Uutiset

Prokrastinaatio - mitä se on, ja mitä tehdä sille?

Prokrastinointi, lykkääminen, viivyttely, vetkuttelu. Kaikki me teemme sitä joskus. Mitä se on ja mitä voimme tehdä, jos se vaivaa? Aallon psykologiryhmän ja Oasis of Radical Welllbeing -hankkeen paketti sisältää kaksi podcastjaksoa (suomeksi) ja MyCourses-materiaalia. Älä lykkää, tutustu heti!

Itselle haitallinen viivyttely ja tehtävän aloittamisen lykkääminen on lähes jokaiselle korkeakouluopiskelijalle tuttua. Opiskelutehtävän aloittamisen sijaan, opiskelija löytääkin itsensä somesta tai esimerkiksi kotitöiden parista. Paras hetki päivässä -podcastin kahdessa jaksossa opintopsykologit Henna Niiva ja Mikko Inkinen pureutuvat meitä kaikkia koskettavaan aiheeseen.

Ensimmäisessä jaksossa Henna ja Mikko keskustelevat mitä viivyttely oikein on, milloin viivyttely voi olla hyvä strategia, mitä kaikkea itselle haitallisen viivyttelyn taustasyihin voi lukeutua ja miksi opiskelijaelämä on erityisen altista aikaa viivyttelylle. Opintopsykologit pohtivat myös, millaisissa tilanteissa he itse lykkäilevät aloittamista.

Toisessa jaksossa opintopsykologit pohtivat keinoja itselle haitallisen viivyttelyn selättämiseksi. Mikä voisi olla avuksi itselle haitallisen viivyttelyn selättämisessä? Käydään läpi ympäristöön ja olosuhteisiin sekä suunnitteluun liittyviä keinoja ja keskustellaan myös ajatusten ja tunteiden vaikutuksesta aikaansaamiseen.

Prokrastinaatio-aiheesta löytyy myös MyCourses-sisältöä englannin kielellä. Huomaa myös Maria Törnroosin englanninkielinen audiokolumni aiheesta.

Paras hetki päivässä -psykologipodcast 2021

19. Prokrastinointi, viivyttely, lykkääminen, vetkuttelu. Osa 2 (ulkoinen linkki)

Opintopsykologit käyvät läpi ympäristöön ja olosuhteisiin sekä suunnitteluun liittyviä keinoja.

Paras hetki päivässä -psykologipodcast 2021

18. Prokrastinointi, viivyttely, lykkääminen, vetkuttelu. Osa 1   (ulkoinen linkki)

Opintopsykologit Henna Niiva ja Mikko Inkinen keskustelevat tuplajakson 1. osassa, mitä viivyttely oikein on, milloin viivyttely voi olla hyvä strategia, mitä kaikkea itselle haitallisen viivyttelyn taustasyihin voi lukeutua ja miksi opiskelijaelämä on erityisen altista aikaa viivyttelylle.

Prokrastinaatio

MyCourses -kokonaisuus "The ABCs of getting things done" (ulkoinen linkki)

Englanninkielinen MyCourses-kokonaisuus tarjoaa tietoa ja neuvoo, kuinka opit tuntemaan omat tapasi ja toimimaan niin, että saat asiat tehdyksi paremmin.

Paras hetki päivässä -podcastit
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Viima-rakennuksen pääsisäänkäynti
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Viima - Puumiehenkuja 5 sai seikkailuun kutsuvan nimen

Rakennuksen pääkäyttäjät pohtivat uutta nimeä yhdessä.
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Mentorihaku: Myötätuntomentorointia vertaisryhmissä tohtoriopiskelijoille syksyllä 2024

Haemme tohtoriopiskelijoita mentoreiksi myötätuntomentorointiryhmiin.
Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Opinnot Julkaistu:

Uramuotoilukurssilla pysähdytään oppimaan itsestä ja pohtimaan tulevaisuutta

Career Design Lab tukee opiskelijoiden siirtymää työelämään. Avain kestävään tulevaisuuden työhön on ennakkoluuloton ja luova tapa muotoilla uraa.
Kolmeosainen kuva: vasemmalla keltainen kukka ja teksti Marsio,  keskellä kuva Aino-Marsio-Aallosta, oikealla Aallon logo o
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kaikille avoin kohtaamispaikka Marsio avaa ovensa syyskuussa

Avajaisnäyttelyt esittelevät Aalto-yhteisön ratkaisuja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.