Nyheter

Studenternas rörlighet på campus i början av läsåret

Från och med måndag 31.8., kommer studeranden att ha tillgång till campusets utrymmen där närundervisning ordnas, studielokaler som kan bokas i förhand, stödjande tjänster för studerande samt studentrestauranger. Notera att HRT-kortet inte är i bruk under dessa undantagstider, tillgången till byggnaderna endast genom markerade dörrar under byggnadens öppethållstider.
Otakaari 1 Kuva: Aino Huovio / Aalto-yliopisto

Följande dörrar är öppna: 

Otsvängen 5 (A Grid), Ekonomplatsen 1,  Betongblandargränden 5 (Design Factory), Otsvängen 24 (Dipoli, Otsvängen 3A, Byggarplatsen 4A, Otsvängen 14 (Väre), Otnäsvägen 9A (Harald Herlin -lärcentret), Maskinbyggarvägen 2A, Marvägen 8A1, Otsvängen 1F, 1M, 1X (Kandidatcentret), Kemistvägen 1A, Bergmansvägen 1A, Bergmansvägen 2, Otsvängen 4A. 

Situationen kan förändras under höstterminen. Även skolspecifika förändringar är möjliga.

Alla studielokaler och IT-salar är inte i bruk, men via Aalto Space-appen kan studerande reservera platser i över 20 självstudielokaler. Självstudielokaler klassificeras som tysta lokaler i Aalto Space. Rusning ska undvikas och studerande kan vistas på campus bara av en ändamålsenlig orsak som anknyter till studierna.   

Registrera ditt HRT-kort 

När vi senare återgår till det normala, behöver studenterna ett passerkort (HRT-kort) på campus för att ha tillgång till Aalto utrymmena, kortet skall registreras på sidan https://idcard.aalto.fi. Du loggar in på tjänsten med ditt Aalto-användarnamn och lösenord. Kontakta IT Servicedesk på [email protected] om du stöter på problem vid aktiveringen av kortet. Som passerkort fungerar HRT:s resekort, både det s.k. nya (blåa) och det gamla (gröna). 

Ett registrerat HRT-kort fungerar i fortsättningen som passerkort för studerande på campusområdet. Målet är att distribuera separata passerkort åt studerande vid en senare tidpunkt. 

Läs mer om universitetets nya passerkontrollsystem samt information om passerkorten på aalto.fi/accesscontrol

 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Aalto_Yliopisto_ITP_c_Petri_Anttila_MG_2395-Edit_web.jpg
Campus Publicerat:

Sommaröppettider på Otnäs campus 2022

Sommaröppettider på Otnäs campus och Aalto-universitetet Töölö.

Otaniemi - kuva Unto Rautio
Campus Publicerat:

Hur rör du dig på campus nu och i framtiden? Svara på enkäten och påverka!

Hållbar rörlighet förbättras på Aalto-universitetets campus i Otnäs. Att svara på enkäten är ett effektivt sätt att påverka rörligheten och trafikflödet på campuset. Du kan också anmäla dig till en workshop för hållbar rörlighet och delta i utlottningen av somriga priser.
Aalto Space Kuva: Hannes Huotari
Campus Publicerat:

Ge respons på lokaler via Aalto Space

Videoprojektorn fungerar inte, lampan är sönder, skräpkorgen är full? I appen Aalto Space kan du enkelt ge respons eller rapportera ett problem som gäller en lokal på campus.
Learning Centre graphics
Campus, Vetenskap & konst, Studier Publicerat:

Renoveringen börjar vid Harald Herlin-lärcentret

I maj påbörjas en renovering i K-våningen. Boxarna töms den 11.4.2022.