Palvelut

Luo oma sivusto osana Aalto-yliopistoa

Jos haluat rakentaa oman verkkosivuston, mitä vaihtoehtoja on tarjolla? Esittelemme tällä sivulla erilaisiin tarkoituksiin sopivia ratkaisuja.
A laptop and papers on a table.

Vaihtoehdot

  • Hubi Aalto.fi-sivustolla
  • Spinoff-sivusto Drupal-alustalla
  • WordPress-pohja

Hubi Aalto.fi-sivustolla

Oma hubi Aalto.fi-sivustolla on suositeltava ratkaisu pienille hankkeille, jotka ovat kokonaan osa Aalto-yliopiston toimintaa ja joilla ei ole budjettia verkkosivujen rakentamiseen. Aalto.fi-sivuston alustana on Drupal, joka on yksi suosituimmista sisällönhallintajärjestelmistä. Drupal huolehtii siitä, että sivujen ulkonäkö, ominaisuudet ja komponentit ovat samanlaiset koko Aalto.fi-sivustolla. Nykyisillä sivustoasetuksilla hubistasi tulee oma pieni sivustonsa Aalto.fi:n alle. Räätälöidyt ratkaisut eivät ole mahdollisia. Osoitteeksi tulee www.aalto.fi/nimi.

Esimerkki (tavallinen hubi): www.aalto.fi/wood-program
Esimerkki (koulun hubi): www.aalto.fi/school-of-business

Lue lisää

Spinoff-sivusto Drupal-alustalla

Aalto-yliopiston Drupal-alustalle rakennettujen spinoff-sivustojen käytettävyys on hyvä, ja ne täyttävät turvallisuusvaatimukset. Ne noudattavat ajankohtaisia verkkosivujen suunnittelun trendejä ja niille on mahdollista suunnitella oma visuaalinen ilme, joka samalla kuitenkin muistuttaa Aalto.fi:tä. Spinoff-sivustoilla on mahdollista käyttää myös kaikkia Aalto.fi-sivustolla saatavissa olevia komponentteja. Spinoff-sivustolla on oma ylävalikkonsa ja paljon räätälöitävissä olevia ominaisuuksia aina väreistä logoon ja maksullisiin lisäominaisuuksiin. Osoitteeksi tulee nimi.aalto.fi.

Esimerkki (tavallinen sivu): www.batcircle.aalto.fi
Esimerkki (sivu, jossa on lisäominaisuuksia): www.campusmember.aalto.fi

Lue lisää

WordPress-pohja

Lisätietoa tulossa pian.

Sivustoratkaisujen vertailu

  Hubi Aalto.fi-sivustolla Spinoff-sivusto WordPress-pohja
Sisällönhallinta-järjestelmä Drupal Drupal WordPress
Sivuston lähtöhinta (€) Ilmainen 2 500 Ilmainen
Lisäominaisuudet Ei saatavilla Maksullisia Ei saatavilla
Esimerkki sivustosta https://www.aalto.fi/en/creative-sustainability http://acre.aalto.fi/ Tulossa pian
Yhteystiedot  [email protected] [email protected] Tulossa pian

Palvelimet

Drupal- ja WordPress-sivustot sijaitsevat Aallon palvelimilla, jotka tarjoavat datallesi turvallisen paikallisen tallennustilan. Valitsetpa minkä vaihtoehdon tahansa, koordinaattori auttaa sinua palvelimiin liittyvissä asioissa.

Domain-nimet

Uusia domain-nimiä voi varata verkkosivuston rakentamisen yhteydessä. Jos sivuston domainiksi tulee nimi.aalto.fi, Aallon Viestintäpalvelujen on hyväksyttävä valitsemasi domain-nimi ennen kuin IT-palvelut luo sen. Jos domain on jo olemassa ja haluat jatkaa sen käyttämistä uudella sivustolla, IT-palvelut uudelleenohjaa domainin.

Verkkoanalytiikka

Jos tarvitset verkkoanalytiikkaa ja suunnittelet hyödyntäväsi sitä aktiivisesti, sivustollesi on mahdollista asentaa Google Analytics. Verkkoanalytiikka antaa tietoa sivuston katselukerroista, käyttäjäliikenteen lähteistä, käyttäjien käyttäytymisestä, hakusanoista ja monista muista aiheista. Lue lisää.

Design system

Design system eli suunnittelujärjestelmä auttaa suunnittelijoita ja kehittäjiä tuottamaan käyttäjäystävällisiä, saavutettavia ja brändinmukaisia digitaalisia palveluita.

Lue, miten design system voi auttaa sinua uuden sivuston luomisessa
Screenshot of Aalto's design system's components page
Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: