Nyheter

Teemu Leinonen vald till ledamot i Cumulus styrelse

Teemu Leinonen vald till ledamot i Cumulus styrelse
Cumulus association

Associate professor Teemu Leinonen vid institutionen för medier och Aalto Media Lab blev vald till ledamot i Cumulus styrelse för perioden 2019-2022. Omröstningarna ägde rum under generalförsamlingen i Rovaniemi den 30 maj 2019. 

Cumulus är den enda globala föreningen som har som syfte att gynna utbildning och forskning inom konst och design. Det är ett forum för partnerskap och överförandet av kunskap och god praxis. Cumulus består för närvarande av 286 medlemmar från 57 länder. Initiativet till nätverket Cumulus togs 1990 av Konstindustriella högskolan i Helsingfors (nuvarande Aalto-universitetets högskola för konst, design och arkitektur) och Royal college of Art i London, i samarbete med Danmarks Designskole, Gerrit Rietvelt Academy, Universität Gesamthochschule Essen och Hochschule für Angewandte Kunst i Wien. De delade en gemensam önskan att höja utbildningskvaliteten genom samarbeten samt studerande- och lärarutbyten inom Europeiska unionens Erasmusprogram.

2001 omvandlades nätverket till Cumulus Association. Cumulus var en pionjär i att utveckla samorganiserade magisterprogram, intensivkurser, projekt och konferenser vartannat år. Andra åtgärder har varit publiceringen av Cumulus arbetsdokument där diskussioner och sammanträden från varje konferens dokumenteras, samt utvecklingen av verktyg och handböcker för att hjälpa studerande, professorer och administrativ personal med internationalisering. Cumulus mål är fortfarande att bygga och förvalta ett dynamiskt och flexibelt akademiskt forum som kan samla utbildningsinstitutioner på högsta nivå från världens alla hörn. Cumulus samarbetar inte bara med institutioner och organisationer inom konst, design och media; samarbete med industrin och företag uppmuntras också. 

Professor Mariana Amatullo från Parsons School of Design nominerades till ordförande för Cumulus styrelse.

För mer information: 

Cumulus Association

The Executive Board of Cumulus Association  

Photo: Anni Hanén

Associate professor Teemu Leinonen vid institutionen för medier valdes till ledamot i Cumulus styrelse för perioden 2019-2022. 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Campus, Studier Publicerat:

Marhusets verksamhet flyttas till Kandidatcentret

Marhuset stängs i slutet av maj.
Nya teknologie hedersdoktorer
Pris och utmärkelser, Pressmeddelanden Publicerat:

Fem nya teknologie hedersdoktorer 2024 vid Aalto

Hedersdoktorerna promoveras i ceremoniella promotion i juni.
Hymyilevä Raili Pönni seisoo neuvotteluhuoneessa, taustalla näkyy ikkunasta Dipolin piha-aluetta.
Utnämningar Publicerat:

Raili Pönni har utnämnts till utvecklingschef vid Aalto-universitetet

Raili Pönni har tidigare varit planeringschef och ställföreträdande utvecklingschef vid universitetet.
Emma Nordback vasemmalla ja Niina Nurmi oikealla. Kuva: Oona Hilli, Aalto-yliopistoU
Pressmeddelanden Publicerat:

Ny studie: Individer i välmående team kan vara nära utbrändhet medan dysfunktionella team kan bestå av välmående individer

Det är mer sannolikt att både teamet och individerna mår bra om man reflekterar och delar med sig av sina problem inom teamet, och om det finns goda relationer mellan alla medlemmar. Långt ifrån alla team lyckas hitta rätt balans visar ny forskning.