Uutiset

Aalto-yliopistoon oli yli 12 000 hakijaa kevään toisessa yhteishaussa

Kiinnostus Aallon ohjelmia kohtaan on pysynyt vahvana.
Kolme opiskelijaa istumassa ryhmätyötilassa.
Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio.

Tämän kevään toisessa yhteishaussa suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin Aalto-yliopistoon hakeneiden määrä jatkoi hienoista nousua viime vuodesta. Tänä vuonna hakijoita oli 12 452, kun vuosi sitten määrä oli 12 227. Ensisijaisia hakijoita oli 8 267. Erityisesti tekniikan alalle hakeneiden määrä kasvoi. 

”Kiitos kaikille, olemme todella tyytyväisiä, että kiinnostus Aallon ohjelmia kohtaan on näin suurta. Haluan toivottaa kaikille hakijoille menestystä kevääseen ja pääsykokeisiin”, sanoo Aalto-yliopiston vararehtori Petri Suomala

Kauppatieteiden alan hakukohteisiin haki yhteishaussa 5 768 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 3 507.

Tekniikan alan 13 hakukohteeseen saatiin yhteensä 9154 hakemusta. Hakijoiden määrä oli 5 140 ja heistä ensisijaisia oli 2 755. Hakijamäärä sisältää myös avoimen yliopiston väylän ja MAOL-kilpailuissa menestyneiden väylän kautta hakeneet. Tekniikan alalla suosituin hakukohde oli tietotekniikka, joka sai 1 137 hakemusta. 

Taiteiden alalla 13 hakukohteeseen oli hakijoita 1 871 ja heistä ensisijaisia oli 1 524. Eniten hakijamäärä kasvoi elokuva- ja tv-lavastuksen hakukohteessa, yli 64 prosenttia, ja ensisijaisten hakijoiden osuus tässä hakukohteessa oli 70 prosenttia. 

Luvut perustuvat heti hakuajan päättymisen jälkeen Opintopolusta otettuihin lukuihin, joten luvut saattavat muuttua raporttien päivittämisen ja hakemusten käsittelyn myötä. 

Valtakunnallisen yhteishaun tulokset julkaistaan viimeistään 9.7.2021.

Myös maisteriohjelmiin ja englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin hakeneiden määrä kasvoi 

Maaliskuun yhteishaun lisäksi tänä vuonna on päättynyt hakuaika maisteriohjelmiin ja englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin. Molemmat haut olivat hyvin kansainvälisiä, ja jo pelkästään englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin oli hakijoita 119 maasta. 

Maisteriohjelmiin hakeneiden määrä kasvoi 27 % ja uusia opiskelijoita valittiin 1 331. Hakijoista noin 30 prosentilla oli suomalainen korkeakoulututkinto ja noin 58 % on suorittanut korkeakoulututkinnon EU/ETA-alueen ulkopuolella. Ulkomaisella korkeakoulututkinnolla hakeneita oli aiempien vuosien tapaan eniten Kiinasta, Intiasta, Pakistanista, Isosta-Britanniasta ja Iranista.  

Englanninkieliset kandidaattiohjelmat kasvattivat myös suosiotaan tammikuussa päättyneessä haussa, niiden hakemusmäärä kasvoi yli 9 %. Hakemuksia kahdeksaan englanninkieliseen hakukohteeseen saatiin kaikkiaan 4 699. Haun tulokset julkaistaan viimeistään 4.6.2021  

“Olemme iloisia, että olemme onnistuneet kehittämään tutkinto-ohjelmistamme kokonaisuuden, joka houkuttelee yhä kasvavaa määrää hakijoita. Tärkeä osa kehitystyötämme on myös uusi verkkosivusto, jolle olemme koonneet elämänlaajuisen oppimisen tarjontaamme. Haluamme saada erilaisissa elämänvaiheissa olevia ihmisiä koulutuksen pariin syventämään omaa osaamistaan", kertoo Petri Suomala.

Lue myös: 

Koronaviruksen vaikutus opiskelijavalintoihin Aalto-yliopistossa 

Hakijamäärä englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin kasvoi

Aalto-yliopisto houkutteli ennätysmäärän hakemuksia maisteriohjelmiin

Elämänlaajuinen oppiminen Aalto-yliopistossa

Lisätietoja: 
[email protected] 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.