19. Prokrastinointi, viivyttely, lykkääminen, vetkuttelu. Osa 2 (ulkoinen linkki)
Opintopsykologit käyvät läpi ympäristöön ja olosuhteisiin sekä suunnitteluun liittyviä keinoja.
Itselle haitallinen viivyttely ja tehtävän aloittamisen lykkääminen on lähes jokaiselle korkeakouluopiskelijalle tuttua. Opiskelutehtävän aloittamisen sijaan, opiskelija löytääkin itsensä somesta tai esimerkiksi kotitöiden parista. Paras hetki päivässä -podcastin kahdessa jaksossa opintopsykologit Henna Niiva ja Mikko Inkinen pureutuvat meitä kaikkia koskettavaan aiheeseen.
Ensimmäisessä jaksossa Henna ja Mikko keskustelevat mitä viivyttely oikein on, milloin viivyttely voi olla hyvä strategia, mitä kaikkea itselle haitallisen viivyttelyn taustasyihin voi lukeutua ja miksi opiskelijaelämä on erityisen altista aikaa viivyttelylle. Opintopsykologit pohtivat myös, millaisissa tilanteissa he itse lykkäilevät aloittamista.
Toisessa jaksossa opintopsykologit pohtivat keinoja itselle haitallisen viivyttelyn selättämiseksi. Mikä voisi olla avuksi itselle haitallisen viivyttelyn selättämisessä? Käydään läpi ympäristöön ja olosuhteisiin sekä suunnitteluun liittyviä keinoja ja keskustellaan myös ajatusten ja tunteiden vaikutuksesta aikaansaamiseen.
Prokrastinaatio-aiheesta löytyy myös MyCourses-sisältöä englannin kielellä. Huomaa myös Maria Törnroosin englanninkielinen audiokolumni aiheesta.
Opintopsykologit käyvät läpi ympäristöön ja olosuhteisiin sekä suunnitteluun liittyviä keinoja.
Opintopsykologit Henna Niiva ja Mikko Inkinen keskustelevat tuplajakson 1. osassa, mitä viivyttely oikein on, milloin viivyttely voi olla hyvä strategia, mitä kaikkea itselle haitallisen viivyttelyn taustasyihin voi lukeutua ja miksi opiskelijaelämä on erityisen altista aikaa viivyttelylle.
Englanninkielinen MyCourses-kokonaisuus tarjoaa tietoa ja neuvoo, kuinka opit tuntemaan omat tapasi ja toimimaan niin, että saat asiat tehdyksi paremmin.
Procrastination in doctoral studies.