Uutiset

Unite! tukee manifestia yliopistojen tulevaisuudesta Euroopassa

Manifesti esittelee opiskelijoiden ajatuksia korkea-asteen koulutuksen tulevaisuudesta Euroopassa sekä suosituksia eurooppalaisten yliopistojen saattamiseksi heidän odotustensa mukaisiksi.
The image shows EU flag and text European Universities Community - the voice of European students.

Yliopistojen tulisi olla globaalin muutoksen johtajia yhteisessä tulevaisuudessamme, sillä yliopistot ovat innovaatioiden eturintamassa ja ne kouluttavat jatkuvasti kasvavan määrän opiskelijoita ja Euroopan kansalaisia. Siksi tammikuussa 2022 pidetyssä Euroopan tulevaisuutta käsittelevässä konferenssissa kaikkien eurooppalaisten yliopistojen opiskelijat kandidaatintutkinnosta tohtoriin kutsuttiin suunnittelemaan manifesti. Konferenssi toimi uusien ehdotusten hautomona huomisen yliopiston muovaamiseksi. Siihen osallistui kansallisia viranomaisia, Euroopan komission ja erityisesti "European Universities" -aloitteessa perustetun 41 allianssin edustajia.

Manifesti on eurooppalaisten opiskelijoiden julkilausuma ja toimintasuunnitelma, jolle Unite! on jo ilmaissut tukensa institutionaalisella tasolla:

Uniten opiskelijayhteisö Suren jäsenet haluavat myös ilmaista tukensa Euroopan yliopistojen tulevaisuuden manifestille.

”Uskomme, että tämä manifesti on kaikkien European University Alliances -järjestöjen opiskelijoiden yhteinen tavoite kohti todellista yliopistojen välistä yhteistyötä, mitä Unitekin pyrkii edistämään."

”Eurooppalaisten opiskelijoiden välistä yhtenäisyyttä ja ymmärrystä tarvitaan etenemisessä kohti tasa-arvoista, mutta monipuolista ja kestävää, teknisesti edistynyttä Eurooppaa. Yhteinen eurooppalainen tutkinto auttaisi suuresti tämän tavoitteen saavuttamisessa. Näin ollen tuemme tämän manifestin ehdotusta yhteistutkinnosta, sillä se takaa myös kunkin maan kulttuurisen ja kielellisen identiteetin.

Lisätietoa

Lue ja allekirjoita manifesti eurooppalaisten yliopistojen tulevaisuudesta

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kahdeksan muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Lue lisää Unitesta
Unite! logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Prinsessalle esitellään luonnollisia väriaineita
Yliopisto Julkaistu:

Thaimaan prinsessa Maha Chakri Sirindhorn vieraili Aalto-yliopistossa

Prinsessa seurueineen tutustui mm. tekstiilisuunnitteluun, Startup Saunaan, Aalto-yliopisto Junioriin sekä Aalto Ice Tankin toimintaan.
Ahomansikka
Kampus Julkaistu:

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa