Uutiset

Unite-yliopistoverkosto saa Euroopan komissiolta 14,4 miljoonan euron lisärahoituksen

Euroopan komissio myönsi lisärahoituksen Uniten ehdotukselle toimia teknologian ja innovaatioiden veturina vihreän ja digitaalisen Euroopan edistämisessä.
Unite! logo

Euroopan komissio valitsi heinäkuun lopussa ne eurooppalaiset yliopistoverkostot, jotka saavat lisää rahoitusta Erasmus+ -ohjelmasta ja jatkavat hankkeidensa täysimääräistä täytäntöönpanoa. Unite-verkosto oli vuonna 2019 yksi ensimmäisistä rahoituksen saaneista 17 yliopistoverkostosta. Nyt Unite! on saanut jälleen EU:n tuen jatkaakseen työtään vielä seuraavat neljä vuotta.

Uniten muodostavat Aalto-yliopisto ja kuusi muuta eurooppalaista yliopistoa. Toinen rahoitusvaihe alkaa marraskuussa 2022 ja tällöin Uniteen littyy kaksi uutta yliopistoa -  Grazin teknillinen yliopisto ja Wrocławin tiede- ja teknologiayliopisto. 14,4 miljoonan euron rahoitus on Euroopan komissiolta selkeä tunnustus, joka vahvistaa Uniten kumppanien pitkän aikavälin strategista yhteistyötä.

Tanja Bruehl is the President of Unite! university alliance
Uniten johtaja Tanja Brühl

"Olen erittäin iloinen, että Euroopan komissio rahoittaa Unitea vielä neljän vuoden ajan. Jatkamme työtämme eurooppalaisena yliopistoallianssina yhdeksän kumppanin kanssa. Haluan kiittää kaikkia kollegoita Uniten vision toteuttamisesta aktiivisella sitoutumisellaan ja erinomaisella innostuksellaan. Unite! on yhteinen menestystarinamme! Luodaan yhdessä allianssimme tulevaisuus ja yhdistetään monipuoliset näkökulmamme ja asiantuntemuksemme kestävän ja digitaalisen tulevaisuuden puolesta ”, totesi Uniten johtaja Tanja Brühl.

Kolmen viime vuoden aikana allianssin työryhmät, joissa on yli 500 aktiivista jäsentä (akateemista ja palveluhenkilökuntaa, hallinnon edustajia ja opiskelijoita), ovat suunnitelleet ja toteuttaneet pilottihankkeita. Aallosta aktiivisesti mukana on noin 50 henkilöä. Marraskuussa alkava uusi vaihe perustuu jo aloitettuun työhön ja projekteihin, ja sitä inspiroi ja ohjaa allianssin uusi Mission Statement 2030.

Suunnitelmat seuraavalle neljälle vuodelle

Nyt hyväksytyssä ehdotuksessa Unite! ilmaisee haluavansa olla malli eurooppalaisena innovaation, teknologian ja tekniikan yliopistona, joka saavuttaa kestävän kehityksen tavoitteet digitaalisen ja vihreän siirtymän kautta. Tavoitteen saavuttamiseksi verkosto edistää alhaalta ylöspäin suuntautuvaa yhteisön kehitystä ja vahvistaa opiskelijoiden osallistumista ja sitoutumista kaikissa työryhmissään.

Verkoston työstämien eri hankkeiden joukossa konkreettisimpia ovat eurooppalaisen tutkinnon toteuttamisen edistäminen ja eurooppalaisen tohtorikoulun kehittäminen seuraavien painopistealueiden ympärille: kestävä energia, tekoäly, teollisuus 4.0 ja yrittäjyys.

"Allianssimme DNA:ssa on tarjota huippuluokan oppimismahdollisuuksia innovatiivisilla pedagogioilla. Tämä sisältää haastelähtöisiä lähestymistapoja, opiskelijakeskeistä oppimista ja laadukasta vuorovaikutusta niin digitaalisissa ja hybridioppimisympäristöissä kuin lähiopetuksessa. Samalla pyrimme varmistamaan helpon pääsyn kansainvälisiin ohjelmiin opiskelijoille, jotka ovat tähän asti jääneet näiden mahdollisuuksien ulkopuolelle taloudellisista, sosiaalisista tai fyysisistä syistä. Tulevina vuosina allianssi vahvistaa myös tukeaan tiedekunnalle, opettajille ja henkilökunnalle innovatiivisilla opetuskäytännöillä ja toimimalla alustana kumppaniyliopistojen yhteiselle tutkimukselle ”, kertoo Andreas Winkler, Uniten pääsihteeri.

Uudessa ehdotuksessa on yhdeksän työryhmää, joita kutakin johtaa yksi kumppaniyliopistoista

 • Management, Governance and Quality Assurance (TUDa);
 • Digital Campus (TU Graz);
 • Inclusion, Diversity and Well-being (ULisboa);
 • Innovative Teaching and Learning (Aalto); 
 • Flexible Educational Provision (KTH); 
 • Professional Development and Training (Grenoble INP-UGA); 
 • PhD for Research, Innovation and Society (PoliTO); 
 • Open Innovation Community for Green Transition (Wroclaw Tech) and 
 • Strategic Outreach, Impact and Dissemination (UPC).

Lisätietoa

Eurooppalaiset yliopistot -aloite

Eurooppalaiset yliopistot -aloite käynnistettiin vuonna 2019 edistämään eurooppalaisen koulutusalueen perustamista vuoteen 2025 mennessä. Eurooppalaiset yliopistot ovat ylikansallisia korkeakoulujen liittoutumia eri puolilta EU:ta, joilla on yhteinen pitkän aikavälin strategia, joka edistää eurooppalaisia ​​arvoja ja identiteettiä. Aloitteen tarkoituksena on vahvistaa merkittävästi opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistää eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Vuonna 2019 Erasmus+ -ohjelmassa valittiin ensimmäiset 17 allianssia kolmivuotiseen pilottivaiheeseen, joista yksi oli Unite!. Toisessa vuonna 2020 järjestetyssä haussa rahoitettiin 24 allianssia.

Uniten vuoden 2022 lopulla alkava uusi rahoitus liittyy Eurooppalaiset yliopistot -aloitteen jatkokehitykseen. Euroopan komissio aikoo kasvattaa eurooppalaisten yliopistoverkostojen lukumäärän 60:een, joissa on mukana yli 500 yliopistoa vuoden 2024 puoliväliin mennessä ja jota tuetaan Erasmus+ -ohjelmasta 1,1 miljardin euron ohjeellisella budjetilla kaudelle 2021–2027. Tavoitteena on kehittää ja jakaa yhteistä pitkän aikavälin rakenteellista, kestävää ja järjestelmällistä koulutus-, tutkimus- ja innovaatioyhteistyötä luomalla eurooppalaisten ​​yliopistojen välisiä kampuksia, joissa opiskelijat, henkilökunta ja tutkijat kaikkialta Euroopasta voivat nauttia saumattomasta liikkuvuudesta ja luoda uutta tietoa yhdessä, eri maiden ja tieteenalojen välillä.

Linkki Euroopan komission lehdistötiedotteeseen (englanniksi)

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kuuden muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Tutustu Uniteen
Unite! logo
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Finavia-projektin työryhmä, Aalto BIZ
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijat auttoivat Finaviaa analysoimaan Helsinki-Vantaan terminaalilogistiikkaa

Lentomatkustuksen yllättävän nopea elpyminen on aiheuttanut kapasiteettiongelmia.
sanasto-somekuva-twitter.png
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Kurssikirjojen kirjoittaja ja tiedekirjailija – tiesitkö, että olet oikeutettu lainauskorvaukseen?

Kaikki tekijät, jotka ovat kirjoittaneet tekstiä teokseen, jota lainataan kirjastoista, ovat oikeutettuja lainauskorvaukseen.
people exploring the walk-in closet that provides solutions for a sustainable fashion and textiles future
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

”Tulevaisuuden vaatekaappi” – kestäviä ratkaisuja muoti- ja tekstiiliteollisuudelle

Näyttely esittelee Aalto-yliopiston tutkijoiden ja opiskelijoiden visioita kestävästä tekstiili- ja muotialan tulevaisuudesta
FinnFusion is a collaboration aiming to make fusion energy a reality. Photo: VTT.
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon tutkijat tuovat heliumplasmakokeilla fuusioenergiaa lähemmäksi todellisuutta

Aalto-yliopiston tutkijat osallistuvat kansainväliseen projektiin, jonka tavoitteena on tukea fuusioenergian kehittämistä.