Uutiset

Alumni Eleonora Nazander: ”Analyyttiset menetelmät voivat auttaa meitä löytämään ratkaisuja lähes kaikkiin ongelmiin”

Information and Service Management (ISM) maisteriohjelmasta valmistunut ja Bain & Companyssa älykkään analytiikan erityisasiantuntijana työskentelevä Eleonora Nazander kertoo urastaan ja antaa vinkkejä ISM-opinnoista sekä työllistymisestä Suomessa kansainvälisenä opiskelijana.
Eleonora Nazander standing on a grass field in front of an old building.

Kertoisitko lyhyesti itsestäsi?

Olen Eleonora. Synnyin ja kasvoin Pietarissa, Venäjällä. Suoritettuani kandidaatin tutkinnon kotikaupungissani tulin Suomeen suorittamaan ISM-maisterintutkinnon. Valmistumiseni jälkeen aloitin työt liiketoimintatiedon analyytikkona Stora Ensossa. Stora Enso tarjosi minulle mahdollisuuden osallistua kansainväliseen johtamisharjoitteluohjelmaansa, johon kuului muun muassa tutustuminen liiketoimintaan Kiinassa sekä kansainvälinen työkomennus Brasiliassa.

Työskenneltyäni useita vuosia Stora Ensolla siirryin konsultiksi Bain & Co:hon, jossa työskentelen tällä hetkellä älykkään analytiikan erityisasiantuntijana San Franciscossa. Painopistealoihini kuuluvat asiakassegmentointi, liiketoiminnan edistystekijöiden analyysi, uusien liiketoimintamahdollisuuksien analyysi, tietojen visualisointi jne. 

Mikä sai sinut valitsemaan ISM-ohjelman? Mihin erikoistuit?

Olin aina kiinnostunut määrällisistä menetelmistä ja halusin käyttää niitä liiketoimintaongelmien ratkaisemiseen. Information and Service Management (ISM) ‑ohjelma sopi minulle täydellisesti, sillä ohjelmassa opitaan soveltamaan tilastollisia menetelmiä markkinointiin, logistiikkaan ja rahoitukseen. Mielestäni ohjelma tarjoaa opiskelijoille erinomaisen yhdistelmän liiketoiminnallisia ja teknisiä taitoja. Erikoistuin Business Analyticsiin, joka vastasi parhaiten kiinnostuksen kohteisiini.

Miten olet hyödyntänyt oppimiasi taitoja työelämässä?

Työni liittyy suoraan siihen, mitä ISM-ohjelmassa opetettiin. Esimerkiksi tietokantamarkkinoinnin kurssi antaa erinomaiset tiedot asiakasanalyysiin liittyvään työhön. Se sisältää asiakassegmentoinnin, markkinatestit, vaihtuvuuden ennustamisen ja asiakkaan elinkaariarvon analyysin. Toisaalta tein paljon töitä myyntiennusteiden parissa, kun olin vielä Stora Ensolla. Aihealue on melko monimutkainen ja sitä käsitellään kattavasti Time Series Analysis ‑kurssilla.

Opiskeluni eivät päättyneet ISM-maisteriohjelmaan. Olen tehnyt valmistumiseni jälkeen paljon jatko-opintoja pääasiassa Courseran, DataCampin, Edx:n jne. verkkokursseilla. Niillä on ollut suuri merkitys koodaustaitojeni vahvistamisessa R-, Python ja SQL-ohjelmointikielissä. Lisäksi olin onnekas voidessani osallistua johtamisen ja liiketoiminnan kursseille IMD International Business Schoolissa Sveitsissä ja jatko-opinnoissa Stanfordissa Yhdysvalloissa.

Mikä oli suosikkikurssisi?

Se oli luultavasti Simulation-kurssi. Se tarjosi todellisia älyllisiä haasteita, jotka oli ratkaistava tilastotietojen avulla. Kurssi oli epäilemättä vaikea, mutta kaikki ratkaistavat ongelmat olivat kiehtovia. Kurssilla ymmärsin, millaista työtä halusin tehdä urallani: haluan ratkaista monimutkaisia älyllisiä ongelmia, joita varten tarvitaan tilastollisia menetelmiä.

Haluan myös mainita yhden kurssin, jonka suoritin osana rahoituksen sivuainetta. Se on Corporate Finance -kurssi, joka tarjoaa opiskelijoille erittäin paljon tärkeää tietoa yrityksen toiminnasta.

Elonora Nazander standing by a window overlooking a city view.

ISM-ohjelma tarjoaa opiskelijoille täydellisen yhdistelmän liiketoiminnallisia ja teknisiä taitoja.

Eleonora Nazander

Mihin suuntaan aiot edetä seuraavaksi?

Tulevaisuudessa haluaisin soveltaa tilastollisia menetelmiä ja datan visualisointia sosiaalisiin vaikutuksiin liittyviin ongelmiin. Maailmassa on aivan liian paljon ratkaistavissa olevia ongelmia ilmastonmuutoksesta köyhyyteen, joista ei voi olla välittämättä. Uskon vahvasti, että analyyttiset menetelmät voivat auttaa meitä löytämään ratkaisuja lähes kaikkiin ongelmiin.

Mitä haluat kertoa mahdollisille tuleville tai nykyisille ISM-opiskelijoille?

Ole nälkäinen. Oppiminen voi olla uskomaton ilo, jos suot sen itsellesi. Etsi sinua kiinnostava aihe ja käytä paljon aikaa, jotta opit kaiken siitä. Moderni maailma on hyvin nopeatempoinen ja kilpailullinen, joten oppimista on jatkettava myös tutkintotodistuksen saamisen jälkeen, jos haluat tehdä upean uran ja vaikuttaa asioihin.

Olisiko sinulla vinkkejä kansainvälisille opiskelijoille, jotka etsivät töitä Suomesta?

Omien kokemusteni perusteella ensimmäisen työpaikan löytäminen voi olla hyvin vaikeaa. Hakemukseni hylättiin monta kertaa hyvistä arvosanoistani huolimatta. Älä luovuta! Antaisin työnhakijoille kaksi neuvoa:

  1. Hyödynnä osaamistasi. Tunnista vahvuutesi ja kehitä niitä edelleen. Heikkouksien kehittäminen on paljon vaikeampaa, joten vahvuuksiin panostaminen on hyödyllisempää. Muista, että kaikilla on heikkouksia. Poistamalla ne pääset keskitasolle, mutta se ei vielä tee sinusta poikkeuksellisen hyvää työnhakijaa.
  2. Älä luule, että pelkät hyvät arvosanat riittävät. Useimmat työllistyvät verkostoitumisen kautta. Kannattaa osallistua kaikkiin yritysvierailuihin ja uramessuille. Tapaa yritysten edustajia ja esitä heille fiksuja kysymyksiä heidän yrityksestään ja työtehtävistä. Tee pysyvä vaikutus. Jos mainitset tapaamisen yrityksen edustajien kanssa hakukirjeessäsi, rekrytoijat muistavat sinut helpommin.
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.

Information and Service Management, Master of Science (Economics and Business Administration)

Information and Service Management-maisteriohjelma on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun teknisesti edistynein ohjelma. ISM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan digitaalisen aikakauden tulevia johtajia, joissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla johtajuuden, liiketoiminnan ja tekniikan osaaminen. ISM-maisteriohjelma tarjoaa opiskelijoille syvällisen asiantuntemuksen datavetoisten yritysten kehittämisestä, hallinnoinnista ja johtamisesta, minkä ansiosta ohjelmasta valmistuneet ovat hyvin kysyttyjä työmarkkinoilla.

Koulutustarjonta
Tieto- ja palvelujohtamisen laitos
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

The winning collection by Ruusa Vuori at Aalto University's fashion show Näytös23, a model walking on the catwalk
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Ruusa Vuori voitti Näytös23-palkinnon herkällä mallistollaan

Aalto-yliopiston muodin opiskelijoiden muotinäytöksessä perjantaina 26. toukokuuta nähtiin kandidaatti- ja maisteriopiskelijoiden mallistoja.
Kolme henkilöä keskustelee pöydän ääressä läppärit edessä. Yksi lukee samalla kirjaa.
Opinnot Julkaistu:

Uusien esihenkilöiden keskinäinen vertaistuki korostui Aallon First Time Manager -ohjelmassa

Ohjelman vertaistapaamiset saavat osallistujilta kiitosta, ja osa on jatkamassa niitä koulutuksen jälkeenkin.
Group of students working together on laptops
Opinnot Julkaistu:

Kurssipalaute osaksi MyCoursesia syksyllä 2023

Aalto-yliopistossa otetaan käyttöön uusi kurssipalautetyökalu ensi syksyn II opetusperiodilla.
Se tukee suositeltujen palautekäytäntöjen toteuttamista sujuvasti osana kurssin toimintaa.
Opiskelijoita kävelemässä vihreiden puiden alla
Opinnot Julkaistu:

Lahjoitukset mahdollistavat kaikille opiskelijoille opiskeluvaihtoon lähtemisen

Kansainvälinen opiskelijavaihto on oleellinen osa monen Kauppakorkeakoulun opiskelijan opintoja.