Lahjoita tulevaisuus

Lahjoita Insinööritieteiden korkeakoululle

Entä jos viallisten tuotteiden valmistus voitaisiin välttää kokonaan? Entä jos voisit katsoa videodokumentaation kuvaamattomasta historiasta? Entä jos betonin raaka-aineena voitaisiin käyttää savea? Liity tukijoukkoihin ja tule mukaan vauhdittamaan kestävän tulevaisuuden ratkaisuja!
Insinööritieteiden korkeakoulu
Lahjoitus Insinööritieteiden korkeakoululle vahvistaa tieteen ja tekniikan yhteistyötä globaalien ongelmien ratkaisujen äärellä.

Insinööritieteiden korkeakoulussa etsitään ratkaisuja kestävän yhteiskunnan tarpeisiin konetekniikan, rakennetun ympäristön ja rakennustekniikan aloilla.

Sekä nuoret, tulevat osaajat että eri alojen huippuammattilaiset työskentelevät esimerkiksi energiankulutuksen, väestönkasvun, kaupungistumisen, globalisoitumisen, digitalisaation sekä ilmastomuutoksen vaikutuksien – kuten luonnonvarojen hallinnan ja vesihuollon haasteiden – parissa.

Vuosittain sadat valmistuneet diplomi-insinöörit vievät viimeisimmän tiedon elinkeinoelämään ja koko yhteiskuntaan, jotta maamme yritysten kilpailukyky säilyy, kestävän kehityksen tavoitteet saavutetaan ja ihmiset voivat hyvin. Insinööritieteiden korkeakoulussa luodaan uutta ratkaisukeskeisellä asenteella. 

Tiede ja koulutus ovat osa hyvinvointiyhteiskunnan perustaa, josta ei voi tinkiä. Globaalien kestävyyshaasteiden ongelmien ratkaisemiseksi tarvitaan jatkossakin uusia osaajia ja innovaatioita. 

Alle 60 % Aalto-yliopiston kuluista katetaan opetus- ja kulttuuriministeriön budjetista. Loppurahoitus kerätään erilaisista muista lähteistä, kuten yksityislahjoituksista. Siksi kaiken kokoiset lahjoitukset ovat erityisen tärkeitä. 

Lahjoita Insinööritieteiden korkeakoululle ja olet mukana rakentamassa kestävää tulevaisuutta!

Environmental Engineering new flow channel in Otaniemi, with students and teaching staff

Kaiken keskiössä on vesi

Vesitaloudella on keskeinen rooli planetaariselle hyvinvoinnille. Kuivuus ja tulvat ovat vesivarojen haavoittuvuuden ja epätasaisen jakautumisen äärimmäisiä ilmentymiä. Vedellä on taloudellisia ja yhteiskunnallisia seurauksia niin paikallisesti, kansallisesti kuin globaalisti. 

Muun muassa maankäytön muutokset ja kaupungistuminen vaikuttavat luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen ja ravinteiden kiertokulkuun. Vesitalous on merkittävässä roolissa koko tässä globaalissa kuviossa ja vaikuttaa keskeisesti myös esimerkiksi ruokaturvan varmistamiseen. 

Kestävä vesihuoltoverkosto on toimivan yhteiskunnan sydän. Siksi Insinööritieteiden korkeakoulussa työskennellään kiertotalouden, nykyistä tehokkaampien ja kokonaisvaltaisempien järjestelmien sekä jätevesien käsittelyn parissa, erilaisten vesitekniikan ratkaisujen kehittämiseksi.

Students looking at an image of campus area

Geoinformatiikka

Geoinformatiikka eli paikkatiedon hyödyntäminen kertoo, missä jokin on, miten sinne voi päästä, ja miten tiettyyn paikkaan liittyviä asioita voidaan tehdä paremmaksi. 

Sinun ei tarvitse henkilökohtaisesti ymmärtää spatiaalista tilastotiedettä, laserkeilausta, fotogrammetriaa, laskennallista geometriaa tai metsien spektristen ja rakenteellisten ominaisuuksien mallintamista ymmärtääksesi, että puhelimien karttasovelluksien toimivuus tai vaikkapa metsäpalojen seuranta ovat yhteiskunnallisesti hyödyllisiä.

Geoinformatiikan menetelmillä seurataan myös ihmisen toiminnan aiheuttamia ympäristön laajan mittakaavan muutoksia. 

Tätä kaikkea kehittämään tarvitsemme jatkossakin tulevaisuuden aktiivisia rakentajia. 

Tarvitsemme insinööritieteiden osaajia.

Sijoitus tulevaisuuteen

Ihmiskunnan suuriin haasteisiin tarvitaan osaajia, jotka hallitsevat laajoja kokonaisuuksia; osaajia, jotka eivät tyydy annettuihin vaihtoehtoihin, vaan aktiivisesti edistävät omaa tieteenalaansa.

Lahjoita ja varmista osaltasi, että meillä on tulevaisuudessakin arktisen tekniikan, kestävän rakennetun ympäristön, mekaniikan ja materiaalien, monialaisen energiatekniikan sekä teknisten järjestelmien suunnittelun ja toteutuksen asiantuntijoita.

Lahjoittamalla Insinööritieteiden korkeakoululle 

  1. tuet yhteiskunnallisesti merkittävien alojen ammattilaisten korkeatasoista koulutusta
  2. vahvistat tieteen ja tekniikan yhteistyötä
  3. olet osaltasi ratkomassa globaaleja ongelmia.


Tehtävä ei ole helppo julkisen talouden kiristyessä. Tieteestä ja tutkimuksesta ei kuitenkaan ole varaa karsia, siksi lahjoitukset koulutuksen ja tutkimuksen korkean laadun varmistamiseksi ovat tärkeämpiä kuin koskaan.

.

Insinööritieteiden korkeakoulu

Lahjoittamalla Insinööritieteiden korkeakoululle tuet tiedon ja osaamisen kehittämistä konetekniikan, rakennustekniikan ja rakennetun ympäristön aloilla. 

Lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
Lahjoitussumma
Valitse lahjoitussumma
Lahjoitussumma

Harkitsetko suurempaa lahjoitusta Insinööritieteiden korkeakoululle?

Jos harkitset yli 10,000 euron suuruista lahjoitusta, olethan yhteydessä joko Nora Rahnastoon (yksityislahjoitukset) tai Simo Kohoseen (organisaatiolahjoitukset).

 Nora Rahnasto

Nora Rahnasto

Lahjoittajasuhteet, perustieteet ja tekniikka sekä testamenttilahjoittaminen
 Simo Kohonen

Simo Kohonen

Lahjoittajasuhteet, perustieteet ja tekniikka

Inspiroivia esimerkkejä työstä, joka muuttaa maailmaa

Tutkijamme ja opiskelijamme kehittävät ratkaisuja mm. materiaalien kestävän tuotannon ja rakentamisen vihreän siirtymän aloilla. 

sähköpotkulaudat

Sähköpotkulautojen käytön hallinnointiin tarvitaan lisätoimia

Tuoreen selvityksen mukaan Suomessa tulisi harkita sähköpotkulautojen ja muiden mikroliikkumisen kulkuvälineiden käytölle ikä-, nopeus- ja alkoholirajoja.

Uutiset
Piece of ceramics exploding

Perinteisen betonin superluja haastaja tehdään ekologisesti savesta – jopa suoraan rakennuspaikalla

Betoni on maailman toiseksi suurin ilmastopäästöjen aiheuttaja – ja sen kysyntä vain kasvaa. Aalto-yliopiston uraauurtavassa Radical Ceramics -projektissa etsitään ja tutkitaan perinteisen betonin vaihtoehtoja, joilla on potentiaalia mullistaa maailma.

Uutiset
Laserkeilauksen avulla tehty kuva Ylistaron kirkosta.

Näin rakennettiin Ylistaron kirkko – 3D-teknologia vie aikamatkalle 1800-luvun tapahtumiin

Miten havainnollistaa tapahtumia, joista ei ole valokuvia – elävästä kuvasta puhumattakaan? Laserkeilauksen ja fotogrammetrian avulla, tietävät Aalto-yliopiston tutkijat.

Uutiset
Vihreä jätesäiliö, joka on täynnä kirkasta kalvomuovijätettä.

