Koulutustarjonta

Mechanical Engineering, Master of Science (Technology)

Konetekniikan maisteriohjelmassa voit opiskella arktista tekniikkaa, materiaalitekniikkaa, meritekniikkaa, mekatroniikkaa, tuotesuunnittelua, tuotantotekniikkaa ja lujuusoppia. Tarjoamme opiskelijalle mahdollisuuden kartuttaa osaamista itselleen mielenkiintoisissa aiheissa konetekniikan alalla, jossa ammattilaisia tarvitaan luomaan tehokkaita ja turvallisia ratkaisuja yhteiskunnalle.
A student-built robot on display at Mechatronic Circus 2018

Tutkinto:

Diplomi-insinööri

Hakuaika:

1.12.2022 – 2.1.2023

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Tekniikka

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Insinööritieteiden korkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, €15000/v (maisteriopinnot)

Haku maisterikoulutuksiin

Koulutuksen kuvaus

Nykymaailmassa konetekniikalta odotetaan tehokkaita, kestäviä ja turvallisia ratkaisuja yhteiskunnan tarpeisiin. Ala käsittää monenlaista toimintaa ja eri tekniikan alaa aina energiasta ja kuljetuksesta lääketieteellisiin välineisiin ja ympäristönsuojeluun. Koneinsinöörille on siis tarjolla laaja valikoima tehtäviä, haasteita ja mahdollisuuksia, joihin hänen osaamistaan tarvitaan innovatiivisten ratkaisujen luomiseksi. Konetekniikka koskettaa kaikkea pienimmistä komponenteista suurimpiin laitteisiin, joten alan asiantuntijoille on aina kysyntää.

Maisteriohjelman opetus on huippuluokkaa ja siinä yhdistyvät käytännön tekeminen ja teoria. Valmistuttuaan opiskelijalla on tietoa ja taitoja, jotka vastaavat tulevaisuuden yhteiskunnan haasteisiin. Aalto-yliopiston kouluttamalla konetekniikan diplomi-insinöörillä on ainakin seuraavat ominaisuudet:

  • Oma erikoisala. Maisteriohjelma tarjoaa kursseja seitsemässä eri aiheessa: arktinen tekniikka, materiaalitekniikka, meritekniikka, mekatroniikka, tuotesuunnittelu, tuotantotekniikka ja lujuusoppi. Opiskelijana voit syventyä näistä yhteen tai luoda oman profiilisi yhdistelemällä osaamista eri aihepiireistä. Ohjelmamme on joustava ja monipuolinen, joten opiskelijalla on useita vaihtoehtoja erikoistumisen, monialaisuuden ja oman opintopolun kartoittamisen suhteen.
  • Asiaankuuluvat tekniset, matemaattiset, laskennalliset ja analyyttiset tiedot ja taidot. Maisteriohjelman suoritettuasi ymmärrät teknisen mekaniikan periaatteet ja metodit sekä niiden käytännön sovellukset. Osaat ratkaista teknisiä ongelmia valitsemallasi erikoisalalla ja suorittaa tehtäväsi luovuuden, järjestelmällisen arvioinnin, laskennallisten työkalujen ja kriittisen ajattelun avulla.
  • Hyvät henkilötaidot. Aalto-yliopiston opiskelijana toimit kansainvälisessä ympäristössä, jossa opit perustelemaan valintoja ja metodeja, viestimään selkeästi ja työskentelemään tehokkaasti muiden kanssa.
  • Käsitys yhteiskunnallisesta kehyksestä. Perehtymällä oikeisiin tapauksiin yritysten kanssa näet alan laajemman yhteiskunnallisen merkityksen. Opit konetekniikkaa soveltamalla luomaan tehokkaita, kestäviä ja turvallisia ratkaisuja, joista yhteiskunta hyötyy monin eri tavoin, mikä näkyy myös ohjelmamme erikoisalojen valikoimassa.
  • Käytännön kokemusta alalta. Maisteriohjelmalla on tiiviit suhteet teollisuuden kanssa, ja opiskelijat pääsevät oppimaan yhteistyössä alalla toimivien yritysten ja julkisten laitosten kanssa.

Opetuskieli

Maisteriohjelman opetuskielenä on englanti. Lisätietoa tutkinto- ja opetuskieliä koskevista linjauksista Aalto-yliopistossa yliopiston verkkosivuilla.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Aalto-yliopiston englanninkielisissä maisteritutkintoon johtavissa ohjelmissa lukuvuosimaksu on 15 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksut koskevat muita kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisia.

