Palvelut

IT-palvelut

Aalto-yliopiston IT-palveluissa valvomme IT-ratkaisujen koko elinkaarta, infrastruktuuria ja niihin liittyvien operaatioiden hallintaa sekä loppukäyttäjien palveluja ja käyttäjäkokemusta. Vastaamme digitaalisen transformaation suunnittelusta ja toimeenpanosta yhdessä sisäisten ja ulkoisten kumppaneidemme kanssa ja tuemme yliopiston tavoitetta olla digitalisaation edelläkävijä opiskelussa, opetuksessa ja tutkimuksessa.

IT-ohjeita

Ao. sivuilta löydät myös IT-palveluiden asiakaspalveluchatin.

Huom! Salli sivuston evästeet, jotta saat chat-palvelun käyttöösi.

itpalvelut

IT Help

IT-help-hubista löytyvät ajankohtaiset IT-uutiset, yhteystiedot, chat ja kysytyimpien IT-palveluiden käyttöohjeet: luvat, salasanat, sähköposti, MFA, vpn, tulostaminen, teams, zoom, VDI sekä ohjeet työasemien ja puhelinten hankintaan.

IT Service Desk

IT Service Desk yhteystiedot ja aukioloajat

IT-käyttäjätuki toimii alueellisena lähipalveluna palvellen asiakkaita yli koulurajojen. Käy palvelupisteessä tai pyydä apua apua sähköpostitse, puhelimitse tai chatissa.

Palvelut

Haluatko vaihtaa salasanasi tai onko se unohtunut?

Salasanan resetointi ja unohtunut salasana

Salasanasi vaatii resetointia, jos et ole vaihtanut salasanaasi määräaikaan mennessä. Salasana on voimassa 730 päivää, jonka jälkeen se tulee vaihtaa tai käyttäjätunnuksesi lukkiutuu automaattisesti. Saat automaattisen varoitusviestin salasanan vanhenemisesta hyvissä ajoin ennen määräpäivää.

Palvelut

Kuinka vaihdan salasanan

Aalto-yliopiston salasana täytyy vaihtaa 730 päivän välein ja sen voi vaihtaa Aallon tietokoneelta (Windows, Mac tai Linux) tai password.aalto.fi -portaalissa.

Palvelut

Suosittuja IT-ohjeita

Ilmaiset sovellukset kotitietokoneille

Aalto IT tarjoaa yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille kaupan hintoja edullisempi, tai jopa ilmaisia sovelluslisenssejä, joita voi asentaa henkilökohtaiselle tietokoneelle.

Palvelut
Kuva puhelimesta kädessä. Kuvaaaja Aalto-yliopisto/ Aleksi Poutanen

Tietoturva

Tietoturvan ohjeita,sääntöjä ja uutisia opiskelijoille, tutkimukselle, projekteille ja päivittäiseen työhön eri aihepiireistä kuten antivirus, etätyö, salaus ja turvallinen sähköposti.

mfa-authentication

Kuinka MFA-tunnistautumista käytetään?

Monivaiheinen tunnistautuminen ( Multifactor Authentication - MFA, 2FA ) on käyttäjän tunnistamiseen käytettävä tunistautumismenetelmä, jossa käytetään kahta tai useampaa keinoa ( puhelinsovellus, Microsoft Authentication app ) tunnistaa käyttäjä tämän kirjautuessa tiettyyn järjestelmään tai palveluun.

Palvelut

Sähköposti ja kalenteri

outloog-logo

Sähköposti & Kalenteri

Kaikilla Aalto-käyttäjätunnuksien haltijoilla on oikeus sähköpostiin ja kalenteriin. Voit käyttää Aallon pilvipostia myös webmailissa.

Palvelut
outlook app logo

Aalto-sähköposti puhelimeen (iPhone ja Android)

Ohjeet sähköpostitilin määrittämiseen puhelimeesi sekä ohjeet, kuinka tuot omat Outlookin yhteystietosi puhelimeesi.

Palvelut

IT-palvelut henkilökunnalle

Tietoa henkilökunnan IT-palveluista

Lue lisää IT-palveluiden kehittämisestä!
IT Service Desk
Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: