Uutiset

Tua Hindersson-Söderholm aloitti kirjastoaineistojen palvelupäällikkönä

Tua Hindersson-Söderholm tuo mukanaan pitkän kokemuksen Hankenin kirjastosta.
Tua Hindersson-Söderholm in front of Harald Herlin Learning Centre, our library building.

Tua Hindersson-Söderholm aloitti 1.8.2023 kirjastoaineistojen palvelupäällikkönä Aalto-yliopiston tutkimuspalveluissa (RES), Mari Aaltosen seuraajana. Mari siirtyi Helsingin yliopiston kirjaston palvelukseen. Tua kertoo: ”Repussani minulla on pitkä ura HANKEN Svenska Handelshögskolanin kirjastossa, josta 10 vuotta kirjastonjohtajana ja korkeakoulun johtoryhmän jäsenenä. Kirjastopalveluiden ylläpidon ja kehittämisen lisäksi minulta löytyy asiantuntemusta myös akateemisten taitojen, avoimen julkaisemisen sekä tutkimustuotosten levittämisen ja arvioinnin palveluissa ja prosesseissa. Viimeiset kolme vuotta olen työskennellyt avoimen tutkimuksen ja tutkimustiedon hallinnan kysymysten parissa CSC - Tieteen tietotekniikan keskuksessa. Ensivaikutelma Aallosta on inspiroiva. Odotan innolla menestyksekästä yhteistyötä laadukkaiden kirjastoaineistojen tarjoamisessa kestävästi, kustannustehokkaasti ja oikea-aikaisesti.” 

Tua toimii esihenkilönä tiimille, joka huolehtii Aalto-yliopistoon hankittavan kirjastoaineiston valinnasta, hankinnasta ja käyttöön saattamisesta. Esihenkilöllä on merkittävä vastuu lähes 4 miljoonan euron aineistobudjetista: hinnoissa on nousupainetta ja samaan aikaan haluamme varmistaa akateemisen henkilökunnan ja opiskelijoiden tarvitsemien aineistojen saatavuuden. Tiimi vastaa myös kaukopalvelusta ja poistettavien aineistojen valinnasta.

Kirjastoaineistojen tiimin lisäksi Tua työskentelee kiinteässä yhteistyössä tutkimuspalvelujen (RES) ja oppimispalvelujen (LES) muun henkilökunnan, erityisesti avoimen tieteen tiimin sekä kirjaston asiakaspalveluhenkilökunnan kanssa. 

Aalto-yliopiston kirjastopalveluista voit lukea lisää sivulta https://www.aalto.fi/fi/oppimiskeskus

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Lahjoitus Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspisteeseen
Kampus Julkaistu:

Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste nyt A Blocissa

Boksi sijaitsee kauppakeskus A Blocin 1. kerroksessa R-kioskia vastapäätä ja on käytettävissä keskuksen aukioloaikojen mukaisesti.