Services

Aktivering av ett Aalto-användar-ID

Varje student och anställd på Aalto-universitetet har ett användar-ID för Aalto-universitetet. Med ditt användar-ID kan du logga in på Aaltos informationssystem och använda universitetets interna tjänster.

Varje student och anställd på Aalto-universitetet har ett användar-ID för Aalto-universitetet. Du kommer att få en inbjudningsmail när din digitala identitet skapas. Du måste aktivera din digitala identitet för att få användar-ID och lösenord. Med ditt användar-ID kan du logga in på Aaltos informationssystem och använda universitetets interna tjänster. Du kan aktivera ditt användar-ID antingen i självbetjäningsportalen på https://password.aalto.fi eller genom att besöka Service Desk -kundtjänstdisken vid Aalto-universitetets IT-tjänster.

Du får inte göra ditt personliga användarnamn eller lösenord tillgängligt för någon annan. Du ansvarar för all användning av ditt användarnamn och lösenord. Policyn för användning av Aalto-universitetets informationssystem gäller alla medlemmar i Aalto-universitetssamhället, och den tillämpas på alla informationssystem och användning av dessa, som är i universitetets besittning eller på annat sätt universitetets ansvar.

Aktivera användar-ID i självbetjäningsportalen

Du kan aktivera ditt användar-ID i självbetjäningsportalen på https://password.aalto.fi. För att använda tjänsten krävs identifiering med ett bank-ID eller ett ID-kort utrustat med ett chip utfärdat av den finska polisen.

Börja aktiveringen på password.aalto.fi genom att välja Activate account.

Activate-ID-strong_authentication_start

 

Aktivera användar-ID på IT-servicedesk

Du kan aktivera ditt användar-ID genom att besöka IT Service Desk. Förbered dig på att styrka din identitet genom att visa ett officiellt ID, vilket betyder ett pass, finskt ID-kort eller finskt körkort.

Kontaktinformation: https://www.aalto.fi/sv/services/it-service-desk-kontaktinformation-samt-oppettider

Om du inte kan använda ett bank-ID eller ett ID-kort som är utrustat med ett chip som utfärdats av den finska polisen, eller besöka IT-servicedisken, kan du använda den personliga registreringslänken i din aktiveringsmail.

Läs instruktionerna för hur du gör detta: https://www.aalto.fi/en/services/how-to-activate-your-user-id-without-strong-authentication

 

Relatera instruktioner

Tillträdesrätt med HRT-kortet

En del av utrymmena kräver passerkort. HRT-kortet fungerar efter registrering för studenter som passerkort.

Jopot

Hur får jag ett passerkort och grundläggande tillträde

Anvisningar för vad du ska göra när du behöver ett passerkort och grundläggande tillträde till Otnäs campus (personal och studerande).

Access control ikoni logo
This service is provided by:

IT Services

Did you find what you were looking for? If not, please contact us.
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat