Uutiset

KPMG lahjoittaa Kauppakorkeakoululle välillisen verotuksen opetukseen

Lahjoitus on osa laajempaa yhteistyötä.
Aalto University Väre building pictured in spring time.
Aalto-yliopiston kampus Otaniemessä. Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

Asiantuntijaorganisaatio KPMG Oy Ab on tehnyt 10 000 euron lahjoituksen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululle. Lahjoitus on kohdennettu välillisen verotuksen opetukseen. 

”KPMG:n ja Kauppakorkeakoulun asiantuntijat tekevät monipuolista, arvokasta yhteistyötä. Kiitän lämpimästi KPMG:tä lahjoituksesta ja seuraan mielenkiinnolla yhteistyömme kehittymistä”, sanoo Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki

”KPMG:n lahjoitus tuo tärkeän lisäpanostuksen välillisen verotuksen opetuksen kehittämiseen. Välillinen verotus ei ole vain fiskaalisesti merkittävä, vaan sitä voidaan käyttää myös luomaan kannusteita vihreän siirtymän nopeuttamiseksi”, kertoo yritysjuridiikan ainejohtaja ja maisteriohjelmajohtaja, professori Petri Kuoppamäki.

Tarvetta verotulojen kasvattamiselle ei ole vain Suomessa vaan globaalisti. Kun mietitään verotulojen lisäämistä, tärkeää on pitää huolta talouskasvusta ja työllisyydestä. Tuloverokilpailu on erittäin kovaa ja valtioilla on paine alentaa veroprosenttejaan. On tehostettava nykyisten verojen tuottavuutta ja innovoitava uusia verotuloja. 

”Poliitikot ja asiantuntijat käyvät keskustelua arvonlisäveron tehostamismahdollisuuksista. Merkittävää roolia on myös suunniteltu muille välillisille veroille, kuten energia-, ympäristö- ja terveysperusteisille pisteveroille. Verotuotto välillisistä veroista vuonna 2022 oli yhteensä noin 36,5 miljardia euroa. Haluamme nostaa arvonlisäveron ja muiden välillisten verojen kokonaisvaltaisen osaamisen Aallossa uudelle tasolle. Arvostamme paljon sitä, että KPMG on lähtenyt tukemaan meitä tässä hankkeessa”, sanoo 1.4.2023 alkaen työelämäprofessorina toiminut Marja Hokkanen Kauppakorkeakoulun laskentatoimen laitokselta.

Suomessa on vielä toistaiseksi hyvin vähän välillisen verotuksen opetusta yliopistoissa. Näin on siitä huolimatta, että välillisten verojen merkitys kasvaa jatkuvasti ja alan osaajista on huutava pula. 

”Olemme jo aiemminkin järjestäneet yhdessä KPMG:n kanssa opetusta ja opiskelijoille suunnattuja tapahtumia, joilla olemme rakentaneet siltaa opintojen ja työelämän väliin. Kiitän erittäin lämpimästi KPMG:n vero- ja lakipalveluista vastaavaa johtajaa Juha Sääskilahtea lahjoituksesta ja muustakin yhteistyöstä, joka on alkanut erinomaisesti”, Marja Hokkanen jatkaa.

Alan asiantuntijoista on huutava pula

Myös Juha Sääskilahti vahvistaa, että nyt kyseessä oleva lahjoitus on vain osa koko yhteistyökuviota. Koulutuksen ja elinikäisen oppimisen tukeminen on yksi KPMG:n vastuullisuusohjelman avaintavoitteista. Siksi yliopisto-opetuksen tukeminen ja jatkuva yhdessä tekeminen Aallon kanssa on yritykselle todella tärkeää. 

”Viimeksi olimme mukana tammi-helmikuussa järjestetyllä Arvonlisäverotuksen erityiskysymyksiä -kurssilla, jolla Marja Hokkanen vastasi teoriapuolesta ja meiltä KPMG:ltä oli asiantuntija kertomassa siitä, miten alv näyttäytyy yrityselämässä. Viime joulukuussa opiskelijat kävivät myös tutustumassa KPMG:hen ja kuulemassa ajankohtaisista arvonlisäverokysymyksistä asiantuntijoiltamme.”

”Arvonlisäveron taitajille on nyt ja tulevaisuudessa tiedossa erinomaiset työmarkkinat. Lisäksi energiaverotus ja uudet veromuodot tarvitsevat osaajia. Näitä asioita haluamme Kauppakorkeakoulussa opettaa, jotta opiskelijat ovat valmiita tulevaan. On myös ilo miettiä yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa, minkälaista opetusta ja tutkimusta tarvitsemme, jotta voimme vastata yhteiskunnan odotuksiin. Yhteistyöllä on tässä erittäin tärkeä rooli”, Marja Hokkanen sanoo.

Lahjoittamiseen liittyviä uutisia ja lahjoittajatarinoita

palkalaskija
Yliopisto Julkaistu:

Nokian Renkaat lahjoittaa 200 000 euroa Kauppakorkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu käytettäväksi Nokian Renkaiden ja Jukka Moision stipendeinä ulkomaisiin vaihto-ohjelmiin lähteville maisteriopiskelijoille.
Saastamoisen säätiön edustajat
Yhteistyö Julkaistu:

Saastamoisen säätiö toimii aktiivisesti edistääkseen tiedettä ja taidetta kansainvälisesti

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja tuen kohdistaminen nuorten hyväksi on säätiölle tärkeää.
Jude Kokkonen. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Aito verkostoituminen on ihmisen kohtaamista ihmisenä

Kauppakorkeakoulun alumnille Jude Kokkoselle ihmiset ja yhdessä tekeminen ovat sydämenasia.
Dekaani Timo Korkeamäki ja Abacus-lahjoittajaseinäteos
Yliopisto Julkaistu:

Tukijat huomioidaan eri tavoin Kauppakorkeakoulun rakennuksissa

Kauppakorkeakoulussa ollaan kiitollisia lahjoituksista, joilla yksityishenkilöt ja organisaatiot haluavat tukea koulun toimintaa.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Nesteen polttoainejalostamon tankit Porvoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon kanssa tuo Nesteelle merkittävää taloudellista hyötyä

Yhteistyön tuloksena Nesteen polttoainetutkimukseen tuotiin digitaalisia työkaluja perinteisen testaamisen rinnalle.
Laboratory work at the School of Chemical Engineering
Yhteistyö Julkaistu:

Tervetuloa Unite! Engineering Biology -verkostoitumistapahtumaan 11.9.2024

Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen yhdeksän Unite!-allianssiin kuuluvan yliopiston tutkijat edistämään avainteknologioita ja kestäviä prosesseja.
Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.