Uutiset

Tua Hindersson-Söderholm aloitti kirjastoaineistojen palvelupäällikkönä

Tua Hindersson-Söderholm tuo mukanaan pitkän kokemuksen Hankenin kirjastosta.
Tua Hindersson-Söderholm in front of Harald Herlin Learning Centre, our library building.

Tua Hindersson-Söderholm aloitti 1.8.2023 kirjastoaineistojen palvelupäällikkönä Aalto-yliopiston tutkimuspalveluissa (RES), Mari Aaltosen seuraajana. Mari siirtyi Helsingin yliopiston kirjaston palvelukseen. Tua kertoo: ”Repussani minulla on pitkä ura HANKEN Svenska Handelshögskolanin kirjastossa, josta 10 vuotta kirjastonjohtajana ja korkeakoulun johtoryhmän jäsenenä. Kirjastopalveluiden ylläpidon ja kehittämisen lisäksi minulta löytyy asiantuntemusta myös akateemisten taitojen, avoimen julkaisemisen sekä tutkimustuotosten levittämisen ja arvioinnin palveluissa ja prosesseissa. Viimeiset kolme vuotta olen työskennellyt avoimen tutkimuksen ja tutkimustiedon hallinnan kysymysten parissa CSC - Tieteen tietotekniikan keskuksessa. Ensivaikutelma Aallosta on inspiroiva. Odotan innolla menestyksekästä yhteistyötä laadukkaiden kirjastoaineistojen tarjoamisessa kestävästi, kustannustehokkaasti ja oikea-aikaisesti.” 

Tua toimii esihenkilönä tiimille, joka huolehtii Aalto-yliopistoon hankittavan kirjastoaineiston valinnasta, hankinnasta ja käyttöön saattamisesta. Esihenkilöllä on merkittävä vastuu lähes 4 miljoonan euron aineistobudjetista: hinnoissa on nousupainetta ja samaan aikaan haluamme varmistaa akateemisen henkilökunnan ja opiskelijoiden tarvitsemien aineistojen saatavuuden. Tiimi vastaa myös kaukopalvelusta ja poistettavien aineistojen valinnasta.

Kirjastoaineistojen tiimin lisäksi Tua työskentelee kiinteässä yhteistyössä tutkimuspalvelujen (RES) ja oppimispalvelujen (LES) muun henkilökunnan, erityisesti avoimen tieteen tiimin sekä kirjaston asiakaspalveluhenkilökunnan kanssa. 

Aalto-yliopiston kirjastopalveluista voit lukea lisää sivulta https://www.aalto.fi/fi/oppimiskeskus

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Laura Aalto, photo by Mikko Raskinen.
Yliopisto Julkaistu:

Laura Aalto: On valtavan merkittävää, että tulee nähdyksi ja kuulluksi

"Muistan, miten valtavan iso merkitys oli sillä, että sain mahdollisuuden opettaa. Minuun uskottiin ammattilaisena, ja tulin nähdyksi ja kuulluksi. Onnistuin jännityksestä huolimatta. Tämä organisaatio näki minun potentiaalini."
Kuva Aalto-yliopiston Harald Herlin -oppimiskeskuksen K.-kerroksen seinän pyöreistä istuinaukoista. Opiskelijoita istumassa ja kävelemässä.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aalto Thesis Database käytettävissä myös Oppimiskeskuksen ulkopuolella

Aalto-opiskelijoille ja henkilökunnalle laajennettu pääsy sähköisenä arkistoituihin opinnäytteisiin.
Creative Demo Day 29.11.2024 Aicha Manai, Kim-Niklas Antin. Sakari Heiskanen / Aalto 2024.
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Creative Demo Day -tapahtuma kokosi Aallon ja UniArtsin taiteen ja luovan teknologian innovaatioita Otaniemeen

Aalto Digital Creatives ja Uniarts Hubin esihautomo-ohjelmat yhdistivät voimansa Creative Demo Day -tapahtumassa Otaniemessä.
Kaksi ihmistä istuu nojatuoleissa vastakkain ja keskustelee puhuen mikrofoneihin. Käynnissä on podcast-nauhoitus.
Yliopisto Julkaistu:

Uusi Osaamisen Aalloilla -podcast avaa vieraidensa tärkeimmät oivallukset ja opit elämän varrelta

Osaamisen Aalloilla on Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen uusi podcast.