Toimipisteet

Vuorimiehentie 2

Vuorimiehentie 2:ssa toimivat Kemian ja materiaalitieteen laitos osana yhteistilahanke Circular Raw Materials Hubia sekä Aalto-yhteisön jäsenille projekti- ja studiotilaa tarjoava Space 21.
Vuorimiehentie 2 sisäpihan sisäänkäynti
Kuva: Martin Sommerschield / Aalto-yliopisto

Vuorimiehentie 2 aulapalvelut, p. 0504093034
[email protected]

Tietoa rakennuksesta

Vuorimiehentie 2 on alunperin toiminut vuoriteollisuusosaston tilana. Nykyään rakennuksessa sijaitsevat Kemian ja materiaalitieteen laitos osana yhteistilahanke Circular Raw Materials Hubia, sekä Aalto-yhteisön jäsenille projekti- ja studiotilaa tarjoava Space 21.

Märta Blomstedtin ja Olli Penttilän suunnittelema Vuorimiehentie 2 valmistui vuonna 1964. Rakennuksen Kemistintien puoleisen osan peruskorjaus valmistui lokakuun 2019 lopussa ja yhteistilahanke Circular Raw Materials Hubin toiminta alkoi alkuvuodesta 2020. Space 21:n projekti- ja studiotilat avautuivat 2022.

Rakennuksessa sijaitsevat:

Circular Raw Materials Hub

Aalto-yliopiston materiaalitekniikan tutkimuslaitoksen, VTT:n ja Geologian tutkimuskeskuksen yhteistilahankkeesta syntyy merkittävä epäorgaanisen materiaalitutkimuksen keskittymä. Circular Raw Materials Hub tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden yhteistyön tiivistämiseen ja verkostoitumiseen sekä ainutlaatuisen osaamiskeskittymän muodostamiseen mm. raaka-ainevirtojen hyödyntämisessä. Tilojen, laitteiden ja tutkimusinfrojen yhteiskäyttö on myös kustannustehokasta.

Space 21

Space 21 on odottamattomien ideoiden, lopputulosten ja kohtaamisten tyyssija. Se on konstailemattomien, vapaiden projektityötilojen keskittymä, jonka Aalto tarjoaa rohkaistakseen yhteisöään kokeiluihin ja luovaan yhteistyöskentelyyn. Opiskelijat, henkilökunta, tutkijat ja opettajat – kaikki ovat yhtä tervetulleita herättämään ideansa henkiin, päästämään radikaalin luovuutensa valloilleen ja astumaan odottamattomaan.

Kampuskartat, osoitteet ja aukioloajat Otaniemen kampuksella

Uutisia

Kiertotalouslaboratorio, Ted Nuorivaara

Kiertotalouden yhteislaboratorio avautui Otaniemessä

Geologian tutkimuskeskus GTK, VTT ja Aalto-yliopisto kehittävät Circular Raw Materials Hubissa ratkaisuja hiilineutraalin ja resurssitehokkaan yhteiskunnan tarpeisiin yhdessä teollisuuden kanssa.

Uutiset
Viisi opiskelijaa rakentamassa installaatiota karkeassa projektitilass

Space 21 – projektitilaa kokeiluille

Space 21, koko Aalto-yhteisön käyttöön tarkoitettu projektitila, aloitti toimintansa keväällä 2022.

Uutiset
School of business students sitting in front of the campus and laughing

Kampus

Aalto-yliopiston kampus Otaniemessä on yliopiston innovatiivisen yhteisön koti. Tutustu kampukseen virtuaalikierroksella osoitteessa virtualtour.aalto.fi.

Students with bicycles in Otaniemi

Aalto-yliopistokiinteistöt - ACRE

Aalto-yliopistokiinteistöt (ACRE) ylläpitää, kehittää ja vuokraa Aalto-yliopiston tiloja Otaniemessä ja Töölössä. Luomme uusia konsepteja ja yhteiskäyttöisiä tiloja myös yliopiston ulkopuolisille tahoille muodostaen Otaniemestä ainutlaatuisen yhteistyökeskittymän ja maailman innostavimman kampuksen.

Kampus
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: