Uutiset

Prokrastinaatio - mitä se on, ja mitä tehdä sille?

Prokrastinointi, lykkääminen, viivyttely, vetkuttelu. Kaikki me teemme sitä joskus. Mitä se on ja mitä voimme tehdä, jos se vaivaa? Aallon psykologiryhmän ja Oasis of Radical Welllbeing -hankkeen paketti sisältää kaksi podcastjaksoa (suomeksi) ja MyCourses-materiaalia. Älä lykkää, tutustu heti!

Itselle haitallinen viivyttely ja tehtävän aloittamisen lykkääminen on lähes jokaiselle korkeakouluopiskelijalle tuttua. Opiskelutehtävän aloittamisen sijaan, opiskelija löytääkin itsensä somesta tai esimerkiksi kotitöiden parista. Paras hetki päivässä -podcastin kahdessa jaksossa opintopsykologit Henna Niiva ja Mikko Inkinen pureutuvat meitä kaikkia koskettavaan aiheeseen.

Ensimmäisessä jaksossa Henna ja Mikko keskustelevat mitä viivyttely oikein on, milloin viivyttely voi olla hyvä strategia, mitä kaikkea itselle haitallisen viivyttelyn taustasyihin voi lukeutua ja miksi opiskelijaelämä on erityisen altista aikaa viivyttelylle. Opintopsykologit pohtivat myös, millaisissa tilanteissa he itse lykkäilevät aloittamista.

Toisessa jaksossa opintopsykologit pohtivat keinoja itselle haitallisen viivyttelyn selättämiseksi. Mikä voisi olla avuksi itselle haitallisen viivyttelyn selättämisessä? Käydään läpi ympäristöön ja olosuhteisiin sekä suunnitteluun liittyviä keinoja ja keskustellaan myös ajatusten ja tunteiden vaikutuksesta aikaansaamiseen.

Prokrastinaatio-aiheesta löytyy myös MyCourses-sisältöä englannin kielellä. Huomaa myös Maria Törnroosin englanninkielinen audiokolumni aiheesta.

Paras hetki päivässä -psykologipodcast 2021

19. Prokrastinointi, viivyttely, lykkääminen, vetkuttelu. Osa 2 (ulkoinen linkki)

Opintopsykologit käyvät läpi ympäristöön ja olosuhteisiin sekä suunnitteluun liittyviä keinoja.

Paras hetki päivässä -psykologipodcast 2021

18. Prokrastinointi, viivyttely, lykkääminen, vetkuttelu. Osa 1   (ulkoinen linkki)

Opintopsykologit Henna Niiva ja Mikko Inkinen keskustelevat tuplajakson 1. osassa, mitä viivyttely oikein on, milloin viivyttely voi olla hyvä strategia, mitä kaikkea itselle haitallisen viivyttelyn taustasyihin voi lukeutua ja miksi opiskelijaelämä on erityisen altista aikaa viivyttelylle.

Prokrastinaatio

MyCourses -kokonaisuus "The ABCs of getting things done" (ulkoinen linkki)

Englanninkielinen MyCourses-kokonaisuus tarjoaa tietoa ja neuvoo, kuinka opit tuntemaan omat tapasi ja toimimaan niin, että saat asiat tehdyksi paremmin.

Paras hetki päivässä -podcastit
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Close-up of curly wood grain orientation of an old piece of wood
Opinnot Julkaistu:

Verkkokurssi “Wood material science” alkaa 10.1.2023

100% verkkokurssilla opitaan miten puun rakenne vaikuttaa sen fysikaalisiin ja mekaanisiin ominaisuuksiin.
Sensual mathematics. Photo: Henri Vogt.
Opinnot Julkaistu:

Haku Kristallikukkia peilisalissa -kurssille on avattu - matematiikan, taiteiden ja arkkitehtuurin yhteiskeitos palaa Heurekaan

Kristallikukkia peilisaleissa –kurssi - MS-E1000 Crystal Flowers in Halls of Mirrors: Mathematics meets Art and Architecture - on avoin kaikille kandiopiskelijoista tohtorikoulutettaviin, matematiikan ja tekniikan aloista taiteisiin, muotoiluun, arkkitehtuuriin ja kemiasta liiketoimintaan. Kurssille otetaan korkeintaan 50 opiskelijaa motivaatiokirjeiden perusteella, ja haku on auki 10.1.2023 saakka. Kurssi on 15 opintopisteen suuruinen, ja se järjestetään joka toinen vuosi.
TFiF-kandityön palkinnon voittaneet opiskelijat.
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Kolme Aallon opiskelijaa palkittiin parhaasta ruotsinkielisesta tekniikan alan kandityöstä

TFiFin palkinnon saivat Linda Autio, Isak Jungerstam sekä Fanny Hakala.
Opiskelijat tutkimassa aurinkopaneelia.
Mediatiedotteet, Opinnot Julkaistu: