Uutiset

Alumni Eleonora Nazander: ”Analyyttiset menetelmät voivat auttaa meitä löytämään ratkaisuja lähes kaikkiin ongelmiin”

Information and Service Management (ISM) maisteriohjelmasta valmistunut ja Bain & Companyssa älykkään analytiikan erityisasiantuntijana työskentelevä Eleonora Nazander kertoo urastaan ja antaa vinkkejä ISM-opinnoista sekä työllistymisestä Suomessa kansainvälisenä opiskelijana.
Eleonora Nazander standing on a grass field in front of an old building.

Kertoisitko lyhyesti itsestäsi?

Olen Eleonora. Synnyin ja kasvoin Pietarissa, Venäjällä. Suoritettuani kandidaatin tutkinnon kotikaupungissani tulin Suomeen suorittamaan ISM-maisterintutkinnon. Valmistumiseni jälkeen aloitin työt liiketoimintatiedon analyytikkona Stora Ensossa. Stora Enso tarjosi minulle mahdollisuuden osallistua kansainväliseen johtamisharjoitteluohjelmaansa, johon kuului muun muassa tutustuminen liiketoimintaan Kiinassa sekä kansainvälinen työkomennus Brasiliassa.

Työskenneltyäni useita vuosia Stora Ensolla siirryin konsultiksi Bain & Co:hon, jossa työskentelen tällä hetkellä älykkään analytiikan erityisasiantuntijana San Franciscossa. Painopistealoihini kuuluvat asiakassegmentointi, liiketoiminnan edistystekijöiden analyysi, uusien liiketoimintamahdollisuuksien analyysi, tietojen visualisointi jne. 

Mikä sai sinut valitsemaan ISM-ohjelman? Mihin erikoistuit?

Olin aina kiinnostunut määrällisistä menetelmistä ja halusin käyttää niitä liiketoimintaongelmien ratkaisemiseen. Information and Service Management (ISM) ‑ohjelma sopi minulle täydellisesti, sillä ohjelmassa opitaan soveltamaan tilastollisia menetelmiä markkinointiin, logistiikkaan ja rahoitukseen. Mielestäni ohjelma tarjoaa opiskelijoille erinomaisen yhdistelmän liiketoiminnallisia ja teknisiä taitoja. Erikoistuin Business Analyticsiin, joka vastasi parhaiten kiinnostuksen kohteisiini.

Miten olet hyödyntänyt oppimiasi taitoja työelämässä?

Työni liittyy suoraan siihen, mitä ISM-ohjelmassa opetettiin. Esimerkiksi tietokantamarkkinoinnin kurssi antaa erinomaiset tiedot asiakasanalyysiin liittyvään työhön. Se sisältää asiakassegmentoinnin, markkinatestit, vaihtuvuuden ennustamisen ja asiakkaan elinkaariarvon analyysin. Toisaalta tein paljon töitä myyntiennusteiden parissa, kun olin vielä Stora Ensolla. Aihealue on melko monimutkainen ja sitä käsitellään kattavasti Time Series Analysis ‑kurssilla.

Opiskeluni eivät päättyneet ISM-maisteriohjelmaan. Olen tehnyt valmistumiseni jälkeen paljon jatko-opintoja pääasiassa Courseran, DataCampin, Edx:n jne. verkkokursseilla. Niillä on ollut suuri merkitys koodaustaitojeni vahvistamisessa R-, Python ja SQL-ohjelmointikielissä. Lisäksi olin onnekas voidessani osallistua johtamisen ja liiketoiminnan kursseille IMD International Business Schoolissa Sveitsissä ja jatko-opinnoissa Stanfordissa Yhdysvalloissa.

Mikä oli suosikkikurssisi?

Se oli luultavasti Simulation-kurssi. Se tarjosi todellisia älyllisiä haasteita, jotka oli ratkaistava tilastotietojen avulla. Kurssi oli epäilemättä vaikea, mutta kaikki ratkaistavat ongelmat olivat kiehtovia. Kurssilla ymmärsin, millaista työtä halusin tehdä urallani: haluan ratkaista monimutkaisia älyllisiä ongelmia, joita varten tarvitaan tilastollisia menetelmiä.

Haluan myös mainita yhden kurssin, jonka suoritin osana rahoituksen sivuainetta. Se on Corporate Finance -kurssi, joka tarjoaa opiskelijoille erittäin paljon tärkeää tietoa yrityksen toiminnasta.

Elonora Nazander standing by a window overlooking a city view.

ISM-ohjelma tarjoaa opiskelijoille täydellisen yhdistelmän liiketoiminnallisia ja teknisiä taitoja.

Eleonora Nazander

Mihin suuntaan aiot edetä seuraavaksi?

Tulevaisuudessa haluaisin soveltaa tilastollisia menetelmiä ja datan visualisointia sosiaalisiin vaikutuksiin liittyviin ongelmiin. Maailmassa on aivan liian paljon ratkaistavissa olevia ongelmia ilmastonmuutoksesta köyhyyteen, joista ei voi olla välittämättä. Uskon vahvasti, että analyyttiset menetelmät voivat auttaa meitä löytämään ratkaisuja lähes kaikkiin ongelmiin.

Mitä haluat kertoa mahdollisille tuleville tai nykyisille ISM-opiskelijoille?

Ole nälkäinen. Oppiminen voi olla uskomaton ilo, jos suot sen itsellesi. Etsi sinua kiinnostava aihe ja käytä paljon aikaa, jotta opit kaiken siitä. Moderni maailma on hyvin nopeatempoinen ja kilpailullinen, joten oppimista on jatkettava myös tutkintotodistuksen saamisen jälkeen, jos haluat tehdä upean uran ja vaikuttaa asioihin.

Olisiko sinulla vinkkejä kansainvälisille opiskelijoille, jotka etsivät töitä Suomesta?

Omien kokemusteni perusteella ensimmäisen työpaikan löytäminen voi olla hyvin vaikeaa. Hakemukseni hylättiin monta kertaa hyvistä arvosanoistani huolimatta. Älä luovuta! Antaisin työnhakijoille kaksi neuvoa:

  1. Hyödynnä osaamistasi. Tunnista vahvuutesi ja kehitä niitä edelleen. Heikkouksien kehittäminen on paljon vaikeampaa, joten vahvuuksiin panostaminen on hyödyllisempää. Muista, että kaikilla on heikkouksia. Poistamalla ne pääset keskitasolle, mutta se ei vielä tee sinusta poikkeuksellisen hyvää työnhakijaa.
  2. Älä luule, että pelkät hyvät arvosanat riittävät. Useimmat työllistyvät verkostoitumisen kautta. Kannattaa osallistua kaikkiin yritysvierailuihin ja uramessuille. Tapaa yritysten edustajia ja esitä heille fiksuja kysymyksiä heidän yrityksestään ja työtehtävistä. Tee pysyvä vaikutus. Jos mainitset tapaamisen yrityksen edustajien kanssa hakukirjeessäsi, rekrytoijat muistavat sinut helpommin.
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.

Information and Service Management, Master of Science (Economics and Business Administration)

Information and Service Management-maisteriohjelma on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun teknisesti edistynein ohjelma. ISM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan digitaalisen aikakauden tulevia johtajia, joissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla johtajuuden, liiketoiminnan ja tekniikan osaaminen. ISM-maisteriohjelma tarjoaa opiskelijoille syvällisen asiantuntemuksen datavetoisten yritysten kehittämisestä, hallinnoinnista ja johtamisesta, minkä ansiosta ohjelmasta valmistuneet ovat hyvin kysyttyjä työmarkkinoilla.

Koulutustarjonta
Tieto- ja palvelujohtamisen laitos
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Close-up of curly wood grain orientation of an old piece of wood
Opinnot Julkaistu:

Verkkokurssi “Wood material science” alkaa 10.1.2023

100% verkkokurssilla opitaan miten puun rakenne vaikuttaa sen fysikaalisiin ja mekaanisiin ominaisuuksiin.
Sensual mathematics. Photo: Henri Vogt.
Opinnot Julkaistu:

Haku Kristallikukkia peilisalissa -kurssille on avattu - matematiikan, taiteiden ja arkkitehtuurin yhteiskeitos palaa Heurekaan

Kristallikukkia peilisaleissa –kurssi - MS-E1000 Crystal Flowers in Halls of Mirrors: Mathematics meets Art and Architecture - on avoin kaikille kandiopiskelijoista tohtorikoulutettaviin, matematiikan ja tekniikan aloista taiteisiin, muotoiluun, arkkitehtuuriin ja kemiasta liiketoimintaan. Kurssille otetaan korkeintaan 50 opiskelijaa motivaatiokirjeiden perusteella, ja haku on auki 10.1.2023 saakka. Kurssi on 15 opintopisteen suuruinen, ja se järjestetään joka toinen vuosi.
TFiF-kandityön palkinnon voittaneet opiskelijat.
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Kolme Aallon opiskelijaa palkittiin parhaasta ruotsinkielisesta tekniikan alan kandityöstä

TFiFin palkinnon saivat Linda Autio, Isak Jungerstam sekä Fanny Hakala.
Opiskelijat tutkimassa aurinkopaneelia.
Mediatiedotteet, Opinnot Julkaistu: