Opiskelijavaihdon hakuohjeet
Ohjeet vaihtoon hakemiseen.
Opiskelijan opas
Tämän sivun keskeinen sisältö koskee opiskelijavaihdon haku- ja valintaprosessia, vaihdossa suoritettavia opintoja, vaihto-opintojen hyväksilukemista osaksi tutkintoa sekä Aalto-yliopiston myöntämiä opiskelijavaihdon apurahoja.
Alta löydät tiivistelmän periaatteista. Kokonaisuudessaan Aalto-yliopiston kansainvälisen opiskelijavaihdon periaatteet löytyvät sivun alalaidasta pdf-tiedostosta.
Luethan alla olevat kohdat huolellisesti, niin tiedät, millä perusteella sinut voidaan valita vaihtoon ja mitä sinulta vaaditaan vaihtoon hakiessasi.
Ulkopuolisen rahoituksen ohjelmissa voi olla Aallon periaatteista poikkeavia ehtoja.
Opiskelijavaihdon periaatteet koskevat kaikkien Aalto-yliopiston perustutkinto-opiskelijoiden (kandidaatin ja/tai maisterin tutkintoa suorittavien, sekä taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun osalta myös tohtoriopiskelijoiden) opiskelijavaihtoa Aalto-yliopiston yhteistyökorkeakouluihin sekä nk. free mover -vaihtoa. Kauppakorkeakoulun International Business -ohjelmassa (Mikkelin kampus) sekä CEMS-ohjelmassa periaatteita noudatetaan soveltuvin osin. Vaihtopaikat on jaettu opintoaloittain (kauppatieteet, taide ja tekniikka).
Koulukohtaiset erot on eritelty tiivistelmässä. Myös vaihtokohteilla voi olla omia poikkeuksia ja hakuehtoja, jotka poikkeavat Aalto-yliopiston periaatteista.
Hakijana sinulta vaaditaan seuraavat minimikeskiarvo hakuaikataulussa ilmoitettuna ajankohtana:
Minimikeskiarvo tarkastetaan niistä opinnoista, joita käytetään opintomenestysindeksin laskennassa.
Mikäli vaihtokorkeakoululla tai ulkopuolisen rahoituksen liikkuvuusohjelmilla on erityisvaatimuksia kuten kielitaito, tutkintotaso, vähimmäisopintopistemäärä, opintotausta, opintomenestys, ikä, työkokemus, kansalaisuus, yms. valittavien opiskelijoiden suhteen, sinun pitää hakijana täyttää myös nämä vaatimukset tullaksesi valituksi Aalto-yliopiston hakijaksi kohteeseen.
Lisätietoa vaihtopaikoista löydät Vaihtokohteet-sivulta
Opintopisteiden lukumäärä * opintopisteillä painotettu keskiarvo / läsnäololukukausien lukumäärä (poisluettuna hakuhetkellä meneillään oleva lukukausi).
Tarkentavia ohjeita, kaikki koulut, vaihdot lukuvuosi 2023-24 alkaen:
Jos sinulla on esim. sekä kauppatieteiden että tekniikan opinto-oikeus voimassa, ja haet kauppatieteiden vaihtopaikkaa, sinulle huomioidaan opinnot jotka olet suorittanut BIZin opinto-oikeuden alkamisen jälkeen.
Ennen tutkinto-opinto-oikeutta suoritettuja opintoja ei lasketa indeksiin, paitsi jos opiskelijalle on myönnetty opinto-oikeus avoimen väylän opintojen perusteella.
BIZ: Opiskelijan Aalto-yliopiston avoimessa yliopistossa suorittamat sisäänpääsyyn vaaditut väyläopinnot 60op otetaan huomioon indeksin laskennassa. Opiskelijan tulee itse ilmoittaa hakemuksella väyläopinnoista. Avoimen väylän kautta valituilla väyläopinnot katsotaan suoritetuksi kahden lukukauden aikana ja tämä huomioidaan läsnäololukukausien määrässä.
Harkinnanvaraista free mover -apurahaa voi hakea itse hankkimaansa vaihto-opiskelupaikkaan ulkomailla Aallon vaatimukset täyttävässä korkeakoulussa.
Aalto-yliopiston kansainvälisen liikkuvuuden vastuuvapautus koskee vaihtoon valittuja opiskelijoita. Aalto-yliopiston vastuuvapautus määrittelee ulkomaille lähtevän opiskelijan vastuut. Aalto-yliopisto tai kohdekorkeakoulu voivat perustellusta syystä peruuttaa tai keskeyttää vaihtojakson. Vastuuvapautus on Aalto-yliopiston opiskelijavaihdon periaatteiden liitteenä.
Ohjeet vaihtoon hakemiseen.