Nyheter

Timo Korkeamäki utsedd till dekanus för Handelshögskola

Professor Korkeamäki övergår till Aalto-universitetet från Hanken Svenska handelshögskolan.
Timo Korkeamäki. Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen.

Aalto-universitetets styrelse har utnämnt professor, PhD Timo Korkeamäki till dekanus för Aalto-universitetets handelshögskola. Han inleder sitt femårsperiod den 1 januari 2020.

PhD Timo Korkeamäki har verkat som professor i finansiell ekonomi vid Hanken Svenska handelshögskolan sedan 2008 och är prefekt för Institutionen för finansiell ekonomi och nationalekonomi. Åren 2015–2018 verkade han som prorektor med ansvar för forskning vid Hanken. Åren 1995–2008 arbetade Korkeamäki i USA.

"Handelshögskolan får i Timo Korkeamäki en utmärkt dekanus som fortsätter högskolans starka utveckling. Han har betydande vetenskapliga meriter och internationell erfarenhet och är också en inspirerande ledare som har förmåga till samarbete. Vi hälsar dig varmt välkommen till Aalto", säger Aalto-universitetets rektor Ilkka Niemelä.

"Ett stort tack till dekanus Ingmar Björkman som under sina två perioder, vilka nu går till ända, gjort ett ypperligt arbete och lett Handelshögskolan mot den internationella toppen" säger Niemelä.

"Jag tar ödmjukt och stolt emot uppdraget som dekanus vid Handelshögskola som har unika möjligheter att främja affärskunnandet. Jag tackar mina forskarkolleger, personalen och studerandena vid Hanken för de gångna elva åren. Nu kavlar jag entusiastiskt upp skjortärmarna och börjar tillsammans med aaltoiterna föra universitetet framåt och uppåt", säger Korkeamäki.

Timo Korkeamäki rapporterar till provost Kristiina Mäkelä.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Petter Holme, photo: Matti Ahlgren, Aalto University
Utnämningar Publicerat:

Petter Holme: Temporala nätverk hjälper till att se hur saker sprids

"Min forskning handlar om nätverk i allmänhet - elnät, sociala och ekologiska nätverk, busstransporter och många andra exempel. Forskningsmetoden bygger på matematiska teorier och ramverk samt datormodellering. Konkreta exempel på de nätverk som studeras är internetdejting, barnfilm Frozen och Covid-spridning."
Omistajuuden professori Samuli Knüpfer. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta
Utnämningar Publicerat:
Jarkko Koskinen, Vuoden alumni 2021
Utnämningar Publicerat:

Jarkko Koskinen, expert inom geoinformatik och rymdteknik, är Årets alumn 2021

"Geodataområdet befinner sig för närvarande i centrum av en enorm utveckling. Många av världens största företag, såsom Google, Microsoft, Apple och Huawei, har geodata som ett av sina verksamhetsområden. På grund av robotiseringen och digitaliseringen behövs exakta och högklassiga geodata och lokaliseringsdata i realtid överallt. Arbetsutsikterna inom branschen är enorma" säger Koskinen.
Rehtori Ilkka Niemelä
Utnämningar Publicerat: