Uutiset

Kandidaattiohjelmiin yli 12 000 hakijaa kevään toisessa yhteishaussa

Kiinnostus Aalto-yliopiston suomen- ja ruotsinkielisiä kandidaattiohjelmia kohtaan pysyi vahvana.
Kaksi opiskelijaa.

Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa Aalto-yliopistoon hakeneiden määrä pysyi edellisvuosien tavoin korkeana. Tänä vuonna hakijoita oli yhteensä 12 074, joista ensisijaisia hakijoita oli 7 903. 

”On hienoa nähdä, kuinka suurta kiinnostus kandidaattikoulutuksiamme kohtaan on. Esimerkiksi tekniikan alan uusista ohjelmista teknillinen psykologia sekä energia- ja konetekniikka houkuttelivat ilahduttavan paljon hakijoita. Kiitämme kaikkia Aaltoon hakeneita ja toivotamme menestystä kevääseen ja valintakokeisiin”, toteaa Aalto-yliopiston vararehtori Petri Suomala.  

Kevään toisessa yhteishaussa kauppatieteiden kandidaattiohjelmaan oli 5 442 hakijaa, joista ensisijaisia oli 3 212. 

Tekniikan alan 16 hakukohteeseen saatiin yhteensä 11 422 hakemusta. Alalle oli 5 691 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 3 557. Määrät sisältävät myös avoimen yliopiston väylän kautta hakeneet. Tekniikan alalla suosituin hakukohde oli tietotekniikka, johon oli kaiken kaikkiaan 1 161 hakijaa. Kiinnostusta herättivät myös tekniikan alan uudet kandidaattiohjelmat, joista eniten hakemuksia saivat energia- ja konetekniikka (1 022) ja teknillinen psykologia (737). 

Taiteiden alan 14 hakukohteeseen oli 1 652 hakijaa ja ensisijaisia hakijoita yhteensä 1 315. Hakijoiden määrä kasvoi eniten elokuva- ja tv-tuotannon hakukohteessa (37 prosenttia), jossa ensisijaisten hakijoiden osuus oli 88 prosenttia. 

Artikkelissa raportoidut luvut perustuvat heti hakuajan päättymisen jälkeen Opintopolusta saatuihin lukuihin, joten ne voivat muuttua raporttien päivittämisen ja hakemusten käsittelyn myötä. Korkeakoulujen kevään toisen yhteishaun tulokset julkaistaan viimeistään 8.7.2022. 

Elämänlaajuisen oppimisen valikoima mahdollistaa opiskelun ilman tutkinto-opintoja 

Aalto-yliopistossa on mahdollista suorittaa opintoja myös ilman tutkintokoulutukseen hakemista. Kuka tahansa voi hyödyntää Aallon elämänlaajuisen oppimisen opintotarjontaa, joka tarjoaa oppimissisältöä kaikille perheen junioreista aina työelämässä oleviin. Elämänlaajuisen oppimisen valikoima sisältää yksittäisiä kursseja, kurssikokonaisuuksia, liikkeenjohdon kehittämispalveluita sekä täydennyskoulutusta tekniikan, talouden ja taiteen aloilta. 

Osa opinnoista on omaan tahtiin suoritettavia verkkokursseja, jotka sopivat kenelle tahansa ikään tai aiempaan opiskelutaustaan katsomatta. Nuorille ja tutkinto-opintoja harkitseville ne toimivat hyvinä kurkistuskursseina yliopisto-opintoihin ja työelämässä oleville opinnot tarjoavat taitoja, joita tarvitaan alati muuttuvassa työelämässä. 

Poimintoja Aalto-yliopiston kaikille avoimesta, maksuttomasta verkkokurssitarjonnasta: 

 

Lue lisää:

Elämänlaajuinen oppiminenAalto-yliopiston avoin yliopisto Avoin yliopisto lukiolaiselle

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kaksi ihmistä kävelee käytävällä ja puhuu keskenään.
Opinnot Julkaistu:

Hae nyt FITechin syksyn kursseille

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa tulevana syksynä runsaasti mielenkiintoista opiskeltavaa eri tarpeisiin.
Nuori mies istuu rakennuksen kiviportailla ja selailee puhelintaan.
Opinnot Julkaistu:

FITechin opintotarjonnassa maksuttomia opintoja toisen asteen opiskelijoille

Aalto-yliopiston kurssien aiheina mm. ohjelmoinnin ja mobiilisovellusten perusteita, Python-ohjelmointia sekä koneoppimista.
The Ocean’s Curtain is inspired by the way the surface of water looks when viewed from the seabed. Kurotuksia - Higher Powers exhibition. Photo: Mikko Raskinen.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Matematiikkaa ja taiteita sulauttava Kurotuksia – Higher Powers avautuu Heurekassa tänään – jättimäisiä limasieniteoksia on esillä jopa kaksin kappalein

Aalto-yliopiston poikkitieteellinen ”Kristallikukkia peilisaleissa: Matematiikka kohtaa taiteen ja arkkitehtuurin” -kurssi huipentuu tänään tiedekeskus Heurekassa avattavaan Kurotuksia – Higher Powers -loppunäyttelyyn. Se juhlistaa kurssin kymmenvuotista taivalta monialaisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi, ja on samalla kurssin toinen näyttely Heurekassa.
Sofia Guridi pictured in a lab setting.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Sofia Guridi muotoilee maailmaa paremmaksi älykkäiden tekstiilien avulla

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksen tohtoriopiskelija Sofia Guridi haluaa luoda bio-pohjaisia älytekstiilejä, jotka auttavat ihmisten arjen parantamisessa.