Platser

Bergsmansvägen 2

Bergsmansvägen 2 är hem för Institutionen för kemi och materialvetenskap som en del av det gemensamma rymdprojektet Circular Raw Materials Hub, och Space 21, ett projekt- och studiolokal för medlemmar i Aalto-gemenskapen.
Bergsmansvägen 2 innergårdingång
Foto: Martin Sommerschield / Aalto-universitetet

Vuorimiehentie 2 entrétjänster, tel. 0504093034
[email protected]

Information om byggnaden

Bergmansvägen 2 fungerade ursprungligen som utrymmet för gruvindustriavdelningen. Idag rymmer byggnaden avdelningen för materialteknik som en del av det gemensamma rymdprojektet Circular Raw Materials Hub och Space 21, som erbjuder projekt- och studioutrymme till medlemmar i Aalto-gemenskapen.

Bergsmansvägen 2, ritad av Märta Blomstedt och Olli Penttilä, blev färdig 1964. Byggnadens 2K-trappans renovering blev klar i slutet av oktober 2019 och det gemensamma rymdprojektet Circular Raw Materials Hub började fungera i början av 2020. Space 21:s projekt- och studioutrymmen öppnade 2022.

I byggnaden finns:

Circular Raw Materials Hub

Projektet mellan Aalto-universitetets materialtekniska forskningsinstitut, VTT och Geologiskt forskningscentrum skapar en betydande koncentration av forskning om oorganiska material. Circular Raw Materials Hub erbjuder ett utmärkt tillfälle för tätare samarbete och nätverk, samt att skapa ett unikt kompetenscenter för att utnyttja tex. varuflöden. Att dela utrymmen, utrustning och forskingsinformation är också kostnadseffektivt.

Space 21

Space 21 är en grogrund för oväntade idéer, resultat och möten. Det är en koncentration av omöblerade, fria projektarbetsytor som Aalto erbjuder för att uppmuntra sitt samhälle att experimentera och samarbeta kreativt. Studenter, personal, forskare och lärare – alla är lika välkomna att förverkliga sina idéer, släppa loss sin radikala kreativitet och kliva in i det oväntade.

Campuskartor, adresser och hur du tar dig till Otnäs
School of business students sitting in front of the campus and laughing

Campus

Universitetets campus i Otnäs är den innovativa Aalto-gemenskapens hem. Bekanta dig med campuset virtuellt på adressen virtualtour.aalto.fi.

Students with bicycles in Otaniemi

Aalto University Campus & Real Estate - ACRE

Aalto University Campus & Real Estate - ACRE upprätthåller, utvecklar och hyr ut Aalto- universitetets lokaler i Otnäs och Töölö. Vi skapar även nya koncept och delade utrymmen för externa parter, vilket formar Otnäs till ett unikt samarbetscentrum och världens mest inspirerande campus.

Campus
  • Publicerat:
  • Uppdaterad: