Nyheter

Tjuvar rör sig i Otnäs område – ögonvittnen saknas

Koppartjuvar har rört sig i Otnäs område under april månad. Det har uppkommit flera fall av stölder och brottslingarna har registrerats i övervakningskamerorna, men brottslingarna har inte ännu fångats. Vi saknar ögonvittnen.
Kandidaattikeskus

Flera kopparstölder har upptäckts i Otnäs campus under det senaste dagarna och veckorna. Stölden har gjorts på Kemistvägen 1 och Kandidatcentrets (Otsvägen 1) södra sida. Tjuvar har stulit bland annat fasadplåt, takfotsplåt av koppar och koppar räcken genom att ta bort dem från husets fasader och tak.

För förbipasserande, kan det verka som om det skulle handla om vanliga byggarbetare i arbete, men i själva verket handlar det om stölder.

Tjuvarna har rört sig kvällstid och det har inte blivit skrämda av förbipasserande människor. Om du i fortsättningen upptäcker något ovanligt beteende eller byggararbetare på kvällarna på campus, vänligen kontakta Jukka-Pekka Salmisto omedelbart per tfn. +358 40 527 1497. På detta sätt får vi informationen snabbt vidarebefordrat till vakterna som övervakar 24/7 på campus. Vakten är i kontakt med polisen vid behov.

Aalto-universitetet har gjort en polisanmälan om stölderna.

Tjuvar förflyttar sig troligtvis med bil. Om du misstänker att du ser tjuvarna fly, vänligen ta upp fordonets registreringsnummer.

Vi ber alla personer som rör sig i Otnäs campus att vara särskilt uppmärksamma och vänligen informera om alla aktiviteter som kan hänvisa till brottslighet genom att ringa Jukka-Pekka Salmisto tfn. +358 40 527 1497. Belöning utlovas till den som uppger uppgifter som leder till gripande.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Relaterade nyheter

People in Harald Herlin.
Campus, Universitetet Publicerat:

Ändringar i passerkontrollen – läs anvisningarna

Ändringarna träder i kraft i december och gäller alla som rör sig på campusområdet.
Otakaari 1 käsijohde
Campus Publicerat:

Passerkontroll som en del av universitetets strategi - sammanfattning av infotillfället

Ett infotillfälle om den nya praxisen för passerkontroll hölls den 25 augusti. Här kan du se en sammanfattning av tillfället samt en inspelning av tillfället i sin helhet (längd cirka en timme, kan ses endast av personal och studerande vid Aalto-universitetet).
Otakaari 1
Campus, Undantagssituation Publicerat:

Exceptionella öppettider på Otnäs campus

Byggnaderna på Otnäs campus har exceptionella öppettider under hösten 2020 och vid årskiftet.
Otakaari 1 Kuva: Aino Huovio / Aalto-yliopisto
Campus Publicerat:

Studenternas rörlighet på campus i början av läsåret

Från och med måndag 31.8., kommer studeranden att ha tillgång till campusets utrymmen där närundervisning ordnas, studielokaler som kan bokas i förhand, stödjande tjänster för studerande samt studentrestauranger. Notera att HRT-kortet inte är i bruk under dessa undantagstider, tillgången till byggnaderna endast genom markerade dörrar under byggnadens öppethållstider.