Yhden kerrostaloasunnon rakentamisessa syntyy 26 kilogrammaa kalvomuovijätettä – uusi, ilmainen työkalu auttaa kierrätyksen järjestämisessä

Aalto-yliopiston tutkijat selvittivät ensi kertaa Suomessa, miten paljon kalvomuovia syntyy kerrostalojen rakentamisessa.

Uutiset
Aalto-yliopisto. Kuva: Pentti Kujala

Maankohoamisilmiö suojaa Suomen rannikkoa merenpinnan nousulta, mutta ei loputtomiin

Tuoreessa tutkimuksessa laskettiin uudet merenpinnan nousun ennusteet Suomen rannikolle vuoteen 2100 mennessä. Pahimmassa päästöskenaariossa merenpinta nousee Helsingissä yli puoli metriä.

Uutiset
Shaking up Tech, kuva Mikko Raskinen

Shaking up Tech (ulkoinen linkki)

Shaking up Tech -tapahtuman tavoite on tarjota monipuolinen käsitys tekniikasta alana ja uravalintana. Yliopistot järjestävät tapahtuman vuosittain ammatinvalinnan kynnyksellä oleville nuorille naisille ja sukupuolivähemmistöjen edustajille.

Professori Junhe Lian

ERC-rahoitus apulaisprofessori Junhe Lianille uusien materiaalien ja edistyneiden valmistusmenetelmien tutkimiseen

Apulaisprofessori Junhe Lianin tavoitteena on löytää ERC Starting Grantin avulla tehokas, digitaalinen ja ekologisesti kestävä tapa kehittää uusia materiaaleja ja valmistustekniikoita.

Uutiset
Järvimaisema, jossa taivas heijastuu veden pinnasta. Reunalla puita ja heinikkoa.

Tutkimus: Maapallon rajat tulleet vastaan – jo kuusi yhdeksästä planetaarisesta rajasta ylitetty

Makean veden planetaaristen rajojen tutkimusta johti Aalto-yliopiston ryhmä.

Uutiset
fragile water infographic urban water lin peiyun 2

Miten voimme säilyttää veden luonnollisen kiertokulun kaupungeissa?

​​​​​​​Rakennetussa ympäristössä veden kierron häiriintyminen näkyy muun muassa tulvina. Kiertokulkua voidaan kuitenkin palauttaa luonnon omilla keinoilla.

Uutiset
People at Mechatronic Circus event.

Älykkäitä laitteita ja sirkushuveja Otaniemessä

Mekatroniikan sirkus -tapahtumassa 13.4.2023 oli tarjolla kandi- ja maisteriopiskelijoiden sekä väitöskirjatutkijoiden valmistamia älykkäitä laitteita, sirkusesityksiä sekä erilaisia syötäviä herkkuja. Tapahtuma pidettiin yhdessä tutkijoiden Demo Dayn kanssa uudessa K3-rakennuksessa.

Uutiset
Piirroskuvituksessa on siniasuinen mieshamo kumartuneena 3D-printterin ylle, kuvassa on myös maapallo, jonka yllä kulkee lentokone, sekä sormet, jotka pitelevät kuutiota, jossa lukee error!. Kuvitus: Studio Jenni & Jukka.

Totta vai tarua: 3D-tulostuksella voidaan valmistaa avaruusraketti?

Apulaisprofessori Mika Salmi oikoo 3D-tulostuksesta vallitsevia mielikuvia. Salmen professuurin ala on kestävä kehitys valmistuksessa.

Uutiset

Mitä Insinööritieteiden korkeakoulussa tehdään?

Insinööritieteiden korkeakoulusta valmistuu vuosittain satoja ratkaisukeskeisesti ajattelevia ja monialaisia asiantuntijoita, jotka pitävät yhteiskunnan liikkeessä. Koulun opetus- ja tutkimuskeskiössä ovat erityisesti rakentamisen vihreä siirtymä, vetytutkimus, tulevaisuuden materiaalien kestävä tuotanto, uudenlaiset liikennejärjestelmät, kestävien yhdyskuntien kehittäminen sekä arktinen tekniikka ja meritekniikka.

Tulevaisuuden ammattilaisia opiskelee kolmella laitoksella: konetekniikan laitos, rakennetun ympäristön laitos ja rakennustekniikan laitos.

Insinööritieteiden korkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: