Lahjoita tulevaisuus

Testamenttilahjoitus yliopistolle

Jätä perinnöksi parempi tulevaisuus ja huolehdi osaltasi seuraavista sukupolvista tukemalla pitkäjänteistä tutkimus-, opetus- ja innovaatiotyötä. Muistamalla Aalto-yliopistoa testamentissasi jätät perinnöksi kestävän tulevaisuuden ja osoitat arvostuksesi tieteen ja taiteen tekijöitä kohtaan.
A Civil Engineering Student working on a water engineering project

Miksi yliopisto tarvitsee testamenttilahjoituksia?

Yliopistoilla on keskeinen rooli yhteiskunnassa kehityksen suunnannäyttäjinä ja inspiraation katalysaattorina yritysmaailmalle. Vaikka yhteiskunta muuttuu, tiede ja taide eivät saa pysähtyä – päinvastoin niiden tulee olla mukana viemässä kehitystä ja muutosta eteenpäin.

Tiesitkö, että noin 60 % Aallon kuluista katetaan opetusministeriön vuosibudjetista, kun taas 40 % haetaan muista lähteistä? Lahjoituksilla on siis merkittävä vaikutus yliopiston toimintaan.

Keskitymme Aallossa kestävän elämän rakentamiseen niin nyt kuin tulevaisuudessakin. Tämän päivän opiskelijat ovat huomisen ammattilaisia. Meidän on vastattava jo nyt tulevaisuuden osaajapulaan, ja varmistettava koulutus, joka antaa nuorille työkalut menestykseen. Samalla tuemme Suomen kilpailukykyä ja asemaa maailman markkinoilla. 

Tutkimustyö on pitkäjänteistä, ja siksi myös kallista, eikä kaikista loistavistakaan ideoista synny uraauurtavia innovaatioita. Jotta pitkäjänteisiä tutkimusprojekteja voidaan suunnitella ja toteuttaa, tulee rahoituksen olla turvattu pitkällä aikajänteellä.

Testamenttilahjoituksien avulla

  1. Luomme uraauurtavia ja kestäviä ratkaisuja globaaleihin haasteisiin.
  2. Koulutamme tulevaisuuden osaajia yhteiskuntamme avaintehtäviin.
  3. Tarjoamme ympäristön poikkitieteelliselle oppimiselle ja tutkimukselle sekä uudenlaisille luoville ratkaisuille. 

Viimeinen tahtosi voi olla ensiaskel jollekin uudelle. Testamentti yliopistolle on teko paremman tulevaisuuden puolesta.

Ilkka Niemelä, Aalto-yliopiston rehtori

Kuka voi tehdä testamenttilahjoituksen?

Voit tehdä lahjoituksen, jos haluat. Jokaisella on omat syynsä ja perustelunsa varallisuutensa jakamiseen, ja jokainen tekee päätöksensä oman arvomaailmansa mukaisesti. 

Aalto-yliopistolle testamenttilahjoituksia tehneet arvostavat aikanaan saamaansa koulutusta, ja haluavat kiittää työuralleen saamistaan eväistä. Joku haluaa antaa takaisin: tukea nuoria opiskelijoita tai tutkijoita vastaavasti, kun on itse aikanaan saanut apurahan, stipendin tai ollut osa jotakin erityistä hanketta. Toisille testamenttilahjoitus on tapa laittaa hyvä kiertämään, ja joku taas haluaa osaltaan huolehtia tulevaisuuden sukupolvista tukemalla tieteen ja taiteen kehitystä. 

Syitä on monia, mutta kaikki testamenttilahjoitukset ovat arvokkaita.

Tie ideasta vaikuttavuuteen on pitkä. Testamenttaamalla Aalto-yliopistolle tuet korkealaatuista tutkimusta ja autat saavuttamaan läpimurtoja tieteessä, taiteessa, tekniikassa, taloudessa ja niiden yhtymäkohdissa – nyt ja tulevaisuudessa. Siksi sinunkin lahjoituksesi on tärkeä.

Miten tehdä testamenttilahjoitus?

Testamentin tekemisessä tulee olla tarkka, mutta asia ei ole ollenkaan niin vaikea kuin voisi kuvitella. Lue alta asianajajan vinkit ja tilaa opas testamenttilahjoittamiseen. Voit myös olla meihin suoraa yhteydessä ja kysyä kaikki mahdolliset kysymyksesi testamenttilahjoittamisesta Aalto-yliopistolle.

Red ribbon flowing in the air

Tilaa testamenttilahjoittamisen opas

Saat lisätietoa testamentin laatimisesta sekä lahjoituksen kohdentamisesta Aalto-yliopistolle. Tilaa maksuton opas täyttämällä alla oleva lomake. Oppaan tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään.

Haluatko lisätietoja?

 Nora Rahnasto

Nora Rahnasto

Testamenttilahjoittaminen
Kolmannen-vuosikurssin arkkitehtiopiskelijoita vuonna 1921

Annikki Paasikiven rahastolla on merkittävä vaikutus lukuisille opiskelijasukupolville

Arkkitehti Annikki Paasikiven stipendirahasto toimii Aalto-yliopistossa aktiivisesti osana koulutusalojen rahastoja. 1950-luvulla perustetusta rahastosta jaetaan vuosittain kymmenittäin stipendejä arkkitehtiopiskelijoille.

Lahjoita tulevaisuus
Petteri Isotupa

Aalto-yliopiston alumni Petteri Isotupa: ”Uskalla ajatella ja kysyä miksi”

Testamenttilahjoituksellaan Petteri Isotupa haluaa tukea tulevien sukupolvien opintomahdollisuuksia.

Uutiset
Kuvassa näkyy Einar A. Haapalan muotokuva, jonka on maalannut taiteilija Emil Danielsson.

Einar A. Haapalan muotokuva ripustettiin Kandidaattikeskukseen

Liikemies Haapalan ja hänen puolisonsa mittavalla testamenttilahjoituksella rahoitetaan tänäkin päivänä Kauppakorkeakoulun opiskelijoiden ulkomaan vaihto-opiskelua tukevia stipendejä.

Uutiset
Kuvassa Kalevi Hyyrynen, kuva: Hyyrysen kotialbumi

Kaksi matkalaukkua ja mies

”Elämä on peliä ja tämä – työnteko ja opiskelu – on minun peliäni”, Kalevi Hyyrynen tapasi sanoa. Testamentissaan Aaltoa muistanut alumni oli kiinnostunut oppimaan uusia asioita läpi koko elämänsä.

Uutiset
Olof Rehn

Tämä sinun on hyvä tietää, kun suunnittelet testamenttilahjoittamista

Asiantuntija Olof Rehn vastaa keskeisiin testamentin tekoon ja lahjoittamiseen liittyviin kysymyksiin.

Lahjoita tulevaisuus

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Fashion show - runway photo

Aalto-yliopiston katsaus lahjoittajille 2023

Lue lahjoitusten vaikuttavuudesta, yliopiston kehityksestä ja tulevaisuuden näkymistä.

Lahjoita tulevaisuus
Girl sitting on a tree with a magnifying glass

Tehdään huominen tänään

Lahjoittamalla Aalto-yliopisto Juniorille autat lapsia ja nuoria toteuttamaan potentiaaliaan. Tule mukaan rakentamaan kestävää tulevaisuutta.

Lahjoita tulevaisuus
ARTS-150 hero banner

Juhli kanssamme 150-vuotiasta Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulua!

Tule mukaan rakentamaan maailmaa, jossa radikaali luovuus ratkaisee yhteiskunnan suuria haasteita. Lahjoittamalla tuet ennakkoluulottomien ongelmanratkaisijoiden koulutusta.

Lahjoita tulevaisuus
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: