Uutiset

Uusi Aalto University Magazine tarkastelee, miten kehon rajat voi ylittää

Huhtikuun numerossa esitellään sekä konkreettisia että kuvaannollisia hetkiä, kun ihmiskeho ja teknologia kohtaavat.
Seitsemänvuotias Nelson hyppimässä trampoliinilla liikuntapuisto SuperParkissa.
Seitsemänvuotias Nelson Thottungal kokeili virtuaaliavusteista trampoliinia. Lue lasten liikuntaseikkailusta Mukana matkassa -artikkelista sivulta 24 alkaen. Kuva: Maarit Hohteri.

Avauksia-palstalla avustava vararehtori Antti Ahlava korostaa kampuksen merkitystä kohtaamispaikkana ”etäilyn” jälkeen: ”Fyysiset tapaamiset välittävät yhteisiä normeja, kasvattavat luottamusta, synnyttävät yhteistoimintaa ja sitouttavat ihmisiä yhteen.”

Lehden pääartikkeli valottaa aivokuvantamisen uusia ulottuvuuksia, kun tekoäly on tullut ihmisen avuksi. Kone on jo oppinut tunnistamaan yksilön pelkkien aivokäyrien perusteella. Seuraavaksi tutkijat valjastavat sen huomaamaan muistisairauden merkit ja auttamaan aivojen magneettistimulaatiohoidoissa.

Kuka-palstan alumnihaastattelussa muotoilija Lincoln Kayiwa kertoo, miten hän on urallaan ylittänyt niin maantieteellisiä kuin ammatillisiakin rajoja.

Mukana matkassa -jutussa koetaan liikunnan riemua. Sisarukset Norah ja Nelson tuntevat saavansa supervoimat, kun he testaavat seikkailupuiston digiavusteisia trampoliini- ja seinäkiipeilypelejä. Pelien taustalla ovat professori Perttu Hämäläisen tutkimusryhmässä syntyneet ideat.

Tutkimuslähtöinen on myös Vital Signs -projekti, jossa kehitetään uudenlaista stetoskooppia. Hankkeen vetäjä, lääkäri Alexis Kouros uskoo sen myötä syntyvän monenlaisia parannuksia potilastyöhön.

Urakehityksen rajoja voi rikkoa esimerkiksi verkostoitumisen avulla. Naisten työelämän verkostoista vaihtavat ajatuksia professori Marjo-Riitta Diehl ja yrittäjä, Kauppakorkeakoulun alumni Miisa Mink.

Aalto University Magazinen numeron 30 etukannessa on kuva nuoresta Norah Thottungalista seinäkiipeilemässä.
Kansikuvassa on yhdeksänvuotias Norah Thottungal kokeilemassa seinäkiipeilyä SuperParkissa. Kuva: Maarit Hohteri.

Aalto University Magazine 30 on ilmestynyt sekä suomeksi että englanniksi. Lehti postitetaan kaikille sen tilanneille alumneille. Irtonumeroita on saatavilla yliopiston kampuksella. Näköislehdet ovat luettavissa issuu.com-sivustolla, ja artikkeleita on julkaistu osoitteessa aalto.fi/magazine.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Jukka Jokinen_Flip_2018_2_photo Jukka Jokinen
Aalto Magazine, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Sähköskuutit muuttavat kaupunkiympäristöämme – mutta miten?

Sähköpotkulaudat ovat osa aiempaa ekologisempaa kaupunkiliikennettä. Näkymä ei kuitenkaan ole aivan yksioikoinen.
Mashrura Musharraf ja Sauli Eloranta seisovat aurinkoisena päivänä merenrannassa. Etualalla näkyy rantakiviä, taustalla meri. Musharraf tervehtii kuvaajaa hymyillen kuten laivan kapteeni, "vieden kättä lippaan".
Aalto Magazine Julkaistu:

Jaakonmeren testialue ja etäohjattu autolautta olivat vasta alkua – Suomi on autonomisen merenkulun edelläkävijä

Autonomiset laivat voivat muuttaa koko merenkulkualan tulevaisuuden, sanovat meriteknologian asiantuntijat Mashrura Musharraf ja Sauli Eloranta.
Tom Lindholmin henkilökuvaan on yhdistetty piirroskuva, jossa on lentokone ja voimalaitos.
Aalto Magazine Julkaistu:

Oho: Matka, joka jäisi nyt tekemättä

Tom Lindholm on Aalto University Executive Education Oy:n toimitusjohtaja ja Aalto-yliopiston elämänlaajuisesta oppimisesta vastaava johtaja. Tehdessään graduaan 1990-luvun lopulla hän matkasi voimalaitoksissa eri puolilla maailmaa.
Punaiseen kukkamekkoon pukeutunut Eliisa Lotsari katsoo hymyillen kameraan, taustaseinällä on suuri sinisävyinen lasitaideteos
Aalto Magazine Julkaistu:

Arjen valintoja: Eliisa Lotsari, pulahdatko mielelläsi avantoon?

Akatemiatutkija ja vesitekniikan apulaisprofessori viihtyy kylmien vesien äärellä niin luonnossa kuin laboratoriossa.