Uutiset

Prokrastinaatio - mitä se on, ja mitä tehdä sille?

Prokrastinointi, lykkääminen, viivyttely, vetkuttelu. Kaikki me teemme sitä joskus. Mitä se on ja mitä voimme tehdä, jos se vaivaa? Aallon psykologiryhmän ja Oasis of Radical Welllbeing -hankkeen paketti sisältää kaksi podcastjaksoa (suomeksi) ja MyCourses-materiaalia. Älä lykkää, tutustu heti!

Itselle haitallinen viivyttely ja tehtävän aloittamisen lykkääminen on lähes jokaiselle korkeakouluopiskelijalle tuttua. Opiskelutehtävän aloittamisen sijaan, opiskelija löytääkin itsensä somesta tai esimerkiksi kotitöiden parista. Paras hetki päivässä -podcastin kahdessa jaksossa opintopsykologit Henna Niiva ja Mikko Inkinen pureutuvat meitä kaikkia koskettavaan aiheeseen.

Ensimmäisessä jaksossa Henna ja Mikko keskustelevat mitä viivyttely oikein on, milloin viivyttely voi olla hyvä strategia, mitä kaikkea itselle haitallisen viivyttelyn taustasyihin voi lukeutua ja miksi opiskelijaelämä on erityisen altista aikaa viivyttelylle. Opintopsykologit pohtivat myös, millaisissa tilanteissa he itse lykkäilevät aloittamista.

Toisessa jaksossa opintopsykologit pohtivat keinoja itselle haitallisen viivyttelyn selättämiseksi. Mikä voisi olla avuksi itselle haitallisen viivyttelyn selättämisessä? Käydään läpi ympäristöön ja olosuhteisiin sekä suunnitteluun liittyviä keinoja ja keskustellaan myös ajatusten ja tunteiden vaikutuksesta aikaansaamiseen.

Prokrastinaatio-aiheesta löytyy myös MyCourses-sisältöä englannin kielellä. Huomaa myös Maria Törnroosin englanninkielinen audiokolumni aiheesta.

Paras hetki päivässä -psykologipodcast 2021

19. Prokrastinointi, viivyttely, lykkääminen, vetkuttelu. Osa 2 (ulkoinen linkki)

Opintopsykologit käyvät läpi ympäristöön ja olosuhteisiin sekä suunnitteluun liittyviä keinoja.

Paras hetki päivässä -psykologipodcast 2021

18. Prokrastinointi, viivyttely, lykkääminen, vetkuttelu. Osa 1   (ulkoinen linkki)

Opintopsykologit Henna Niiva ja Mikko Inkinen keskustelevat tuplajakson 1. osassa, mitä viivyttely oikein on, milloin viivyttely voi olla hyvä strategia, mitä kaikkea itselle haitallisen viivyttelyn taustasyihin voi lukeutua ja miksi opiskelijaelämä on erityisen altista aikaa viivyttelylle.

Prokrastinaatio

MyCourses -kokonaisuus "The ABCs of getting things done" (ulkoinen linkki)

Englanninkielinen MyCourses-kokonaisuus tarjoaa tietoa ja neuvoo, kuinka opit tuntemaan omat tapasi ja toimimaan niin, että saat asiat tehdyksi paremmin.

Paras hetki päivässä -podcastit
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyy Satu Rämö punaisessa mekossa. Taustalla näkyy kirjanjulkistamistilaisuuden rekvisiittaa.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Monenlaisia urapolkuja: Satu Rämö kirjoittaa huippusuosittuja dekkareita vastapainoksi digitaaliselle viestinnälle, jossa pitää olla lyhyt ja ytimekäs

Omannäköinen elämä kirjailijana ja viestintäalan yrittäjänä on Satu Rämölle mahdollista, koska kaupallinen osaaminen auttaa pitämään katteet kunnossa ja oman talouden hallinnassa.
People hanging out in the Learning centre of Aalto University
Yliopisto Julkaistu:

Kehitysrahoitushaku käynnistetty elämänlaajuisen oppimisen kehityksen vauhdittamiseksi

Aalto-yliopisto tarjoaa kehitysrahoitusta elämänlaajuisen oppimisen hankkeille kouluissa ja laitoksilla. Jopa 100 000 euron suuruinen rahoitus tarjoaa kouluille ja laitoksille mahdollisuuden toteuttaa innovatiivisia hankkeita, jotka edistävät elämänlaajuisen oppimisen kehitystä ja luovat kestäviä oppimisratkaisuja oppijoiden ja toimialojen tarpeisiin.
Infographics of the 6th plae
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston taide ja muotoilu säilytti 6. sijansa maailmassa

Kaikkiaan viisi alaa ylsi sadan parhaan joukkoon arvostetussa QS-vertailussa.
Aalto Radical Creativity summer school. Original image: George Atanassov
Opinnot Julkaistu:

Oletko valmis kokeilemaan radikaalia luovuutta elokuussa?

Radical Creativity -kesäkoulussa sovelletaan erilaisia luovia työskentelytapoja, joita tarvitsemme kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. "Tiivistetty inspiraatiopaketti on kuin karkkikauppa, jossa voit maistella eri makuja."