center
Campus, Samarbete Publicerat:

Ett nätverk av företagskuvöser kommer att skapas till Helsingfors campusområden

Företagskuvöserna som placerar sig på campusområdena stöder studerande- och forskningsorienterad företagsamhet.