Uutiset

Käyttäjätutkimus elämänlaajuisen oppimisen alustatarpeista

Aalto-yliopisto suorittaa kyselytutkimuksen kerätäkseen palautetta elämänlaajuisen oppimisen alustojen tarpeista. Tavoitteena on tutkia käyttäjien tarpeita oppimiskokemuksille sekä kerätä palautetta monipuoliselta osallistujajoukolta.
Person sitting in office with glass walls working on their laptop

Aalto-yliopisto suorittaa kyselytutkimuksen kerätäkseen palautetta elinikäisen oppimisen alustojen tarpeista. Tavoitteena on tutkia käyttäjien tarpeita oppimiskokemuksille sekä kerätä palautetta monipuoliselta osallistujajoukolta.

Elämänlaajuinen oppiminen on tärkeä osa henkilökohtaista kasvua ja kehitystä, ja se on tullut yhä tärkeämmäksi muuttuvassa maailmassamme. Elämänlaajuinen oppiminen sisältää muodollista koulutusta, informaaleja oppimismahdollisuuksia ja arkipäivän oppimista, jota tapahtuu elämämme aikana.

Haluamme ymmärtää, miten yksilöt osallistuvat elämänlaajuiseen oppimiseen ja millaisia esteitä ja edistäviä tekijöitä he kohtaavat. Osallistuminen tähän kyselyyn auttaa meitä saamaan näkemyksen eri tavoista, joilla ihmiset oppivat elämänsä aikana ja miten voimme edistää ja tukea elämänlaajuista oppimista.

Oppijoiden tarpeiden tutkiminen on kriittinen vaihe oppimisalustojen kehittämisessä. Kuuntelemalla oppijoiden tarpeita ja mieltymyksiä, voimme paremmin ymmärtää, miten rakentaa innostavia oppimiskokemuksia, jotka auttavat oppijoita saavuttamaan tavoitteensa. Aalto-yliopiston kysely on erinomainen tilaisuus oppijoille kaikilla taustoilla ja taitotasoilla saada äänensä kuuluviin ja muokata elämänlaajuisen oppimisen alustan kehittämistä vastaamaan heidän tarpeitaan.

'Uskomme, että alustoilla on mahdollisuus muuttaa tapaa, jolla ihmiset oppivat ja hankkivat uusia taitoja,' sanoo Laura Sivula, elämänlaajuisen oppimisen liiketoimintajohtaja. 'Osallistujien antamat näkemykset ja palaute ovat arvokkaita elämänlaajuisen oppimisen kehittämisessä. Jotta oppimisalustat vastaavat oppijoiden tarpeita, meidän on kuultava oppijoita.'

Person using a laptop. Photo: Petri Anttila

Olemme luoneet kattavan kyselylomakkeen, joka kattaa laajan kirjon oppimiseen liittyviä aiheita, kuten tavoitteita, mieltymyksiä, nykyisiä menetelmiä ja haluttuja ominaisuuksia. Osallistujia pyydetään jakamaan ajatuksiaan ja mielipiteitään näistä aiheista tukeakseen elämänlaajuisen oppimisen alustan kehittämistä.

'Etsimme osallistujia kaikilta taustoilta ja taitotasoilta,' sanoo Ida Hyvärinen, ohjelmajohtaja Aalto EE:llä. 'Olet sitten tutkinto-opiskelija, alumni, ammattilainen tai yksinkertaisesti henkilö, joka nauttii uusien asioiden oppimisesta, haluaisimme kuulla sinun tarpeistasi.'

Kaikkien osallistujien vastaukset ovat nimettömiä ja luottamuksellisia. Kerättyjä tietoja käytetään vain tutkimustarkoituksiin eikä niitä jaeta kolmansille osapuolille.

Voit täyttää kyselylomakkeen verkossa. Kyselylomakkeen täyttäminen on helppoa ja vie osallistujilta 10-15 minuuttia.

 Laura Sivula

Laura Sivula

Liiketoimintajohtaja, Elämänlaajuinen oppiminen

Ida Hyvärinen

Ohjelmajohtaja
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
In the photo Lauri Saarinen.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden opettaja 2024 on Lauri Saarinen

Aalto-yliopiston tuotantotalouden opiskelijat ovat valinneet apulaisprofessori Lauri Saarisen vuoden opettajaksi.
kuva break prosta eri laitteilla
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Break Pro -taukoliikuntaohjelmisto lisää liikettä arkeen – valikoimassa nyt uusia videoita!

Päivitetyssä versiossa paljon uusia toimintoja ja taukoliikuntavideoita.
Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.