Uutiset

KPMG lahjoittaa Kauppakorkeakoululle välillisen verotuksen opetukseen

Lahjoitus on osa laajempaa yhteistyötä.
Aalto University Väre building pictured in spring time.
Aalto-yliopiston kampus Otaniemessä. Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

Asiantuntijaorganisaatio KPMG Oy Ab on tehnyt 10 000 euron lahjoituksen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululle. Lahjoitus on kohdennettu välillisen verotuksen opetukseen. 

”KPMG:n ja Kauppakorkeakoulun asiantuntijat tekevät monipuolista, arvokasta yhteistyötä. Kiitän lämpimästi KPMG:tä lahjoituksesta ja seuraan mielenkiinnolla yhteistyömme kehittymistä”, sanoo Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki

”KPMG:n lahjoitus tuo tärkeän lisäpanostuksen välillisen verotuksen opetuksen kehittämiseen. Välillinen verotus ei ole vain fiskaalisesti merkittävä, vaan sitä voidaan käyttää myös luomaan kannusteita vihreän siirtymän nopeuttamiseksi”, kertoo yritysjuridiikan ainejohtaja ja maisteriohjelmajohtaja, professori Petri Kuoppamäki.

Tarvetta verotulojen kasvattamiselle ei ole vain Suomessa vaan globaalisti. Kun mietitään verotulojen lisäämistä, tärkeää on pitää huolta talouskasvusta ja työllisyydestä. Tuloverokilpailu on erittäin kovaa ja valtioilla on paine alentaa veroprosenttejaan. On tehostettava nykyisten verojen tuottavuutta ja innovoitava uusia verotuloja. 

”Poliitikot ja asiantuntijat käyvät keskustelua arvonlisäveron tehostamismahdollisuuksista. Merkittävää roolia on myös suunniteltu muille välillisille veroille, kuten energia-, ympäristö- ja terveysperusteisille pisteveroille. Verotuotto välillisistä veroista vuonna 2022 oli yhteensä noin 36,5 miljardia euroa. Haluamme nostaa arvonlisäveron ja muiden välillisten verojen kokonaisvaltaisen osaamisen Aallossa uudelle tasolle. Arvostamme paljon sitä, että KPMG on lähtenyt tukemaan meitä tässä hankkeessa”, sanoo 1.4.2023 alkaen työelämäprofessorina toiminut Marja Hokkanen Kauppakorkeakoulun laskentatoimen laitokselta.

Suomessa on vielä toistaiseksi hyvin vähän välillisen verotuksen opetusta yliopistoissa. Näin on siitä huolimatta, että välillisten verojen merkitys kasvaa jatkuvasti ja alan osaajista on huutava pula. 

”Olemme jo aiemminkin järjestäneet yhdessä KPMG:n kanssa opetusta ja opiskelijoille suunnattuja tapahtumia, joilla olemme rakentaneet siltaa opintojen ja työelämän väliin. Kiitän erittäin lämpimästi KPMG:n vero- ja lakipalveluista vastaavaa johtajaa Juha Sääskilahtea lahjoituksesta ja muustakin yhteistyöstä, joka on alkanut erinomaisesti”, Marja Hokkanen jatkaa.

Alan asiantuntijoista on huutava pula

Myös Juha Sääskilahti vahvistaa, että nyt kyseessä oleva lahjoitus on vain osa koko yhteistyökuviota. Koulutuksen ja elinikäisen oppimisen tukeminen on yksi KPMG:n vastuullisuusohjelman avaintavoitteista. Siksi yliopisto-opetuksen tukeminen ja jatkuva yhdessä tekeminen Aallon kanssa on yritykselle todella tärkeää. 

”Viimeksi olimme mukana tammi-helmikuussa järjestetyllä Arvonlisäverotuksen erityiskysymyksiä -kurssilla, jolla Marja Hokkanen vastasi teoriapuolesta ja meiltä KPMG:ltä oli asiantuntija kertomassa siitä, miten alv näyttäytyy yrityselämässä. Viime joulukuussa opiskelijat kävivät myös tutustumassa KPMG:hen ja kuulemassa ajankohtaisista arvonlisäverokysymyksistä asiantuntijoiltamme.”

”Arvonlisäveron taitajille on nyt ja tulevaisuudessa tiedossa erinomaiset työmarkkinat. Lisäksi energiaverotus ja uudet veromuodot tarvitsevat osaajia. Näitä asioita haluamme Kauppakorkeakoulussa opettaa, jotta opiskelijat ovat valmiita tulevaan. On myös ilo miettiä yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa, minkälaista opetusta ja tutkimusta tarvitsemme, jotta voimme vastata yhteiskunnan odotuksiin. Yhteistyöllä on tässä erittäin tärkeä rooli”, Marja Hokkanen sanoo.

Lahjoittamiseen liittyviä uutisia ja lahjoittajatarinoita

Kuvassa Arto Hiltunen ja Arto Mäenmaa istuvat nojatuoleissa Wihurin säätiön tiloissa.
Yhteistyö Julkaistu:

Jenny ja Antti Wihurin rahasto tukee suomalaista henkistä ja taloudellista elinvoimaisuutta

”Säätiön perustajat halusivat antaa takaisin yhteiskunnalle, joka oli mahdollistanut heidän menestyksensä”, sanoo hallituksen puheenjohtaja, Kauppakorkeakoulun alumni Arto Hiltunen.
Aalto University Väre building pictured in spring time.
Yhteistyö Julkaistu:
Aalto-yliopisto Juniorin opiskelijaohjaaja
Opinnot Julkaistu:

Innostavat opiskelijat ohjaavat oman alansa asiantuntijoina Aalto-yliopisto Juniorin työpajoja

Junior tarjoaa lapsille ja nuorille kurkistuksia Aalto-yliopiston tarjontaan. Lue lisää toiminnasta – ja siitä, miten voit lahjoittamalla tukea tulevaisuuden tekijöiden hyväksi tehtävää työtä.
Opiskelijoita kävelemässä vihreiden puiden alla
Opinnot Julkaistu:

Lahjoitukset mahdollistavat kaikille opiskelijoille opiskeluvaihtoon lähtemisen

Kansainvälinen opiskelijavaihto on oleellinen osa monen Kauppakorkeakoulun opiskelijan opintoja.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Shcool of Business alumna Riikka Davidkin
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Riikka Davidkin: Vaikuttavuus on työni keskiössä – emme tee mitään, jos sillä ei ole mahdollista ensisijaisesti saada aikaan positiivista vaikutusta yhteiskunnassa

Alumnimme Riikka Davidkin haaveili jo lapsena kansainvälisestä urasta. Nyt New Yorkissa Social Financella impact-rahastoihin sijoittavan tiimin vetäjänä hän kokee suurta merkityksellisyyttä työssään, sillä kokee, että juuri rahoitussektori on parhaiten asemoitunut vaikuttamaan aikamme isojen ongelmien ratkaisemiseen.
Students sitting at Aalto University School of Business
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:
Welcome Evenig 2023 panel discussion.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Uudet Kauppiksen opiskelijat tapasivat alumneja Welcome Evening -tapahtumassa

Uudet Kauppiksen opiskelijat saivat tietoa työelämästä alumneilta Welcome Evening -tapahtumassa.
Crowd of people networking at a career fair.
Yhteistyö Julkaistu:

Kansainvälisten opiskelijoiden opinnäytetöistä uusia ideoita yritysten liiketoimintaan

Thesis Fair -tapahtuma auttaa kansainvälisiä opiskelijoita luomaan työelämäkontakteja suomalaisten yritysten kanssa.