Nyheter

Tjuvar rör sig i Otnäs område – ögonvittnen saknas

Koppartjuvar har rört sig i Otnäs område under april månad. Det har uppkommit flera fall av stölder och brottslingarna har registrerats i övervakningskamerorna, men brottslingarna har inte ännu fångats. Vi saknar ögonvittnen.
Kandidaattikeskus

Flera kopparstölder har upptäckts i Otnäs campus under det senaste dagarna och veckorna. Stölden har gjorts på Kemistvägen 1 och Kandidatcentrets (Otsvägen 1) södra sida. Tjuvar har stulit bland annat fasadplåt, takfotsplåt av koppar och koppar räcken genom att ta bort dem från husets fasader och tak.

För förbipasserande, kan det verka som om det skulle handla om vanliga byggarbetare i arbete, men i själva verket handlar det om stölder.

Tjuvarna har rört sig kvällstid och det har inte blivit skrämda av förbipasserande människor. Om du i fortsättningen upptäcker något ovanligt beteende eller byggararbetare på kvällarna på campus, vänligen kontakta Jukka-Pekka Salmisto omedelbart per tfn. +358 40 527 1497. På detta sätt får vi informationen snabbt vidarebefordrat till vakterna som övervakar 24/7 på campus. Vakten är i kontakt med polisen vid behov.

Aalto-universitetet har gjort en polisanmälan om stölderna.

Tjuvar förflyttar sig troligtvis med bil. Om du misstänker att du ser tjuvarna fly, vänligen ta upp fordonets registreringsnummer.

Vi ber alla personer som rör sig i Otnäs campus att vara särskilt uppmärksamma och vänligen informera om alla aktiviteter som kan hänvisa till brottslighet genom att ringa Jukka-Pekka Salmisto tfn. +358 40 527 1497. Belöning utlovas till den som uppger uppgifter som leder till gripande.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Relaterade nyheter

Otakaari 1 U-siiven aula
Campus, Universitetet Publicerat:

Tips för användning av nya passerkort

De nya passertaggarna tas i bruk i alla fastigheter på Otnäs campus under våren och sommaren. Tänk på följande när du använder nya passertaggar.
Raide-Jokeri havainnekuva Ainonaukio, Otaniemi Kuva: Raide-Jokeri
Campus Publicerat:

Otstranden stängs för motorfordonstrafik vecka 27

Bygget av snabbspårvägen har framskridit till södra delen av Otnäs.
Raide-Jokeri havainnekuva Ainonaukio, Otaniemi Kuva: Raide-Jokeri
Campus, Universitetet Publicerat:

Spårjokerns stenbrytningar på Otnäsvägen inleds i juni

Stenbrytningarna på Otnäsvägen startar i juni. Det kommer att göras 1–3 sprängningar per dag.
Stenbrytningsarbetet varar cirka 3 månader.
Aalto lecture hall during the lecture
Campus, Universitetet Publicerat:

Aalto-universitetet kartlade induktionsslingornas kvalitet för att göra det lättare för hörselskadade att uträtta ärenden

Projektet för att främja likabehandling av hörselskadade har varit betydande i Finland och internationellt.