Palvelut

Kieli- ja monikulttuurisuuskoulutus

Aalto on kansainvälinen yliopisto, joka tukee monimuotoisella kielikoulutuksella henkilöstön kielitaidon kehittämistä ja toimintaa monikulttuurisessa yhteisössä. Tarjolla on eri henkilöstöryhmille eri teemaisia kielikursseja suomen, englannin ja ruotsin kielen kehittämiseen. Löydät tältä sivulta lisätietoa kielikoulutuksen eri muodoista ja ohjeita miten kielikoulutuksiin osallistutaan.
Monikulttuurisen työyhteisön tapaaminen / Kuvaaja Aalto-yliopisto, Unto Rautio
Workday Learning sovellus logo1

Kieli- ja monikulttuurisuuskoulutukset Workday Learningissä (ulkoinen linkki)

Workday Learning -sovelluksesta löydät tarjolla olevat kieli- ja monikulttuurisuuskoulutukset

Kielikoulutuksena on tarjolla suomen, englannin ja ruotsin kielen kursseja eri teemoista ja eri henkilöstöryhmille. Lisäksi erityisesti palveluhenkilöstölle on tarjolla valmennusta monikulttuurisessa työyhteisössä toimimiseen. Koulutusten tavoitteena on kehittää kielellisiä ja viestinnällisiä valmiuksia toimia monikielisessä ja -kulttuurisessa työyhteisössä ja opetusympäristössä. Aallon henkilöstö voi osallistua kielikeskuksen opetustarjonnassa oleville perus- ja jatko-opiskelijoille suunnatuille kursseille, jos ryhmissä on tilaa.

Englanti

Englannin kielitaitoa tuetaan henkilöstökoulutuksella. 

Ruotsi

Ruotsin kielitaitoa tuetaan henkilöstökoulutuksella. 

Suomen kieli ja kulttuuri

Aalto-yliopisto haluaa tukea uusien työntekijöidensä integroitumista Suomeen ja tarjoaa henkilöstölleen sekä henkilöstön perheenjäsenille vuosittain suomen kielikursseja. Kielikursseilla opitaan kielen lainalaisuuksien lisäksi kulttuurisia tekijöitä.

Henkilöstölle soveltuvia suomen kielen kursseja on tarjolla seuraavasti:

Image: Unto Rautio,

Henkilöstökoulutukset

Aalto tarjoaa osana henkilöstökoulutusta suomen kielen alkeiskursseja uusille Aaltolaisille ja heidän perheenjäsenilleen. Tarkista ajankohtainen kurssitarjonta täältä.

Booking.aalto.fi

Suomen kurssit Aalto-yliopiston avoimessa yliopistossa

Aallon henkilökunta voi osallistua Aallon avoimen yliopiston maksullisille kursseille. Sovittaessa laitos tai yksikkö voi maksaa kurssimaksun. Tutustu kurssitarjontaan täältä.

Aalto University School of Science students in a meeting room 2019. / Photographer Unto Rautio

Suomen kielen kurssit opiskelijoille

Henkilöstö voi osallistua kielikeskuksen opetustarjonnassa oleville perus- ja jatko-opiskelijoille suunnatuille kursseille, jos ryhmissä on tilaa.

Kuva ryhmätyötä tekevistä opiskelijoista / kuvaaja Aalto-yliopisto Unto RautioUnto_Rautio

Suomen kielen online johdantokurssi (ulkoinen linkki)

Voit opiskella itsenäisesti tämän online kurssin avulla suomen kielen perusteita.

University of Helsinki

Suomen kielen kurssit Helsingin yliopistossa (ulkoinen linkki)

Aallon henkilöstö voi osallistua Helsingin yliopiston suomen kielen maksullisille kursseille. Katsothan ilmoittautumisohjeet alempaa Kurssit Helsingin yliopistossa -otsikon alta ennen ilmoittautumista.

Kielikoulutuksen monet muodot

Kannustamme henkilöstöä hyödyntämään monimuotoista kurssitarjontaa. Monimuotoisuus antaa jokaiselle mahdollisuuden valita itselleen parhaiten soveltuvan tavan kehittää omaa kielitaitoaan.

Tätä palvelua tarjoaa:

Henkilöstökoulutus

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: