Evenemang

Elektroteknikens dag vid Aalto-universitetet

Välkommen till det virtuella evenemanget för gymnasister och upplev hur det är att studera elektroteknik och få en inblick i fascinerande forskning och karriärmöjligheter!
Two electrical engineering students.
Bild: Unto Rautio / Aalto-universitet

Huom! Tämä on vuoden 2022 tapahtumasivu. Klikkaa tästä vuoden 2023 tapahtumasivulle!

Sähkötekniikan päivä 2022, kuva: Filmbutik

Sähkötekniikan päivä Aalto-yliopistossa

Sähkötekniikan päivä -virtuaalitapahtumassa kerromme lukiolaisille sähkötekniikan opiskelusta ja uramahdollisuuksista. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tapahtumat

Välkommen till det virtuella evenemanget Elektroteknikens dag och upplev hur det är att studera elektroteknik och vilka karriärmöjligheter det finns

Vårdrobotar, taligenkänning, mikromaterial, rymden när och fjärran – i Högskolan för elektroteknik studerar vi utom elektricitet och smarta elnät mycket annat som man inte på rak arm ens förknippar med elområdet. Hur förebygger de invigda på området klimatförändringen och förbättrar människornas välfärd? Välkommen till den virtuella Elektroteknikens dag och lär dig mer!

Högskolan för elektroteknik vid Aalto-universitetet ordnar onsdagen den 2 februari kl. 13–14.15 ett virtuellt evenemang där våra teknologer Emmaleena ja Reetta pratar om studier, forskning och karriärmöjligheter med gästerna som kommer till studion. Dessutom får deltagarna göra ett virtuellt besök i laboratoriet för rymdteknik där man byggt Finlands första satellit och i akustiklaboratoriet som har Finlands tystaste plats. Deltagarna kan fråga allt om studier och elektroteknik.

Evenemanget lämpar sig exempelvis för fysik- och mattelektioner, särskilt på långa mattelinjen, eller för studiehandledarkurser och för alla intresserade gymnasister. Man kan anmäla sig till evenemanget som grupp eller som person.

Vi önskar förhandsanmälningar senast onsdagen den 26 januari på adressen https://tinyurl.com/sahkotekniikanpaiva22

Vi sänder mer information och en deltagarlänk per e-post till dem som anmält sig. Evenemangets språk är finska.

Information:

Kommunikationskoordinator Ira Matilainen
[email protected]
050 435 10 10

  • Publicerat:
  • Uppdaterad: