Koulutustarjonta

Information and Service Management, Master of Science (Economics and Business Administration)

Information and Service Management-maisteriohjelma on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun teknisesti edistynein ohjelma. ISM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan digitaalisen aikakauden tulevia johtajia, joissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla johtajuuden, liiketoiminnan ja tekniikan osaaminen. ISM-maisteriohjelma tarjoaa opiskelijoille syvällisen asiantuntemuksen datavetoisten yritysten kehittämisestä, hallinnoinnista ja johtamisesta, minkä ansiosta ohjelmasta valmistuneet ovat hyvin kysyttyjä työmarkkinoilla.
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.

Tutkinto:

Kauppatieteiden maisteri

Hakuaika:

30.11.2023 – 2.1.2024

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Kauppatieteet

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Kauppakorkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, €15000/v (maisteriopinnot) Lue lisää

Haku maisterikoulutuksiin

Koulutuksen kuvaus

Tietopohjaiset palvelut ja datavetoinen päätöksenteko ovat kehittyneiden talouksien ensisijainen kasvualue. Maisteriohjelmamme tarkoituksena on kouluttaa seuraavan sukupolven yritysjohtajia teknologiavetoisten yritysten vuosisadalla. Ohjelmassa on kolme erikoistumisvaihtoehtoa: liiketoiminta-analytiikka, tietojärjestelmät sekä logistiikka ja palvelujohtaminen. ISM-maisteriohjelmasta valmistuneilla on:

 • monialaiset johtamis- ja projektinhallintataidot. He osaavat johtaa ihmisiä ja hankkeita tekniikan ja liiketoiminnan risteymäkohdassa.
 • kvantitatiiviset tietoanalyysitaidot. Heillä on liiketoimintaälykkyyttä. He kykenevät analysoimaan liiketoiminnassa, teknologiassa ja kilpailijoiden seurannassa käytettäviä tietoja, joiden määrä ja monimuotoisuus kasvavat suurella vauhdilla.
 • analyyttinen ongelmanratkaisuosaaminen. He osaavat ratkaista käytännön liiketoimintaongelmia hyödyntämällä tehokkaasti nykyaikaisia johtamistyökaluja, jotka vaihtelevat kvantitatiivisista malleista ja tietojärjestelmistä erilaisiin tekniikoihin, joilla analysoidaan suuria ja avoimia tietoaineistoja ja yritysten omistamia tietoja.
 • palvelujohtamisen taidot. He osaavat analysoida ja kehittää digitaalisen liiketoiminnan ja palveluliiketoiminnan liiketoimintamalleja ja analysoida ja kehittää palveluja.
 • vahva kvantitatiivinen tutkimusosaaminen. He osaavat suunnitella ja johtaa tutkimusta.

ISM-maisteriohjelmasta valmistuneet ovat valmiita työskentelemään liiketoiminnan ja tekniikan kiehtovassa risteymäkohdassa.Information and Service Management-maisteriohjelma on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun teknisesti edistynein ohjelma. ISM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan digitaalisen aikakauden tulevia johtajia, joissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla johtajuuden, liiketoiminnan ja tekniikan osaaminen. ISM-maisteriohjelma tarjoaa opiskelijoille syvällisen asiantuntemuksen datavetoisten yritysten kehittämisestä, hallinnoinnista ja johtamisesta, minkä ansiosta ohjelmasta valmistuneet ovat hyvin kysyttyjä työmarkkinoilla.

Opetuskieli

Opetuskielenä on englanti.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Aalto-yliopiston englanninkielisissä maisteritutkintoon johtavissa ohjelmissa lukuvuosimaksu on 15 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksut koskevat muita kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisia.

Aalto-yliopistolla on apurahaohjelma maksuvelvollisten opiskelijoiden tukemiseksi. Apuraha voi kattaa 100 % tai 50 % lukuvuosimaksusta.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat -sivulta.

Opintojen rakenne

ISM-maisteriohjelmasta vastaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, ja sen laajuus on 120 opintopistettä. Kaksivuotinen ohjelma muodostuu seuraavista osista:

 • pääaineopinnot (84 op), sisältää pro gradu -tutkielman (30 op)
 • vapaavalintaiset opinnot (36 op)

Lisäksi ISM-maisteriohjelman opiskelijalla on ainutlaatuinen mahdollisuus suorittaa Kölnin yliopiston ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun tarjoama kaksoistutkinto-ohjelma.

Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa sivuopinnot (24 op) Aalto-yliopiston viralliseen vaihto-ohjelmaan kuuluvassa kumppaniyliopistossa.

Tieto- ja palvelujohtamisen maisteriohjelma

Suuntautumisvaihtoehdot

ISM-maisteriohjelmassa voit keskittyä johonkin kolmesta erikoistumisvaihtoehdosta ja rakentaa eri kursseja mieltymystesi mukaan yhdistelemällä enemmän johtajuuteen tai teknologiaan suuntautuneen kokonaisuuden ja opinto-ohjelman.

Erikoistumisvaihtoehdot:

 • liiketoiminta-analyysi
 • tietojärjestelmät
 • logistiikka ja palvelujohtaminen

Esimerkkejä laajasta kurssivalikoimastamme:

 • Machine Learning: Basic Principles (5 ECTS)
 • Information Economy (6 ECTS)
 • Data Science for Business (6 ECTS)
 • Scalable Cloud Computing (6 ECTS)
 • Sustainable Supply Chains (6 ECTS)

It's more than a University, it's like a second home.

ISM student

Kansainvälistyminen

ISM-maisteriohjelma tarjoaa opiskelijoilleen osaamista ja tietoa, joille on kova kysyntä kansainvälisissä yrityksissä ja kansainvälisillä markkinoilla. Opiskelijat saavat kokemusta työskentelystä kansainvälisissä työryhmissä, sillä yli 40 prosenttia ISM-maisteriohjelman opiskelijoista tulee ulkomailta. Lisäksi opiskelijoilla on osana opintojaan mahdollisuus viettää lukukausi ulkomailla tai jopa suorittaa kaksoistutkinto Kölnin yliopistossa Saksassa.

Aalto-yliopisto toivottaa tervetulleiksi tuhansia kansainvälisiä tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita vuosittain. He liittyvät mukaan Aallon monimuotoiseen yhteisöön sekä varsinaisten opintojen että lukuisten vapaa-ajan tapahtumien ja aktiviteettien kautta. Aktiivinen tutor-toiminta auttaa ulkomaisia opiskelijoita sopeutumaan Otaniemen arkeen ja Pohjoismaiseen kulttuuriin ja tarjoaa samalla suomalaisille opiskelijoille erinomaisen väylän heihin tutustumiseen.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa hakukelpoisuuden tohtorikoulutukseen.

Uramahdollisuudet

ISM-maisteriohjelmasta valmistuneilla on avarat uranäkymät nykyaikaisilla datavetoisilla markkinoilla: valmistuneiden työllistymistä arvioineen Forbesin tuoreen tutkimuksen mukaan kysytyimpiä ovat pääaineenaan tietojärjestelmiä, tilastotiedettä ja matematiikkaa opiskelleet työntekijät. Lisäksi tietojärjestelmiä pääaineenaan opiskelleilla on kaikista liiketoiminnan pääaineista korkein aloituspalkka sekä suomalaisten että kansainvälisten tutkimusten mukaan. Kvantitatiiviset tietoanalyysitaidot ovat yksi kasvualueista lähivuosina. ISM-maisteriohjelmasta valmistuneiden tavanomainen urapolku on esimerkiksi seuraavanlainen:

Aalto-yliopiston erinomaiset urapalvelut tukevat opiskelijoita työllistymisessä sekä Suomeen että ulkomaille. Aallon opiskelijat työllistyvät tyypillisesti erittäin hyvin heti valmistuttuaan. Myös Aallon yrittäjyysyhteisö on  todella aktiivinen ja auttaa opiskelijoita omien yritysten perustamisessa. Jos olet kiinnostunut tutkijan urasta, ISM-maisteriohjelma antaa hyvän pohjan tohtorikoulutukseen hakeutumiseen ja postdoc-tutkijan työlle.

Tutkimuksen painopisteet

Pääaineen tutkimus liittyy useisiin Kauppakorkeakoulun tutkimusalueisiin. Lisätietoa pääaineen tutkimuksesta löytyy Tieto- ja palvelujohtamisen laitoksen sivuilta: https://www.aalto.fi/fi/tieto-ja-palvelujohtamisen-laitos?check_logged_in=1

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Aalto-yliopisto ja ohjelman laitokset tekevät yhteistyötä monien korkeatasoisten yliopistojen kanssa ympäri maailmaa.

Opiskelija voi hyödyntää Aalto-yliopiston muiden korkeakoulujen opetustarjontaa, muiden yliopistojen JOO-opintoja sekä pääaineen kansainvälisiä yhteyksiä ja opiskelijavaihtomahdollisuuksia.

Monitieteiset mahdollisuudet

ISM-maisteriohjelman voi yhdistää mainiosti Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun kurssitarjontaan, joka vaihtelee tietojenkäsittelytieteestä ja koneoppimisesta tuotantotekniikkaan. Se ei ole kuitenkaan ainoa ala, jolta opiskelija voi valita kursseja.

Aalto-yliopisto on tunnettu tieteen, talouden, tekniikan ja taiteen aloja yhdistävänä monialaisen opiskelun edelläkävijänä. Eloisa kampus ja vapaa-valintaiset kurssit yhdistävät eri alojen opiskelijoita tehokkaasti. Tämä luonteeltaan usein varsin spontaani monialaisuus on omiaan synnyttämään uusia ideoita ja yhdistämään niistä innostuneita ihmisiä luoden ystävyyssuhteita, hyödyllisiä verkostoja ja lopulta jopa uusia yrityksiä.

Webinaari | Information and Service Management

millaista on opiskella Information and Service Management -maisteriohjelmassa. Katso webinaaritallenne, jolla ohjelman opiskelijat kertovat lisää opinnoista, opiskelijaelämästä Aallossa ja vastaavat kysymyksiin opinnoista.

Katso webinaarin tallenne
Aalto University business students doing a group work and writing post-it notes.

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Juttele opiskelijoidemme kanssa!
4 students taking a selfie on the steps of the Amphitheatre on Otaniemi Campus

Study-option-specific Admission Procedure and Evaluation Criteria

Applicants meeting Aalto’s general eligibility criteria for master's studies are evaluated and ranked according to the evaluation criteria decided in advance for each study option.

The applications to Master’s Programme in Information and Service Management are evaluated based on the following criteria.

Admission group 1

Bachelor’s degree from a university in Finland

Admission group 2

Bachelor’s degree from a university of applied science in Finland or from a higher education institution abroad

Tutustu meihin paremmin!

Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
Students sitting and discussing in a lounge area with coffee and notebooks

Uramahdollisuudet ja työllistyminen Aallon opiskelijoille

Tutustu uramahdollisuuksiin, joita Aalto-yliopiston eri alojen opinnot avaavat ja lue lisää siitä, miten Aalto tukee opiskelijoita oman urapolun löytämisessä.

Opiskelu Aallossa
Two Aalto University students sitting under a big oak, drinking coffee and talking.

Opiskelu Aallon kampuksella

Aallon Otaniemen kampus tarjoaa monipuoliset puitteet asumiseen, opiskeluun ja vapaa-ajanviettoon. Tutustu kampukseen!

Opiskelu Aallossa

Seuraa meitä somessa!

Yhteystiedot

Kauppakorkeakoulu

[email protected] / [email protected]

 • Julkaistu:
 • Päivitetty: