Uutiset

Unite! tukee manifestia yliopistojen tulevaisuudesta Euroopassa

Manifesti esittelee opiskelijoiden ajatuksia korkea-asteen koulutuksen tulevaisuudesta Euroopassa sekä suosituksia eurooppalaisten yliopistojen saattamiseksi heidän odotustensa mukaisiksi.
The image shows EU flag and text European Universities Community - the voice of European students.

Yliopistojen tulisi olla globaalin muutoksen johtajia yhteisessä tulevaisuudessamme, sillä yliopistot ovat innovaatioiden eturintamassa ja ne kouluttavat jatkuvasti kasvavan määrän opiskelijoita ja Euroopan kansalaisia. Siksi tammikuussa 2022 pidetyssä Euroopan tulevaisuutta käsittelevässä konferenssissa kaikkien eurooppalaisten yliopistojen opiskelijat kandidaatintutkinnosta tohtoriin kutsuttiin suunnittelemaan manifesti. Konferenssi toimi uusien ehdotusten hautomona huomisen yliopiston muovaamiseksi. Siihen osallistui kansallisia viranomaisia, Euroopan komission ja erityisesti "European Universities" -aloitteessa perustetun 41 allianssin edustajia.

Manifesti on eurooppalaisten opiskelijoiden julkilausuma ja toimintasuunnitelma, jolle Unite! on jo ilmaissut tukensa institutionaalisella tasolla:

Uniten opiskelijayhteisö Suren jäsenet haluavat myös ilmaista tukensa Euroopan yliopistojen tulevaisuuden manifestille.

”Uskomme, että tämä manifesti on kaikkien European University Alliances -järjestöjen opiskelijoiden yhteinen tavoite kohti todellista yliopistojen välistä yhteistyötä, mitä Unitekin pyrkii edistämään."

”Eurooppalaisten opiskelijoiden välistä yhtenäisyyttä ja ymmärrystä tarvitaan etenemisessä kohti tasa-arvoista, mutta monipuolista ja kestävää, teknisesti edistynyttä Eurooppaa. Yhteinen eurooppalainen tutkinto auttaisi suuresti tämän tavoitteen saavuttamisessa. Näin ollen tuemme tämän manifestin ehdotusta yhteistutkinnosta, sillä se takaa myös kunkin maan kulttuurisen ja kielellisen identiteetin.

Lisätietoa

Lue ja allekirjoita manifesti eurooppalaisten yliopistojen tulevaisuudesta

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kahdeksan muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Lue lisää Unitesta
Unite! logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

White Aalto logo with exclamation mark standing in the middle of Otaniemi campus in the summertime
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-korkeakoulusäätiö laskee liikkeeseen kaksi joukkovelkakirjalainaa yhteismäärältään 150 miljoonaa euroa

Joukkovelkakirjalainoista saatavat varat käytetään pääasiassa kiinteistöinvestointien rahoittamiseksi otettujen lainojen jälleenrahoitukseen sekä lisäksi yleisiin tarpeisiin.
Aalto Squad students on campus
Opinnot Julkaistu:

Hakijoiden määrä Aalto-yliopistoon kasvoi kevään toisessa yhteishaussa

Suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin oli 13 500 hakijaa
Photo collage of some of the actions funded by the Sustainability Action Booster grant
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto rahoittaa opiskelijoiden kestävyystoimia kymmenillä tuhansilla vuodessa - "Tällaista emme ole nähneet muualla"

Aalto-yliopiston Sustainability Action Booster on apuraha, joka tukee opiskelijoiden ideoimia kestävän kehityksen projekteja kampuksella ja sen ulkopuolella.
Hymyilevä Raili Pönni seisoo neuvotteluhuoneessa, taustalla näkyy ikkunasta Dipolin piha-aluetta.
Nimitykset Julkaistu:

Aalto-yliopiston kehitysjohtajaksi on nimitetty Raili Pönni

Raili Pönni on toiminut aiemmin yliopiston suunnittelupäällikkönä ja väliaikaisena kehitysjohtajana.