Aalto-yliopistolla on apurahaohjelma maksuvelvollisten opiskelijoiden tukemiseksi. Apuraha voi kattaa 100 % tai 50 % lukuvuosimaksusta.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat -sivulta.

Opintojen rakenne

Konetekniikan maisteriohjelman pohjana toimii kattava ymmärrys mekaniikan perusasioista, joiden varaan syventävien opintojen sisältö rakentuu. Opinnot antavat vankan teknisen pohjan työskentelylle kansainvälisessä, kilpailukykyisessä ja innovatiivisessa ympäristössä. Opetus perustuu ongelmalähtöiseen oppimiseen. Aiheet ovat usein tosimaailmasta poimittuja ja niitä käsitellään yhteistyössä teollisuuden kanssa.

Maisteriohjelmassa erikoistuminen rakennetaan syventävien opintojen kursseilla, jotka on järjestetty aihealueittain. Syventävissä opinnoissa voit seurata valmiita opintopolkuja tai valikoida itsellesi sekoituksen omien kiinnostustesi mukaan. Opintojen suunnitelussa apunasi on kattava akateeminen tukijärjestelmä.

  • Arktinen tekniikka
  • Materiaalitekniikka
  • Meritekniikka
  • Mekatroniikka
  • Tuotekehitys
  • Tuotantotekniikka
  • Lujuusoppi

Maisteriohjelman ensimmäinen osa on projektikurssi, jonka ytimenä on yleinen konetekniikan ongelma. Kurssin edetessä opit ja työskentelet osana ryhmää sekä muodostat oman ammattiprofiilisi koneinsinöörinä. Profiilisi toimii jatkossa opintopolkusi perustana. Projektikurssi on osa maisteriohjelman yhteisiä opintoja, joiden laajuus on 30 opintopistettä.

Yhteisten opintojen lisäksi valitset 30 opintopistettä syventäviä opintoja, joissa rakennat erikoisalasi osaamisen. Ohjelmaan kuuluu myös 30 opintopistettä valinnaisia opintoja, jotka voit valita haluamaltasi konetekniikan alalta tai niiden ulkopuolelta. Maisteriohjelman päättää diplomityö.

Webinaari | Mechanical Engineering

Haluatko kuulla lisää Mechanical Engineering -maisteriohjelmastamme? Tässä webinaarissa tutkinto-ohjelman johtaja ja ohjelmasta valmistunut opiskelija kertovat lisää Mechanical Engineering -maisteriohjelmassa opiskelusta.

Katso webinaaritallenne!
Aalto University Mechatronic Circus

Suuntautumisvaihtoehdot

Suuntautumisvaihtoehdot ovat arktinen tekniikka, materiaalitekniikka, meritekniikka, mekatroniikka, tuotekehitys, tuotantotekniikka ja lujuusoppi. Nämä on esitelty tarkemmin ohjelman englanninkielisellä hakukohdesivulla.

Kansainvälistyminen

Konetekniikan maisteriohjelma tarjoaa hyvät mahdollisuudet lähteä vaihtoon Aallon partneriyliopistoihin.

Jatko-opintomahdollisuudet

Konetekniikan maisteriohjelma antaa erinomaisen pohjan jatko-opinnoille ja edelleen tutkijatohtorin tehtäviin.

Uramahdollisuudet

Diplomi-insinöörin tutkinto konetekniikan alalla avaa oven monelle eri uralle: konsultointi, suunnittelu, tuotesuunnittelu, tutkimus ja johtotehtävät, tai voit siirtyä jatko-opintoihin Aalto-yliopistossa tai muualla. Konetekniikan maisteriohjelmasta valmistunut diplomi-insinööri voi toimia

  • systeemi-insinöörinä, joka ymmärtää ja suunnittelee järjestelmiä eri mittakaavoissa, aina atomitasolta maailmanlaajuiseen;
  • yrittäjäinsinöörinä, joka innovatiivisen suunnittelun avulla kehittää tuotteita, prosesseja ja palveluita, jotka kilpailevat kansainvälisillä markkinoilla;
  • tutkimusinsinöörinä, joka vastaa energiakestävyyden kaltaisiin kansainvälisiin haasteisiin perustutkimuksen keinoin;
  • tai kansainvälisten hankkeiden ja yritysten johtotehtävissä.

Yllä mainitut ovat kuitenkin vain esimerkkejä – todellinen urapolkujen kirjo on melkein loputon. Opiskelijamme tekevät tiivistä yhteistyötä teollisuuden kanssa jo opintojensa aikana, ja usein ura alkaakin jo ennen valmistumista.

Tutkimuksen painopisteet

Lue lisää hakukohteen englanninkieliseltä sivulta.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Lue lisää hakukohteen englanninkieliseltä sivulta.

Tutustu alumneihin

    Portrait of Waqas Ahmad

    "Jää on todella haastava materiaali työstettäväksi. Tutkimme jäänmurtumien syitä ja niiden vaikutuksia offshore -rakenteiden suunnittelussa Arktisella merialueella. Tätä varten käytämme tietoteknisiä menetelmiä perinteisen murtumamekaniikan rinnalla."

    Tohtoriopiskelija Waqas Ahmad, Aalto-yliopisto

    Lue lisää

    Portrait of Eetu Kivelä

    "Minulle laivat olivat, ja edelleen ovat ylivoimaisesti paras tekninen tuote siinä mielessä, että niissä kaikki tekniikan alat yhdistyvät ja lopputuloksena on hyvin monitahoinen kokonaisuus, kelluva kaupunki."

    Projektipäällikkö Eetu Kivelä, Foreship Ltd. 

    Lue lisää

    Portrait of Mikko Koskinen

    "En oikein tuntenut oloani kotoisaksi ensimmäisten vuosien ja peruskurssien aikana, mutta mielenkiintoni heräsi, kun tutustuin tuotekehitykseen: Halusin suunnitella jotain uutta ja käyttää siinä hyväksi ihmismielestä ja käyttäytymisestä tehtyjä havaintoja."

    Perustaja Mikko Koskinen, Kyrö Distillery

    Lue lisää

    Portrait of alumna Aino Mäntyranta

    "Alun perin halusin erikoistua mekatroniikkaan, mutta materiaalit veivätkin minut mennessään kandiopintojeni aikana. Päätin kirjoittaa kandityöni materiaalitekniikasta ja sille tielle jäin!"

    Tohtoriopiskelija Aino Mäntyranta, Aalto-yliopisto

    Lue lisää

    Lien Tran at her graduation ceremony

    "Suoritin kanditutkintoni muoviteknologiasta, jonka jälkeen halusin laajentaa analyysi- ja suunnittelutaitojani ja syventyä materiaaleihin ja rakenteisiin. Nämä tavoitteet mielessä hain Mechanical Engineering -maisteriohjelmaan Aaltoon, jossa valitsin pääaineekseni lujuusopin."

    Konseptisuunnittelija Lien Tran, Deltamarin 

    Lue lisää

     

    Haku maisterikoulutuksiin

    Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

    Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

    Juttele opiskelijoidemme kanssa!
    Aalto students walking at campus during summer

    Ohjelman valintaperusteet

    Valinta ylempään tutkintoon johtaviin maisteriohjelmiin perustuu pääsääntöisesti aiempien opintojen perusteella saatuun näyttöön ja toteutetaan todistusvalintana, ilman pääsykoetta. Valintaprosessissa tarkistetaan ensin yleinen hakukelpoisuus, minkä jälkeen kelpoiset hakemukset arvioidaan hakukohteissa.

    Maisterivaiheen valinnoissa käytetään keväällä 2023 seuraavia akateemisen arvioinnin valintakriteerejä (vain englanniksi):

    • Opintomenestys hakukelpoisuuden antavassa tutkinnossa

    • Aiempien opintojen soveltuvuus; Aiempien opintojen laatu ja määrä suhteessa hakukohteeseen
    • Yliopisto/korkeakoulu; Hakukelpoisuuden antava tutkinto suoritettu korkeasta opetuksen ja tutkimuksen tasosta tunnustetussa korkeakoulussa
    • Soveltuvuus; Soveltuvuus, sitoutuminen ja motivaatio hakukohteeseen.
    • Muu osaaminen; Työkokemus ja muu hankittu osaaminen, esimerkiksi julkaisut.

    Tarkemmat valintaperusteet muun muassa vaadittavien hakuliitteiden osalta löytyvät ohjelman englanninkielisestä kuvauksesta.

    Huom! Motivaatiokirje ja cv ovat pakollisia hakemusliitteitä tähän maisteriohjelmaan! Katso ohjeita motivaatiokirjeen ja cv:n kirjoittamiseen hakukohteen englanninkielisestä ohjelmakuvauksesta.

    Vinkkejä hakemuksen laatimiseen

    Yhteystiedot

    Jukka Tuhkuri

    Professori, koulutusohjelman johtaja

    [email protected]

    Katri Koistinen

    koulutusohjelman suunnittelija (ohjelman sisältö ja opinnot)

    [email protected]

    Aalto-yliopiston Hakijapalvelut

    Lisätietoja hakumenettelystä, pakollisista hakudokumenteista ym.

    [email protected]

    • Julkaistu:
    • Päivitetty:
    Jaa
    URL kopioitu