Uutiset

Uudella kaudellaan Unite!-yliopistoallianssi pyrkii kestäviin ratkaisuihin digitaalisen ja vihreän Euroopan edistämiseksi

Unite! on päättänyt pilottivaiheensa ja käynnistänyt uuden vaiheen, jonka tavoitteena on toteuttaa kestäviä, konkreettisia ja hyödyllisiä tuotoksia digitaalisen ja vihreän Euroopan edistämiseksi. Miten Aalto-yliopisto voi hyödyntää allianssia parhaalla mahdollisella tavalla? Osallistu avoimeen keskustelutilaisuuteen 16. marraskuuta 2022.
Unite! Steering Committee met at TU Graz
Uniten johtoryhmä polkaisi käyntiin uuden vaiheen TU Grazissa Itävallassa.

Euroopan komission hyväksyi heinäkuussa 2022 Unite!-yliopistoallianssin rahoitushakemuksen, jossa Uniten tavoitteena on edistää vihreää ja digitaalista Eurooppaa toimimalla teknologia- ja innovaatioveturina. Allianssin pilottivaiheessa 2019-2022 on ollut mukana yli 500 henkeä seitsemän eurooppalaisen yliopiston tiedekunnista, palveluhenkilöstöstä ja opiskelijoista. Aalto-yliopistosta mukana on ollut yli 50 henkilöä. Uusi vaihe perustuu jo aloitettuun työhön ja hankkeisiin, ja sitä inspiroi ja ohjaa allianssin toiminta-ajatus 2030.

Uniten ohjausryhmä polkaisi uuden vaiheen käyntiin kokouksessaan TU Grazissa marraskuun alussa 2022. TU Graz on toinen kahdesta uudesta kumppanista yhdessä Wroclaw Techin kanssa. Ohjausryhmän kokouksessa julkistettiin ehdokkaat Uniten varapuheenjohtajaksi. Ehdokkaat ovat Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä ja rehtori Daniel Crespo Universitat Politècnica de Catalunyasta. Uniten Academic Forum tekee päätöksen 29. marraskuuta 2022.

Unite! haluaa olla eurooppalainen innovaatio-, teknologia- ja insinööritieteiden malliyliopisto, joka vastaa kestävän kehityksen tavoitteisiin digitaalisen ja vihreän siirtymän avulla. Tämän saavuttamiseksi allianssi edistää alhaalta ylöspäin suuntautuvaa kehitystä ja vahvistaa opiskelijoiden osallistumista ja sitoutumista kaikessa tekemisessään.

Allianssin eri hankkeista konkreettisimpia tuotoksia ovat yhteisohjelmat, virtuaaliset yhteistyökurssit opiskelijoille, opiskelijoiden liikkuvuus, pedagogiset kurssit opettajille, tukipalvelujen kestävät prosessit ja henkilöstön liikkuvuus kumppaniyliopistojen välillä.

Uudessa vaiheessa työtä tehdään yhdeksässä asiantuntijayhteisössä, jota kutakin johtaa yksi kumppaniyliopistoista:

 • Management, Governance and Quality Assurance (vetäjä TUDa) 
 • Innovative Teaching and Learning (Aalto)
 • Digital Campus (TU Graz) 
 • Inclusion, Diversity and Well-being (ULisboa)
 • Flexible Educational Offerings (KTH)
 • Professional Development and Training (Grenoble INP-UGA)
 • PhD for Research, Innovation and Society (PoliTO)
 • Open Innovation Community for Green Transition (Wroclaw Tech) and
 • Strategic Outreach, Impact and Dissemination (UPC).

Uniten vetäjät Aallossa 

Minna-Kaarina Forssén aloitti Aallon Unite-toiminnan Key Liaison Officerina (KLO) syyskuussa 2022 aiemman KLO:n, professori Katrina Nordströmin jäädessä eläkkeelle. Anneli Vartio aloitti Aallon projektipäällikkönä  Erasmus+ -hankkeessa kesäkuussa 2022. Rubén Vicente-Saez jatkaa Unite!H2020-hankkeen projektipäällikkönä.

Miten Aalto-yliopisto voi hyötyä allianssista parhaiten? 

Tule mukaan avoimeen keskustelutilaisuuteen 16. marraskuuta klo 10.15-11.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 

Yliopistoverkosto Unite!
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Dean's Impact Award, School of Business
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Dekaani palkitsee Kauppakorkeakoulun opiskelijoita myös muista kuin erinomaisista arvosanoista

Uudella Dean’s Impact Award -palkinnolla halutaan osoittaa arvostusta esimerkiksi kestävän kehityksen tai Aallon arvojen mukaisen toiminnan edistämiselle.
Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
People attending the Wellbeing Fair at Aalto's Wellbeing Week
Yliopisto Julkaistu:

Oasis mukana Aalto Wellbeing Weekillä

Oasis of Radical Wellbeing -hanke on mukana Wellbeing Weekillä 2.-6.10.
Red-haired woman standing outside of Aalto University Töölö building in Helsinki, surrounded by trees and grass. A bus and tram on the background.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden MBA-alumni päätyi sattumalta humanitaariselle alalle – ”Huomasin, että minulle sopivat kriisit ja katastrofit”

Vuoden 2023 MBA-alumniksi on valittu Päivi Hurttia. Muun muassa journalismin ja viestinnän parissa uraa tehnyt Hurttia vietti juuri vuoden Etiopiassa. Työssään Punaisen Ristin kansainvälisellä komitealla hän auttoi varmistamaan, että humanitaarinen apu pääsee perille kaikille alueille.