Uutiset

Unite! tukee manifestia yliopistojen tulevaisuudesta Euroopassa

Manifesti esittelee opiskelijoiden ajatuksia korkea-asteen koulutuksen tulevaisuudesta Euroopassa sekä suosituksia eurooppalaisten yliopistojen saattamiseksi heidän odotustensa mukaisiksi.
The image shows EU flag and text European Universities Community - the voice of European students.

Yliopistojen tulisi olla globaalin muutoksen johtajia yhteisessä tulevaisuudessamme, sillä yliopistot ovat innovaatioiden eturintamassa ja ne kouluttavat jatkuvasti kasvavan määrän opiskelijoita ja Euroopan kansalaisia. Siksi tammikuussa 2022 pidetyssä Euroopan tulevaisuutta käsittelevässä konferenssissa kaikkien eurooppalaisten yliopistojen opiskelijat kandidaatintutkinnosta tohtoriin kutsuttiin suunnittelemaan manifesti. Konferenssi toimi uusien ehdotusten hautomona huomisen yliopiston muovaamiseksi. Siihen osallistui kansallisia viranomaisia, Euroopan komission ja erityisesti "European Universities" -aloitteessa perustetun 41 allianssin edustajia.

Manifesti on eurooppalaisten opiskelijoiden julkilausuma ja toimintasuunnitelma, jolle Unite! on jo ilmaissut tukensa institutionaalisella tasolla:

Uniten opiskelijayhteisö Suren jäsenet haluavat myös ilmaista tukensa Euroopan yliopistojen tulevaisuuden manifestille.

”Uskomme, että tämä manifesti on kaikkien European University Alliances -järjestöjen opiskelijoiden yhteinen tavoite kohti todellista yliopistojen välistä yhteistyötä, mitä Unitekin pyrkii edistämään."

”Eurooppalaisten opiskelijoiden välistä yhtenäisyyttä ja ymmärrystä tarvitaan etenemisessä kohti tasa-arvoista, mutta monipuolista ja kestävää, teknisesti edistynyttä Eurooppaa. Yhteinen eurooppalainen tutkinto auttaisi suuresti tämän tavoitteen saavuttamisessa. Näin ollen tuemme tämän manifestin ehdotusta yhteistutkinnosta, sillä se takaa myös kunkin maan kulttuurisen ja kielellisen identiteetin.

Lisätietoa

Lue ja allekirjoita manifesti eurooppalaisten yliopistojen tulevaisuudesta

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kahdeksan muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Lue lisää Unitesta
Unite! logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kaksi ihmistä kävelee käytävällä ja puhuu keskenään.
Opinnot Julkaistu:

Hae nyt FITechin syksyn kursseille

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa tulevana syksynä runsaasti mielenkiintoista opiskeltavaa eri tarpeisiin.
Nuori mies istuu rakennuksen kiviportailla ja selailee puhelintaan.
Opinnot Julkaistu:

FITechin opintotarjonnassa maksuttomia opintoja toisen asteen opiskelijoille

Aalto-yliopiston kurssien aiheina mm. ohjelmoinnin ja mobiilisovellusten perusteita, Python-ohjelmointia sekä koneoppimista.
Outi Turpeinen standing on stage talking about Unfolding public art book to a seated audience facing her.
Kampus, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Rakkautta ja runoutta - yliopiston tutkimuksesta välittyvä intohimo inspiroi taiteilijoita

K1-, K2-, ja K3-rakennuksien taidekokoelma Engineering Materials julkaistiin seminaarin yhteydessä.
Graphic illustration of materials science, AI and physics with equations, B&W photos and a photo of prof. Rinke.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Prof. Patrick Rinke: kestävän kehityksen materiaaleja tekoälyn avulla

Professori Patrick Rinken taito luoda ja löytää ympäristö- ja ilmastoystävällisiä materiaaleja tekoälyn avulla on tärkeämpää nyt kuin koskaan aiemmin