Uutiset

Unite! tukee manifestia yliopistojen tulevaisuudesta Euroopassa

Manifesti esittelee opiskelijoiden ajatuksia korkea-asteen koulutuksen tulevaisuudesta Euroopassa sekä suosituksia eurooppalaisten yliopistojen saattamiseksi heidän odotustensa mukaisiksi.
The image shows EU flag and text European Universities Community - the voice of European students.

Yliopistojen tulisi olla globaalin muutoksen johtajia yhteisessä tulevaisuudessamme, sillä yliopistot ovat innovaatioiden eturintamassa ja ne kouluttavat jatkuvasti kasvavan määrän opiskelijoita ja Euroopan kansalaisia. Siksi tammikuussa 2022 pidetyssä Euroopan tulevaisuutta käsittelevässä konferenssissa kaikkien eurooppalaisten yliopistojen opiskelijat kandidaatintutkinnosta tohtoriin kutsuttiin suunnittelemaan manifesti. Konferenssi toimi uusien ehdotusten hautomona huomisen yliopiston muovaamiseksi. Siihen osallistui kansallisia viranomaisia, Euroopan komission ja erityisesti "European Universities" -aloitteessa perustetun 41 allianssin edustajia.

Manifesti on eurooppalaisten opiskelijoiden julkilausuma ja toimintasuunnitelma, jolle Unite! on jo ilmaissut tukensa institutionaalisella tasolla:

Uniten opiskelijayhteisö Suren jäsenet haluavat myös ilmaista tukensa Euroopan yliopistojen tulevaisuuden manifestille.

”Uskomme, että tämä manifesti on kaikkien European University Alliances -järjestöjen opiskelijoiden yhteinen tavoite kohti todellista yliopistojen välistä yhteistyötä, mitä Unitekin pyrkii edistämään."

”Eurooppalaisten opiskelijoiden välistä yhtenäisyyttä ja ymmärrystä tarvitaan etenemisessä kohti tasa-arvoista, mutta monipuolista ja kestävää, teknisesti edistynyttä Eurooppaa. Yhteinen eurooppalainen tutkinto auttaisi suuresti tämän tavoitteen saavuttamisessa. Näin ollen tuemme tämän manifestin ehdotusta yhteistutkinnosta, sillä se takaa myös kunkin maan kulttuurisen ja kielellisen identiteetin.

Lisätietoa

Lue ja allekirjoita manifesti eurooppalaisten yliopistojen tulevaisuudesta

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kahdeksan muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Lue lisää Unitesta
Unite! logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Helsingin Metalliteollisuuden Piiriyhdistyksen hallitus Kauppakorkeakoululla
Yliopisto Julkaistu:

Helsingin Metalliteollisuuden Piiriyhdistys lakkauttaa toimintansa ja lahjoittaa varansa omistajuuteen

Perheyrityksiä edustavat hallitusjäsenet toivovat, että toimintaympäristö olisi pienempienkin yritysten omistajille kannustava.
NASAn Curiosity-mönkijä kuvaama pölypyörre Marsin Gale-kraatterissa. Kuvankäsittely: Henrik Kahanpää. Alkuperäinen kuva: NASA / JPL-Caltech
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa

Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.
Aalto BIZ Homecoming Day 27.1.2023
Yliopisto Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun Homecoming Day kutsui alumnit ensimmäistä kertaa Otaniemeen

Seminaarin pääpuhuja, Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark painotti esityksessään yhteistyön tekemisen tärkeyttä.
A portrait of Laureen Mahler.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Laureen Mahler luo origamitaitosten avulla biopohjaisia ja myös katseita kestäviä pakkauksia

Monet pakkausteollisuuden tuotteet perustuvat muoviin ja muihin fossiilipohjaisiin materiaaleihin. Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksessa kehitetään origamitaitoksiin perustuvia ekologisia pakkausratkaisuja, joilla on arvoa myös kauniina esineinä.