Utbildningsutbud

Master's Programme in Mechanical Engineering

I magisterprogrammet i maskinteknik kan du inrikta dig på arktisk teknik, materialvetenskap, marin teknik, mekatronik, produktutveckling, tillverkningsteknik, hållfasthetslära – eller du kan plocka ihop en mix av alternativ som passar just dig.
A student-built robot on display at Mechatronic Circus 2018

Examen:

Diplomingenjör

Ansökningsperiod:

2.12.2019 – 3.1.2020

Undervisningsspråk:

engelska

Längd:

2 år, heltidsstudier

Behörighet:

Lämplig lägre högskoleexamen

Utbildningsområde:

Det tekniska utbildningsområdet

Studiepoäng:

120 studiepoäng

Högskola:

Högskolan för ingenjörsvetenskaper

Läsårsavgifter:

€15000/år (magister studier) för studeranden från länder utanför EU/EES

Ansökningsperioden har slutat

Vänligen notera att ansökningsalternativets undervisningsspråk är engelska.

Dagens samhälle förlitar sig på maskinteknik för att skapa effektiva och säkra lösningar för många olika behov. Området täcker ett brett spektrum av verksamheter och teknik från energi och transport till medicinsk teknologi och miljövård. För maskiningenjörer finns en uppsjö av uppgifter, utmaningar och möjligheter. Maskinteknik har beröringspunkter med allt från nanokomponenter till jättelika maskiner, så det finns alltid efterfrågan på kompetens inom området.

I magisterprogrammet i maskinteknik ligger vikten på en gedigen kunskap om mekanikens grunder, som kompletteras med fördjupande studier. Kursprogrammet ger dig goda tekniska färdigheter att verka i en internationell, konkurrenskraftig och innovativ miljö.

Undervisningen grundar sig på ett problemcentrerat lärande. I övningsarbetena tacklar vi ofta praktiska problem som tillhandahålls av våra industriella partner.

Diplomingenjörsexamen inom området maskinteknik öppnar många karriärmöjligheter för den nyutexaminerade diplomingenjören, exempelvis inom konsultation, produktutveckling, forskning eller i ledande befattningar. Du kan också fortsätta vid Aalto-universitetet med postgraduala studier

Läs mer (på engelska)

Ansökan till magisterutbildning

Ansökningsperioden har slutat

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat