Uusi Aalto University Magazine tarkastelee, miten kehon rajat voi ylittää

Avauksia-palstalla avustava vararehtori Antti Ahlava korostaa kampuksen merkitystä kohtaamispaikkana ”etäilyn” jälkeen: ”Fyysiset tapaamiset välittävät yhteisiä normeja, kasvattavat luottamusta, synnyttävät yhteistoimintaa ja sitouttavat ihmisiä yhteen.”
Lehden pääartikkeli valottaa aivokuvantamisen uusia ulottuvuuksia, kun tekoäly on tullut ihmisen avuksi. Kone on jo oppinut tunnistamaan yksilön pelkkien aivokäyrien perusteella. Seuraavaksi tutkijat valjastavat sen huomaamaan muistisairauden merkit ja auttamaan aivojen magneettistimulaatiohoidoissa.
Kuka-palstan alumnihaastattelussa muotoilija Lincoln Kayiwa kertoo, miten hän on urallaan ylittänyt niin maantieteellisiä kuin ammatillisiakin rajoja.
Mukana matkassa -jutussa koetaan liikunnan riemua. Sisarukset Norah ja Nelson tuntevat saavansa supervoimat, kun he testaavat seikkailupuiston digiavusteisia trampoliini- ja seinäkiipeilypelejä. Pelien taustalla ovat professori Perttu Hämäläisen tutkimusryhmässä syntyneet ideat.
Tutkimuslähtöinen on myös Vital Signs -projekti, jossa kehitetään uudenlaista stetoskooppia. Hankkeen vetäjä, lääkäri Alexis Kouros uskoo sen myötä syntyvän monenlaisia parannuksia potilastyöhön.
Urakehityksen rajoja voi rikkoa esimerkiksi verkostoitumisen avulla. Naisten työelämän verkostoista vaihtavat ajatuksia professori Marjo-Riitta Diehl ja yrittäjä, Kauppakorkeakoulun alumni Miisa Mink.

Aalto University Magazine 30 on ilmestynyt sekä suomeksi että englanniksi. Lehti postitetaan kaikille sen tilanneille alumneille. Irtonumeroita on saatavilla yliopiston kampuksella. Näköislehdet ovat luettavissa issuu.com-sivustolla, ja artikkeleita on julkaistu osoitteessa aalto.fi/magazine.
Lue lisää uutisia

Petri Suomala jatkaa opetuksesta vastaavana vararehtorina
Vararehtorin toimikausi on viisi vuotta ja alkaa 1.9.2023.
Aalto-yliopiston akateeminen tulos pysyi hyvällä tasolla vuonna 2022 rahoituksen vähenemisestä huolimatta
Yliopiston hallitus hyväksyi toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen viime vuodelta.
Aalto-yliopiston rahastoista 35 miljoonaa euroa opetukseen ja tutkimukseen vuonna 2022
Yliopiston rahastojen sijoitustoiminnan tuotto oli -3,5 % vaikeassa sijoitusympäristössä.