Nyheter

Tjuvar rör sig i Otnäs område – ögonvittnen saknas

Koppartjuvar har rört sig i Otnäs område under april månad. Det har uppkommit flera fall av stölder och brottslingarna har registrerats i övervakningskamerorna, men brottslingarna har inte ännu fångats. Vi saknar ögonvittnen.
Kandidaattikeskus

Flera kopparstölder har upptäckts i Otnäs campus under det senaste dagarna och veckorna. Stölden har gjorts på Kemistvägen 1 och Kandidatcentrets (Otsvägen 1) södra sida. Tjuvar har stulit bland annat fasadplåt, takfotsplåt av koppar och koppar räcken genom att ta bort dem från husets fasader och tak.

För förbipasserande, kan det verka som om det skulle handla om vanliga byggarbetare i arbete, men i själva verket handlar det om stölder.

Tjuvarna har rört sig kvällstid och det har inte blivit skrämda av förbipasserande människor. Om du i fortsättningen upptäcker något ovanligt beteende eller byggararbetare på kvällarna på campus, vänligen kontakta Jukka-Pekka Salmisto omedelbart per tfn. +358 40 527 1497. På detta sätt får vi informationen snabbt vidarebefordrat till vakterna som övervakar 24/7 på campus. Vakten är i kontakt med polisen vid behov.

Aalto-universitetet har gjort en polisanmälan om stölderna.

Tjuvar förflyttar sig troligtvis med bil. Om du misstänker att du ser tjuvarna fly, vänligen ta upp fordonets registreringsnummer.

Vi ber alla personer som rör sig i Otnäs campus att vara särskilt uppmärksamma och vänligen informera om alla aktiviteter som kan hänvisa till brottslighet genom att ringa Jukka-Pekka Salmisto tfn. +358 40 527 1497. Belöning utlovas till den som uppger uppgifter som leder till gripande.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Otaniemi - kuva Unto Rautio
Campus Publicerat:

Hur rör du dig på campus nu och i framtiden? Svara på enkäten och påverka!

Hållbar rörlighet förbättras på Aalto-universitetets campus i Otnäs. Att svara på enkäten är ett effektivt sätt att påverka rörligheten och trafikflödet på campuset. Du kan också anmäla dig till en workshop för hållbar rörlighet och delta i utlottningen av somriga priser.
Aalto Space Kuva: Hannes Huotari
Campus Publicerat:

Ge respons på lokaler via Aalto Space

Videoprojektorn fungerar inte, lampan är sönder, skräpkorgen är full? I appen Aalto Space kan du enkelt ge respons eller rapportera ett problem som gäller en lokal på campus.
Learning Centre graphics
Campus, Vetenskap & konst, Studier Publicerat:

Renoveringen börjar vid Harald Herlin-lärcentret

I maj påbörjas en renovering i K-våningen. Boxarna töms den 11.4.2022.
Superposition illustration
Campus, Pressmeddelanden, Universitetet Publicerat:

Bidrag som ger uttryck åt innovativ planering vann arkitekturtävlingen Otaniemen Tietokorttelit

Till vinnare i tävlingen om planeringen av områdena Biologen och Marintekniken i Otnäs i Esbo utsågs bidraget Superpositio.