Nyheter

Tua Hindersson-Söderholm är vår ny servicechef för biblioteksmaterial

Tua Hindersson-Söderholm har en lång erfarenhet från Hanken Svenska Handelshögskolans bibliotek.
Tua Hindersson-Söderholm in front of Harald Herlin Learning Centre, our library building.

Sedan 1.8.2023 jobbar Tua Hindersson-Söderholm som servicechef med ansvar för biblioteksmaterial vid Aalto-universitetes Forskningstjänster (RES). Tua berättar: ”I ryggsäcken har jag en lång karriär vid HANKEN Svenska Handelshögskolans bibliotek, varav 10 år som bibliotekschef och medlem i högskolans ledningsgrupp. Förutom upprätthållande och utveckling av bibliotekstjänster, har jag även sakkunskap inom tjänster och processer för akademiska färdigheter, öppen publicering samt spridning och utvärdering av forskningsoutput. De tre senaste åren har jag jobbat med frågor kring öppen forskning och hantering av forskningsdata vid CSC – IT Center for Science. Mitt första intryck av Aalto är inspirerande. Jag ser fram emot ett framgångsrikt samarbete för att tillhandahålla biblioteksmaterial av hög kvalitet, hållbart, kostnadseffektivt och just-in-time.”

Tua leder det team som ansvarar för urval, anskaffning och tillgängliggörandet av biblioteksmaterial vid Aalto-universitetet. Teamledaren ansvarar för en materialbudget på nästan 4 miljoner euro, vilket kräver en ständig balansgång mellan prisförhöjningar och säkerställandet av den akademiska personalens och studenternas tillgång till det material som behövs. Teamet ansvarar också för fjärrlånetjänsten samt avskrivningar av böcker i bibliotekets tryckta samlingar.

Utöver teamet för biblioteksmaterial arbetar Tua i nära samarbete med övrig personal inom forskningstjänster (RES) och lärandetjänster (LES), särskilt teamet för öppen vetenskap och bibliotekets kundserviceteam.

Läs mera om bibliotektjänster https://www.aalto.fi/sv/larcentret

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Mikko Raskinen
Campus, Universitetet Publicerat:

Skrotcykelinsamlingen är här igen!

Skrotcykelinsamlingen på Otnäs campus har dragit igång igen. Avsikten är att underlätta vardagen för områdets aktiva cyklister och främja en bättre cykelparkeringskultur.
Opiskelijoita pyöräilemässä kampuksella.
Campus, Universitetet Publicerat:

Dags att rösta! Hur ska vi använda 13 000 euro för att främja de studerandes välbefinnande?

I början av hösten 2023 fick de studerande komma med idéer för hur universitetet ska använda 13 000 euro för att främja de studerandes välbefinnande på campus. Nu är det dags att rösta fram en idé som ska förverkligas på campus under våren 2024 .
A yellow sign with the words Katso, Obs, Look, a tram icon next to them, with an arrow above pointing to left and an arrow below pointing to right. All text and icons are in black. This is part of a campaign to increase safety near the new light rail tram.
Campus, Universitetet Publicerat:
Pikaraitiovaunu Otaniemen pysäkillä
Campus Publicerat:

Snabbspårvägslinje 15 börjar gå 21.10.

Rör dig alltid försiktigt nära spåren. Snabbspårvägstrafiken mellan Östra centrum i Helsingfors och Kägeludden i Esbo inleds lördag 21.10. Kom och fira med oss i Otnäs!