Uutiset

Kandidaattiohjelmiin yli 12 000 hakijaa kevään toisessa yhteishaussa

Kiinnostus Aalto-yliopiston suomen- ja ruotsinkielisiä kandidaattiohjelmia kohtaan pysyi vahvana.
Kaksi opiskelijaa.

Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa Aalto-yliopistoon hakeneiden määrä pysyi edellisvuosien tavoin korkeana. Tänä vuonna hakijoita oli yhteensä 12 074, joista ensisijaisia hakijoita oli 7 903. 

”On hienoa nähdä, kuinka suurta kiinnostus kandidaattikoulutuksiamme kohtaan on. Esimerkiksi tekniikan alan uusista ohjelmista teknillinen psykologia sekä energia- ja konetekniikka houkuttelivat ilahduttavan paljon hakijoita. Kiitämme kaikkia Aaltoon hakeneita ja toivotamme menestystä kevääseen ja valintakokeisiin”, toteaa Aalto-yliopiston vararehtori Petri Suomala.  

Kevään toisessa yhteishaussa kauppatieteiden kandidaattiohjelmaan oli 5 442 hakijaa, joista ensisijaisia oli 3 212. 

Tekniikan alan 16 hakukohteeseen saatiin yhteensä 11 422 hakemusta. Alalle oli 5 691 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 3 557. Määrät sisältävät myös avoimen yliopiston väylän kautta hakeneet. Tekniikan alalla suosituin hakukohde oli tietotekniikka, johon oli kaiken kaikkiaan 1 161 hakijaa. Kiinnostusta herättivät myös tekniikan alan uudet kandidaattiohjelmat, joista eniten hakemuksia saivat energia- ja konetekniikka (1 022) ja teknillinen psykologia (737). 

Taiteiden alan 14 hakukohteeseen oli 1 652 hakijaa ja ensisijaisia hakijoita yhteensä 1 315. Hakijoiden määrä kasvoi eniten elokuva- ja tv-tuotannon hakukohteessa (37 prosenttia), jossa ensisijaisten hakijoiden osuus oli 88 prosenttia. 

Artikkelissa raportoidut luvut perustuvat heti hakuajan päättymisen jälkeen Opintopolusta saatuihin lukuihin, joten ne voivat muuttua raporttien päivittämisen ja hakemusten käsittelyn myötä. Korkeakoulujen kevään toisen yhteishaun tulokset julkaistaan viimeistään 8.7.2022. 

Elämänlaajuisen oppimisen valikoima mahdollistaa opiskelun ilman tutkinto-opintoja 

Aalto-yliopistossa on mahdollista suorittaa opintoja myös ilman tutkintokoulutukseen hakemista. Kuka tahansa voi hyödyntää Aallon elämänlaajuisen oppimisen opintotarjontaa, joka tarjoaa oppimissisältöä kaikille perheen junioreista aina työelämässä oleviin. Elämänlaajuisen oppimisen valikoima sisältää yksittäisiä kursseja, kurssikokonaisuuksia, liikkeenjohdon kehittämispalveluita sekä täydennyskoulutusta tekniikan, talouden ja taiteen aloilta. 

Osa opinnoista on omaan tahtiin suoritettavia verkkokursseja, jotka sopivat kenelle tahansa ikään tai aiempaan opiskelutaustaan katsomatta. Nuorille ja tutkinto-opintoja harkitseville ne toimivat hyvinä kurkistuskursseina yliopisto-opintoihin ja työelämässä oleville opinnot tarjoavat taitoja, joita tarvitaan alati muuttuvassa työelämässä. 

Poimintoja Aalto-yliopiston kaikille avoimesta, maksuttomasta verkkokurssitarjonnasta: 

Lue lisää:

Elämänlaajuinen oppiminenAalto-yliopiston avoin yliopisto Avoin yliopisto lukiolaiselle

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
AllWell SQ
Yliopisto Julkaistu:

Vuoden 2024 AllWell?-kyselyyn vastasi 36 % kohderyhmästä

Kysely lähetettiin Aalto-yliopiston toisen vuoden kandiopiskelijoille ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille.
Alex Henn
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Alexander Henn sai Suomen Luonnonvarain Tutkimussäätiön väitöskirjapalkinnon

Alexander Henn kehitti ligniinille kaksi uutta sovellusta, jotka luovat mahdollisuuksia metsäteollisuuden sivuvirtojen arvonnousulle. Tutkimus edistää suomalaisen puumateriaalin lisäarvoista hyödyntämistä bio- ja kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.