Alumneille

Mentorointiohjelma Aalto-yliopiston alumneille ja opiskelijoille

Aalto-yliopiston mentorointiohjelmassa opiskelijat pääsevät tekemisiin jo työelämässä toimivien alumnien kanssa uramuotoilun ja itsensäkehittämisen merkeissä. Kyse on molemminpuolisesta hyödystä ja oppimisesta.

Haku syksyn mentorointiohjelmaan on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille!
Life-wide learning

Opiskelija, kaipaatko apua uravaihtoehtojen pohdinnassa ja omien vahvuuksiesi löytämisessä? Haluaisitko keskustelutukea ja kokemuksen tuomaa näkemyksellisyyttä vanhemmalta asiantuntijalta? Tilaisuutta pureutua omiin urahaaveisiisi ja itsesi kehittämiseen?

Alumni, oletko valmis avoimeen vuorovaikutukseen, jakamaan kokemustasi, tietoja ja taitojasi ja kehittämään sparraustaitojasi? Saamaan uusia näkökulmia ja tuntemusta vieraista kulttuureista? Tutustumaan uuteen opiskelijasukupolveen ja monialaiseen mentoriverkostoon?

Aalto-yliopiston mentorointiohjelma tuo vuosittain yhteen kolmesataa suomalaista ja ulkomaalaista opiskelijaa ja alumnia Suomessa ja ulkomailla. Kyseessä onkin monialainen ja kansainvälinen verkosto eri sukupolvien edustajia.

Mentoriksi?

Tärkeintä mentoriksi ryhtymisessä on halu jakaa kokemustaan ja osaamistaan opiskelijalle, olla läsnä ja kuunnella.

Lue lisää
CDL

Aktoriksi?

Aktoriksi eli mentoroitavaksi voi hakea maisterivaiheessa oleva suomalainen tai kansainvälinen Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelija.

Lue lisää
CDL

Mentorointiohjelman sisältö

Mentorointiohjelman keskiössä ovat mentoroitavan opiskelijan eli aktorin ja mentorina toimivan alumnin kahdenkeskiset mentorointikeskustelut noin kerran kuussa. Mentorointiohjelma alkaa 17. marraskuuta kaikille mentorointipareille yhteisellä aloitustilaisuudella, jossa osallistujille kerrotaan mentoroinnin tarkoituksesta ja tavoitteista. Mentorointiparit saavat myös ohjelmaa varten laaditun mentorointioppaan tuekseen. Ohjelma päättyy toukokuussa.

Aloitus- ja päätöstilaisuuksien ohella järjestämme pienempiä kokemustenvaihtoiltoja mentoreille ja aktoreille. Ohjelman aikana on myös mahdollisuus osallistua kertaluontoiseen ristiinmentorointiin (cross-mentoring). Mentorointiparit voivat myös halutessaan itse järjestää tilaisuuksia. Ohjelman aikaiset tilaisuudet järjestetään pääosin englanniksi, koska puolet ohjelmaan osallistuvista opiskelijoista ja on kansainvälisiä opiskelijoita. Myös mentorien joukossa on kansainvälisiä osaajia.

Koronatilanteen takia vuoden 2020 mentorointiohjelma järjestettiin täysin etänä.

Syksyn mentorointiohjelman muoto riippuu vallitsevasta koronatilanteesta. Mikäli koronatilanne jatkuu syksyllä, on suositeltavaa pitää mentorointikeskustelut etätapaamisina. Mikäli epidemiatilanne on helpottunut ja lähitapaamiset ovat turvallisia, on suositeltavaa kuitenkin tavata vähintään kerran kasvokkain. Luottamuksen rakentaminen ja sanattoman viestinnän välittäminen on helpompaa lähimentoroinnissa kuin etäyhteyksien päästä.

Ohjelmassa on mukana muualla Suomessa ja ulkomailla asuvia mentoreita ja vaihdossa olevia opiskelijoita, joille lähitapaamiset eivät ole mahdollisia. Tähän olisi hyvä varautua jo ohjelmaan haettaessa.

    
Mentorointiohjelmasta sanottua

“Mentorointi avasi taas kerran ison ikkunan tämän päivän nuoriin aikuisiin, heidän kokemuksiinsa ja ajatteluunsa, mm. maailmasta, omista haaveista/toiveista/tavoitteista.”

"Ohjelma antoi näkemystä eri kulttuuriin ja erilaiseen tapaan katsoa asioita.”

"Löysin keinoja ymmärtää omia vahvuuksiani ja rohkeutta tuoda niitä esille töitä hakiessa. Näiden oppien kautta sain vakituisen työpaikan, jossa aloitin huhtikuussa."

”Olen itse saanut reflektoitua omaa työtäni ja mitä olen oppinut. On ollut myös hyödyllinen olo, kun on voinut jakaa omaa osaamistaan niin, että toiselle on ollut siitä hyötyä.”

”Dialogisuus oli tärkeää. Keskustelu syvällisistä ja haastavista asioista kannusti itseäkin muistamaan että syvällinen ajattelu on tärkeää, mutta ei itsestäänselvää.”

”Oli mielenkiintoista kuulla uudesta tekniikasta ja itselle uudesta yritysalasta, ja käydä motivoituneen ihmisen kanssa keskustelua. Ilmoittauduin jopa Aallon avoimen yliopiston Games now -verkkokurssilla tästä kokemuksesta inspiroituneena!"

Hae mukaan mentorointiohjelmaan

Haku syksyn mentorointiohjelmaan on päättynyt.

Lue lisää
Purposeful work_Career Design Lab

Mentorointiohjelman usein kysytyt kysymykset

Löydät tältä sivulta mentorointiohjelmaan liittyvät useimmin kysytyt kysymykset. Mikäli et löydä vastausta, ole yhteydessä [email protected]

Lue lisää
CDL

Mentorointiohjelmaan osallistuneiden alumnien tarinoita

Jaime De Vizcaya

Jaime De Vizcaya

Jaime De Vizcaya on meksikolais-suomalainen teollinen muotoilija, luennoitsija sekä ekologisen ja kestävän designin puolestapuhuja.

Alumneille
kuva Jamila Awadh alumni

Jamila Awadh: Monikulttuurisuus auttaa luomaan yrityskontakteja

Kauppatieteiden opinnot Aallossa täydensivät aikaisempia opintoja ja karttunutta kokemusta. Ne johtivat Jamila Awadhin nykyiseen asemaan liiketoiminta- ja markkinointijohtajana Polar Glucanilla.

Alumneille
School of Business Alumni Ambassador Miikka Huhta

Alumnisuurlähettilään tarina: Miikka Huhta

”Mentorista oli suuresti hyötyä sekä omiin tulevaisuuden suunnitelmiini sopivan työpaikan valinnassa että myöhemmin työtehtäviini liittyvässä sparrauksessa”, kertoo Kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläs Miikka Huhta, joka osallistui opiskeluaikanaan Aalto-yliopiston mentorointiohjelmaan. Hän sanoo mentorointiohjelman antaneen myös hyvää vertaistukea uran alkuvaiheeseen.

Uutiset
Aalto University / man sitting on a motorcycle / Muhammad Ziaur Rehman

Alumni Muhammad Ziaur Rehman: “Mistä tahansa unelmoitkin, aloita sen tavoittelu Aallosta”

Muhammad Ziaur Rehman valmistui Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelmasta.

Uutiset
Atte Heikkilä

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Atte Heikkilä

Kansainvälistä uraa projektipäällikkönä luova alumnimme Atte Heikkilä osallistui viime vuonna ensimmäistä kertaa mentorointiohjelmaan mentorina, ja suosittelee ohjelmaan osallistumista niin alumneille kuin opiskelijoille. ”Kannattaa lähteä avoimin mielin ohjelmaan mukaan, ja haastaa omat ja mentorin mahdolliset ennakko-oletukset.”

Uutiset
Kumppanuuspalveluiden tietosuojailmoitus

Lisäkysymyksiä? Ota yhteyttä [email protected].

Muistithan myös lukea usein kysytyt kysymykset?

 

Kaisa Hölttä
Asiantuntija, mentorointi ja alumnisuhteet
Career Design Lab
Aalto-yliopisto
[email protected]
050 301 1608

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu