Uutiset

Opiskelija Pranava Pakala: Aallossa koko maailma on avoinna!

Pranava opiskelee elektroniikkaa ja nanoteknologiaa ja uskoo, että ala pystyy ratkaisemaan suurimman osan maailman nykyisistä ongelmista.
Pranava Pakala
"Missään ei ole samanlaisia mahdollisuuksia kuin Aallossa", sanoo Pranava Pakala.

Pranava Pakalan perhe oli aluksi hieman skeptinen, kun Pranava kertoi lähtevänsä Suomeen opiskelemaan. Hän on kuitenkin ollut erittäin tyytyväinen päätökseensä. Pranava nauttii erityisesti Aalto-yliopiston laajasta kurssivalikoimasta ja eläväisestä opiskelijakulttuurista. 

Miksi valitsit Electronics and Nanotechnology -maisteriohjelman? 

Suoritin elektroniikan ja tietoliikennetekniikan kandidaatin opinnot ja olin kiinnostunut energialaitteista, erityisesti aurinkokennoista. Pohdin eri tapoja siirtyä opiskelemaan energiasovellusten materiaaleja. Nanoteknologia vaikutti olevan täydellinen keino yhdistää aiempi elektroniikkatausta suureen kiinnostuksenkohteeseeni, eli uusiin materiaaleihin.

Tässä ohjelmassa ja Aalto-yliopistossa minua kiehtoi erityisesti kurssivalintojen joustavuus. En olisi voinut kuvitellakaan osallistuvani esimerkiksi biopohjaisten materiaalien kursseille ja suunnittelukursseille omalla taustallani muualla kuin Aallossa!

Hienointa on ollut, miten nämä näennäisesti toisiinsa liittymättömät alat integroituivat saumattomasti opintosuunnitelmaani. Pääaineopintojeni lisäksi Aallossa on loputtomasti koulun ja opetusohjelman ulkopuolisia mahdollisuuksia. Viime vuonna pääsin osallistumaan VTT:n ja Aaltoesin kautta tosielämän projekteihin, joissa tutustuin yrittäjyyteen ja liiketoiminnan kehittämiseen liittyviin teemoihin. Uskon, että niillä on merkitystä myös omalla niche-alallani, ja koska Suomen puolijohdeteollisuus on pääosin yliopistojen spin-offien ansiota.

Mitä mieltä olet opiskelijaelämästä Aallossa? 

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY mainostaa oikeutetusti itseään maailman parhaan opiskelijaelämän tarjoajana. Olen kokenut mitä ainutlaatuisimpia asioita Aallossa ja Suomessa.

Ensinnäkin arvostan sitä, että uudet opiskelijat integroidaan nopeasti opiskelijatoimintaan omien kiltojensa kautta tuutorien avulla. Kampuksella tapahtuu aina jotain, olipa kyse sitten ruuanlaitosta, saunailloista tai mistä tahansa. Suosikkejani (tämä on ainutlaatuista Pohjoismaissa) ovat sitsit. Ne antavat mielenkiintoista näkökulmaa siihen, miten täällä juhlitaan ja pidetään hauskaa. Ei haittaa, että ne ovat hyvä tekosyy pukeutua hyvin!

Jokaiselle kiinnostuksenkohteelle löytyy oma kerhonsa! Pidän erityisesti Aalto Sustainability Clubin ja Women of Aallon järjestämistä tapahtumista. Vartuin isossa ja vilkkaassa kaupungissa, enkä koskaan viihtynyt ulkoilmassa. Suomi on opettanut minua hidastamaan, hengittämään ja olemaan kiitollinen pienistäkin asioista. Opin arvostamaan luontoa ja ulkoilua ja olen tehnyt asioita, joita en koskaan uskonut tekeväni. Hyppäsin esimerkiksi kylmään mereen -15 °C lämpötilassa!

Mikä on ollut opinnoissasi parasta tähän mennessä?

Erityisen huomionarvoinen asia on se, miten luokkaopetus ja kurssityöt liittyvät täällä ajankohtaiseen tutkimukseen. En voi puhua muiden alojen puolesta, mutta omasta puolestani mahdollisuus osallistua aktiivisesti ajankohtaiseen tutkimukseen on korvaamattoman arvokasta. Opiskeluni, saamani mahdollisuudet ja täällä tapaamani upeat ihmiset auttoivat minua todella löytämään paikkani alalta. Olen siitä ikuisesti kiitollinen!

Mikä on ollut kiinnostavin kurssi?

Se on epäilemättä ELEC-E9210 - Organic Electronics: Materials and Devices. Itse sisältö oli erittäin mielenkiintoista, sillä se liittyi kesätyöhöni, jossa tein orgaanisia transistoreita. Pääsin ymmärtämään niiden taustalla vaikuttavia teoreettisia konsepteja. Haluan mainita erityisesti ohjaajani ja mentorini, apulaisprofessori Caterina Soldanon. Hän välittää opiskelijoidensa edistymisestä todella ja käyttää paljon aikaa rakentavan ja arvokkaan palautteen antamiseen. Kurssi on tarkasti rakennettu ja uskomattoman mukaansatempaava. Selitettyjen aiheiden käytännön merkitys näkyy melkein joka käänteessä.

Parasta olivat tehtävät, jotka todella pakottivat minut soveltamaan oppimiani käsitteitä kokonaisuuteen! Toivon, että yhä useammat saavat kokea tämän kurssin! Toinen minulle tärkeä kurssi oli CHEM-E5115 Microfabrication. Vaikka se oli toisinaan erittäin intensiivinen ja hieman vaikea seurata, on pakko myöntää, että se antoi vankan perustan sukeltaa syvemmälle alalle, jolla haluan jatkaa.

Miltä alan tulevaisuus näyttää?

Nanoteknologia on aivan uskomatonta! Se on todellakin ratkaisu useimpiin ongelmiin, jotka liittyvät esimerkiksi energiaan ja terveydenhuoltoon.  Haluan osallistua uuden sukupolven aurinkosähkön tutkimukseen. Kuten tiedämme, perinteiset aurinkokennot on valmistettu piistä. Vaikka se toimii hyvin ja on erittäin tehokasta, siihen liittyy myös ongelmia elinkaaren lopun ja materiaalien kokonaiskestävyyden osalta.

Haluaisin luoda ohuita, joustavia ja biohajoavia orgaanisia aurinkokennoja. Sellaisia aurinkokennoja voitaisiin integroida rakennuksiin, seiniin, julkisivuihin ja ikkunoihin ja luoda siten omavaraisia rakennuksia. Kun ne ovat tulleet kaupallisiksi isossa mittakaavassa, ne voivat olla täydellisen hiilestä irtautumisen moottoreita.

Mitä sanoisit kansainvälisille opiskelijoille, jotka harkitsevat hakemista tähän ohjelmaan ja Aaltoon?

Sanoisin, että olet tehnyt hyvän valinnan! Perheeni ja ystäväni olivat hieman epäileviä, kun kerroin heille päätöksestäni suorittaa maisteriopinnot Suomessa, koska se ei kai ole tavanomaisin vaihtoehto. Pidin kuitenkin kiinni siitä, että tiesin mitä olin tekemässä, enkä kadu sitä yhtään. En olisi voinut kuvitella tätä! Missään ei ole samanlaisia mahdollisuuksia kuin Aallossa. Ohjelmani sai minut rakastumaan nanoteknologiaan. Kuten jo sanoin, se auttoi minua löytämään paikkani ja tarkoitukseni tällä alalla ja antoi itseluottamusta jatkoon. Ohjelma on vaativa ja pitää varpaillaan (kuten kuuluukin).

Ensimmäiset kuukaudet olivatkin vaikeita, mutta olen kovin kiitollinen kokemuksista, koska ne vahvistivat minua ja loivat vankan perustan tuleville opinnoilleni.

Mahdolliset opiskelijat: Aallossa on koko maailma avoinna!

Suomi ja Pohjoismaat olivat 21-vuotiaalle itselleni kaukainen paikka, jossa elämän väitettiin olevan täydellistä. Pakko myöntää, että täällä asuminen on niin lähellä ideaalia kuin vain voi olla.

Lue lisää ohjelmasta

Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala

Tule opiskelemaan Sähkötekniikan korkeakouluun

Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.

Sähkötekniikan korkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Close-up of curly wood grain orientation of an old piece of wood
Opinnot Julkaistu:

Verkkokurssi “Wood material science” alkaa 10.1.2023

100% verkkokurssilla opitaan miten puun rakenne vaikuttaa sen fysikaalisiin ja mekaanisiin ominaisuuksiin.
Sensual mathematics. Photo: Henri Vogt.
Opinnot Julkaistu:

Haku Kristallikukkia peilisalissa -kurssille on avattu - matematiikan, taiteiden ja arkkitehtuurin yhteiskeitos palaa Heurekaan

Kristallikukkia peilisaleissa –kurssi - MS-E1000 Crystal Flowers in Halls of Mirrors: Mathematics meets Art and Architecture - on avoin kaikille kandiopiskelijoista tohtorikoulutettaviin, matematiikan ja tekniikan aloista taiteisiin, muotoiluun, arkkitehtuuriin ja kemiasta liiketoimintaan. Kurssille otetaan korkeintaan 50 opiskelijaa motivaatiokirjeiden perusteella, ja haku on auki 10.1.2023 saakka. Kurssi on 15 opintopisteen suuruinen, ja se järjestetään joka toinen vuosi.
TFiF-kandityön palkinnon voittaneet opiskelijat.
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Kolme Aallon opiskelijaa palkittiin parhaasta ruotsinkielisesta tekniikan alan kandityöstä

TFiFin palkinnon saivat Linda Autio, Isak Jungerstam sekä Fanny Hakala.
Opiskelijat tutkimassa aurinkopaneelia.
Mediatiedotteet, Opinnot Julkaistu: