Uutiset

Maisteriopiskelija Noah Peysson: ”Creative Sustainability -ohjelmassa opin ongelmien ratkaisemista kokonaisvaltaisesta näkökulmasta”

Ohjelma auttoi minua myös kehittämään kriittisempää näkökulmaa meille annettuun tietoon ja ratkaisuehdotuksiin.
Creative Sustainability -alumni Noah Peysson. Kuva: Roope Kiviranta / Aalto-yliopisto
Kuva: Roope Kiviranta / Aalto-yliopisto

Olen Noah Peysson, 21-vuotias toisen vuoden opiskelija Creative Sustainability -maisteriohjelmassa. Olen kotoisin Pariisista, jossa kasvoin ranskalaissaksalaisessa perheessä. Samassa kaupungissa suoritin kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon Sorbonnen yliopistossa. 

Miksi valitsit ohjelmamme? Mihin erikoistut?

Lukion lopusta lähtien ja koko ensimmäisten yliopistovuosieni ajan Ranskassa halusin löytää uusia haastavia lähestymistapoja siihen, miten liiketoimintaa pitäisi tehdä ja miten sitä voisi tehdä minimoiden ympäristövaikutukset ja maksimoiden sen yhteiskunnalliset hyödyt. Berliinin Freie Universität -yliopistossa tekemäni hyödyllisten vaihto-opintojen ja kesällä 2019 valmistumiseni jälkeen minusta tuntui loogiselta askeleelta jatkaa opintojani ulkomailla ja laajentaa näkökulmiani entisestään. Tutustuessani eri vaihtoehtoihin Suomi, Aalto-yliopisto ja Creative Sustainability -ohjelma kiinnittivät huomioni, ja niistä muodostui ensisijainen valintani.

Suomea on ylistetty innovatiivisena, tulevaisuuteen suuntautuneena maana, jossa opetus on ainutlaatuista. Aallossa vietetyn vuoden jälkeen voin kertoa, että akateeminen ympäristö ylitti monelta osin odotukseni, riippumatta siitä, miten erikoinen vuosi on ollut. Esimerkkinä voidaan mainita yliopiston nopea siirtyminen etäopiskeluun koronapandemian takia. Suomi houkutteli minua myös siksi, että se on maa, jossa luonto on kaikkialla läsnä ja jossa sitä arvostetaan. Helsinki on yksi Euroopan vihreimmistä pääkaupungeista.   

Creative Sustainability (CS) -maisteriohjelma erottui joukosta monista syistä. Sen lisäksi, että se oli useiden ranking-sijoitusten kärjessä, minua houkutteli ohjelman monialainen näkökulma, joka on mielestäni avainasemassa pyrittäessä ymmärtämään ja vastaamaan kohtaamiimme yhteiskunnallisiin haasteisiin. Olin kiinnostunut myös ohjelman joustavuudesta, jonka ansiosta pystyin räätälöimään sen odotuksieni mukaiseksi ja valitsemaan kursseja kolmen eri koulun kursseista. Ohjelman painotus haastepohjaiseen oppimiseen vakuutti minut siitä, että tämä puuttui aiemmasta tutkimuksestani. Valitsin CS-ohjelman myön sen takia, että voin sen avulla rakentaa verkoston samanmielisistä opiskelijoista ja ammattilaisista.

Ensimmäisen vuoden jälkeen, jolloin tein säännöllisesti yhteistyötä muotoilijoiden kanssa ja sain näin täysin uudenlaisen tavan ajatella ja lähestyä ongelmia, aloin pohtia ja selventää itselleni, mihin suuntaan halusin opiskeluani ja tulevaa uraani viedä. Aloitin tällä periodilla Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun Edelläkäyvät energiaratkaisut -sivuaineen, ja toivon saavani teknistä tietoa mielestäni vuosisadan suurimmasta haasteesta eli yhteiskuntiemme nopeasta siirtymisestä aiempaa puhtaampiin energiamuotoihin. Vaikka olen ollut kiinnostunut energiatehokkuudesta jo muutaman vuoden ajan, olen nyt erittäin kiinnostunut Keski-Euroopan sähkömarkkinoista, joilla tapahtuu suuria muutoksia tulevina vuosina.

Mitä arvokkaita taitoja olet oppinut ohjelmassa?

Palkitsevin ja arvokkain oppimani asia CS-ohjelmassa on todennäköisesti ollut kykyni toimia, kommunikoida ja työskennellä monialaisissa tiimeissä. Olen tutustunut muotoiluajatteluun ja käyttänyt sitä ja muita muotoilijoiden käyttämiä työkaluja, joten voin nyt luottavaisemmin ja varmemmin käyttää heidän lähestymistapaansa projektien toteuttamiseen ja haasteiden ratkaisemiseen.

Ohjelma auttoi minua myös kehittämään kriittisempää näkökulmaa meille annettuun tietoon ja ratkaisuihin. Mielestäni se on myös kipeästi kaivattu taito käsiteltäessä kestävyyteen liittyviä kysymyksiä. Meille opetetaan, ettei asioita pidä pitää itsestäänselvyyksinä, ja että meidän on aina kyseenalaistettava, onko tarjottu ratkaisu todella toivottu.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, ohjelma auttaa oppimaan taidon lähestyä ongelmia kokonaisvaltaisesta näkökulmasta. Koska haasteet liittyvät toisiinsa, on tärkeää keskittyä ensin järjestelmän ja sen yhteyksien ymmärtämiseen mahdollisten vipuvaikutusten löytämiseksi, mutta myös tahattomien seurausten minimoimiseksi.

Mikä innostaa sinua tällä hetkellä?

Minua innostaa se, että sain vuosien epävarmuuden jälkeen hiljattain selvennettyä suuntaa, jolle haluan opintojeni vievän minua. Se motivoi minua investoimaan opintoihini vielä enemmän aikaa. Koska alan pian kirjoittaa pro gradu -tutkielmaani, tämä on erinomainen tilaisuus soveltaa tietojani valitsemaani aiheeseen. Minua aidosti innostaa myös se, että viime vuosina tietoisuus siitä, että tarvitsemme entistä vakaampia ja kestävämpiä yhteiskuntia, jotka kunnioittavat ja arvostavat sekä ihmisiä että luonnonympäristöä, on kasvanut.

Miksi suosittelisit ohjelmaa mahdollisille tuleville opiskelijoille?

CS-maisteriohjelma on ollut minulle ainutlaatuinen kokemus, jota voin suositella kaikille niille, jotka haluavat tehdä vaikuttavaa ja mielekästä uraa.

Ohjelman joustavuuden ansiosta pääsin pohtimaan ja rajaamaan aihealuetta, johon haluan keskittyä. Vaikka sinulla olisi jo vuosien työkokemus tai olet juuri suorittanut kandidaatin tutkinnon, niin tällä ohjelmalla on jotain tarjottavaa kaikille. Lisäksi laaja sivuainevalikoima tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia erikoistua valitsemiisi aiheisiin. Ohjelman erilaisten profiilien avulla voit kehittää ainutlaatuisen verkoston eri maista ja eri aloilta. Lisäksi Suomi ja Aalto-yliopisto ovat ainutlaatuisia paikkoja opiskella kestävää kehitystä, sillä ne innovoivat jatkuvasti ollakseen alansa edelläkävijöitä.

Creative Sustainability, Master of Science (Economics and Business Administration)
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kuva Simo Routarinteestä värikkäällä taustalla
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Arvostava kohtaaminen – tule mukaan vuorovaikutteiseen ryhmävalmennukseen

Kaikille aaltolaisille avoin, täysin uudenlainen valmennus käynnistyy 7.10. Osallistujana saat työkaluja arvostavaan ja rakentavaan kohtaamiseen niin työssäsi kuin opiskelussasi.
Emma Kemppainen Aallon kampuksella
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Emma Kemppinen: Puolijohdeteollisuus tarjoaa paljon mahdollisuuksia sekä teollisuudessa että akateemisella puolella

Emma pääsi kesätöihin tutkimusryhmään puolijohdeteollisuuden yritysten lahjoitusten ansiosta. Kesätyöpaikka vahvisti hänen kiinnostustaan alaa kohtaan.
kuva juoksijoista joilla koira mukana rantaraitilla
Kampus, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Vielä ehdit ilmoittautua Aalto Walk & Run -liikuntatapahtumaan 21.9.2024

Tule mukaan koko Aalto-yhteisön ilmaiseen liikuntatapahtumaan. Tänä vuonna uutuutena viiden kilometrin kävely Aalto Walk!
Biz opiskelijat
Opinnot Julkaistu:

Opiskelijamme jalkautuvat lukioihin kertomaan Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta

Myös lukuvuonna 2024–2025 lukiolaiset saavat kuulla, millaista kauppatieteiden opiskelu ja opiskelijaelämä Otaniemessä ovat – ja miten hyvät eväät työelämään Aallon Kauppiksesta saa.