Palvelut

Luo oma sivusto osana Aalto-yliopistoa

Jos haluat rakentaa oman verkkosivuston, mitä vaihtoehtoja on tarjolla? Esittelemme tällä sivulla erilaisiin tarkoituksiin sopivia ratkaisuja.
A laptop and papers on a table.

Vaihtoehdot

  • Hubi Aalto.fi-sivustolla
  • Spinoff-sivusto Drupal-alustalla
  • WordPress-sivusto Aalto Studiosilta
  • WordPress-sivusto Unigrafialta

Hubi Aalto.fi-sivustolla

Oma hubi Aalto.fi-sivustolla on suositeltava ratkaisu pienille hankkeille, jotka ovat kokonaan osa Aalto-yliopiston toimintaa ja joilla ei ole budjettia verkkosivujen rakentamiseen. Aalto.fi-sivuston alustana on Drupal, joka on yksi suosituimmista sisällönhallintajärjestelmistä. Drupal huolehtii siitä, että sivujen ulkonäkö, ominaisuudet ja komponentit ovat samanlaiset koko Aalto.fi-sivustolla. Nykyisillä sivustoasetuksilla hubistasi tulee oma pieni sivustonsa Aalto.fi:n alle. Räätälöidyt ratkaisut eivät ole mahdollisia. Osoitteeksi tulee www.aalto.fi/nimi.

Lue lisää

Spinoff-sivusto Drupal-alustalla

Aalto-yliopiston Drupal-alustalle rakennettujen spinoff-sivustojen käytettävyys on hyvä, ja ne täyttävät turvallisuusvaatimukset. Ne noudattavat ajankohtaisia verkkosivujen suunnittelun trendejä ja niille on mahdollista suunnitella oma visuaalinen ilme, joka samalla kuitenkin muistuttaa Aalto.fi:tä. Spinoff-sivustoilla on mahdollista käyttää myös kaikkia Aalto.fi-sivustolla saatavissa olevia komponentteja. Spinoff-sivustolla on oma ylävalikkonsa ja paljon räätälöitävissä olevia ominaisuuksia aina väreistä logoon ja maksullisiin lisäominaisuuksiin. Osoitteeksi tulee nimi.aalto.fi.

Lue lisää

WordPress-sivusto Aalto Studiosilta

Aalto Studiosin Web Studio tarjoaa digitaalisia viestintäratkaisuja koskevaa konsultointia, jonka avulla voit valita tarkoituksiisi parhaiten sopivat alustat ja tuotteet. Web Studio voi siis auttaa sinua oppimaan, miten voit luoda oman WordPress-sivuston ja ylläpitää sitä. Toisinaan se kehittää myös räätälöityjä ratkaisuja, jotka ovat joko itsenäisiä tuotteita tai lisäosia olemassa oleviin alustoihin.

Lue lisää

WordPress-sivusto Unigrafialta

Unigrafia tarjoaa asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä verkkosivuja. Palveluun sisältyy sivuston rakentaminen ja visuaalisen identiteetin suunnittelu alusta alkaen. Unigrafia pyrkii tarjoamaan ratkaisun, jonka kattavat toiminnot mahdollistavat viestinnän sivuston kautta. Sisältöä hallitaan WordPressillä.

Lue lisää

Sivustoratkaisujen vertailu

  Hubi Aalto.fi-sivustolla Spinoff-sivusto Aalto Studios Unigrafia
Sisällönhallinta-järjestelmä Drupal Drupal WordPress WordPress
Sivuston lähtöhinta (€) Ilmainen 5,000 Ilmainen* 1,000-6,000
Lisäominaisuudet Ei saatavilla Maksullisia Maksullisia Maksullisia 
Esimerkki sivustosta https://www.aalto.fi/en/creative-sustainability http://acre.aalto.fi/ https://studios.aalto.fi/
https://qtf.fi
iit-project.eu/
http://erifore.eu
Yhteystiedot  [email protected] [email protected]

[email protected]

[email protected]

*Konsultointi ja hosting-palvelut, mukaan lukien alkuun pääsemiseen tarvitsemasi tuki, ovat ilmaisia.

Palvelimet

Drupal-sivustot sijaitsevat Aallon palvelimilla, jotka tarjoavat datallesi turvallisen paikallisen tallennustilan. Siellä ovat myös Aalto Studiosin luomat sivustot. Unigrafian luomat WordPress-sivustot sen sijaan ovat Seravo Oy:n palvelimilla. Seravo huolehtii WordPressin ajantasaisuudesta ja sivuston tietoturvasta. Valitsetpa minkä vaihtoehdon tahansa, koordinaattori auttaa sinua palvelimiin liittyvissä asioissa.

Domain-nimet

Uusia domain-nimiä voi varata verkkosivuston rakentamisen yhteydessä. Jos sivuston domainiksi tulee nimi.aalto.fi, Aallon Viestintäpalvelujen on hyväksyttävä valitsemasi domain-nimi ennen kuin IT-palvelut luo sen. Jos domain on jo olemassa ja haluat jatkaa sen käyttämistä uudella sivustolla, IT-palvelut uudelleenohjaa domainin.

Verkkoanalytiikka

Jos tarvitset verkkoanalytiikkaa ja suunnittelet hyödyntäväsi sitä aktiivisesti, sivustollesi on mahdollista asentaa Google Analytics. Verkkoanalytiikka antaa tietoa sivuston katselukerroista, käyttäjäliikenteen lähteistä, käyttäjien käyttäytymisestä, hakusanoista ja monista muista aiheista. Lue lisää.

Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu