Services

Campuscyklar och cyklande

På Otnäs campus finns campuscyklar som Aaltos personal kan använda, lastcyklar för personal- och studentevenemang, HRT:s stadscyklar samt cykelservicestationer. Valet av färdmedel har stor inverkan på miljön. Aalto strävar efter att erbjuda hållbara färdmedel mellan och inom campusområdena. Aalto och ACRE samarbetar med HRT och närliggande städer.
Kampuspyörä

Lastcyklar

Lastcyklar kan lånas till alla anställda och för studentevenemang på Otnäs campus.

Låna en lastcykel:

  • Dipoli, Otsvängen 24, vid receptionen ([email protected]) mot kvittering. Du får cykelnyckel, hjälm och vid behov en pump. Vid behov kan du låna en cykel för flera dagar men kom ihåg att nämna det förlängda behovet när du checkar ut cykeln och se till att låsa den ordentligt.
  • Väre, Otnäsvägen 14 vid entrétjänsterna, mot kvittering (nycklar, hjälm, regncape samt vid behov en pump)

Lastcyklarna är i användning från vår till höst och är i förvar under vintern.

Stadscyklar

Otnäs har även en egen punkt för stadscyklar. Läs mer på webbsidan för stadscyklar:

HRT stadscyklar

Cykelservicestationer

Vid självservicepunkterna kan vem som helst fixa sin cykel gratis!

Aalto-universitetet har skaffat två BFIX-serviceställningar till Otnäs. Ställningarna har redskapen som behövs för att reparera en cykel – pump, serviceställning och verktyg samt en QR-kod för att få anvisningar i telefonen. Det är gratis att använda servicepunkterna.

I Otnäs hittar du dem på Otsvängen 27 (A Blanc) samt vid Korkeakouluaukio i närheten av metroingången.

Duschrum och omklädningsrum

Vissa av byggnaderna på campus har dusch- och omklädningsrum för personal som cyklar till arbetet. Riktgivande info om dessa hittar du på campuskartan på ACREs hemsida, det lönar sig att be om aktuell info av den husansvariga eller vaktmästaren.

Dusch- och omklädningsrum för studerande finns i Väre (G-delen, våning 0 samt på Otsvängen 1 (A-delen, våning K). Även dessa rum är markerade på campuskartan. Det går inte alltid att reservera skåp, så förbered dig på att bära med dig dina byteskläder.

Du kan använda Unisports duschrum genom att visa upp dit studie- eller personalkort. Se Unisports öppettider via länken. Skåpen i Unisport kan användas för att förvara dina saker medan du duschar, men inte under dagen.

Students with bicycles in Otaniemi

Aalto University Campus & Real Estate - ACRE

Aalto University Campus & Real Estate - ACRE upprätthåller, utvecklar och hyr ut Aalto- universitetets lokaler i Otnäs och Töölö. Vi skapar även nya koncept och delade utrymmen för externa parter, vilket formar Otnäs till ett unikt samarbetscentrum och världens mest inspirerande campus.

Campus
This service is provided by:

Aalto University Campus & Real Estate

Did you find what you were looking for? If not, please contact us.
  • Publicerat:
  • Uppdaterad: