Nyheter

Studenternas rörlighet på campus i början av läsåret

Från och med måndag 31.8., kommer studeranden att ha tillgång till campusets utrymmen där närundervisning ordnas, studielokaler som kan bokas i förhand, stödjande tjänster för studerande samt studentrestauranger. Notera att HRT-kortet inte är i bruk under dessa undantagstider, tillgången till byggnaderna endast genom markerade dörrar under byggnadens öppethållstider.
Otakaari 1 Kuva: Aino Huovio / Aalto-yliopisto

Följande dörrar är öppna: 

Otsvängen 5 (A Grid), Ekonomplatsen 1,  Betongblandargränden 5 (Design Factory), Otsvängen 24 (Dipoli, Otsvängen 3A, Byggarplatsen 4A, Otsvängen 14 (Väre), Otnäsvägen 9A (Harald Herlin -lärcentret), Maskinbyggarvägen 2A, Marvägen 8A1, Otsvängen 1F, 1M, 1X (Kandidatcentret), Kemistvägen 1A, Bergmansvägen 1A, Bergmansvägen 2, Otsvängen 4A. 

Situationen kan förändras under höstterminen. Även skolspecifika förändringar är möjliga.

Alla studielokaler och IT-salar är inte i bruk, men via Aalto Space-appen kan studerande reservera platser i över 20 självstudielokaler. Självstudielokaler klassificeras som tysta lokaler i Aalto Space. Rusning ska undvikas och studerande kan vistas på campus bara av en ändamålsenlig orsak som anknyter till studierna.   

Registrera ditt HRT-kort 

När vi senare återgår till det normala, behöver studenterna ett passerkort (HRT-kort) på campus för att ha tillgång till Aalto utrymmena, kortet skall registreras på sidan https://idcard.aalto.fi. Du loggar in på tjänsten med ditt Aalto-användarnamn och lösenord. Kontakta IT Servicedesk på [email protected] om du stöter på problem vid aktiveringen av kortet. Som passerkort fungerar HRT:s resekort, både det s.k. nya (blåa) och det gamla (gröna). 

Ett registrerat HRT-kort fungerar i fortsättningen som passerkort för studerande på campusområdet. Målet är att distribuera separata passerkort åt studerande vid en senare tidpunkt. 

Läs mer om universitetets nya passerkontrollsystem samt information om passerkorten på aalto.fi/accesscontrol

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Poikkeustilanne-kuvitus
Campus, Undantagssituationer, Universitetet Publicerat:

Förändringar under sommaren på Aalto-universitetets metrostation

Aalto-universitetets metrostations renoveringsarbete kommer att stänga ingångar under sommaren 2024.
Piano Top Loungessa
Campus, Samarbete, Studier, Universitetet Publicerat:

Studenterna bestämde: två gemensamma pianon anlände till campuset

Vinnaren av Aalto-universitetets studenternas inkluderande budget är gemensam piano.
kuva break prosta eri laitteilla
Campus, Universitetet Publicerat:

Break Pro pausgymnastikprogram lägger till rörelse i vardagen - nya videor i urvalet nu!

Den uppdaterade (2024) versionen har en hel del nya funktioner och intervallträningsvideor - så det är värt att ladda ner den nya versionen för ditt välbefinnande!
Kuva opiskelijoista juttelemassa
Studier Publicerat:

Tillbaka på banan / Back on track workshopserie 8.10. & 29.10.2024

Aaltos studiepsykologer och studievägledare organiserar en tvådelad workshopserie för studenter som återvänder till sina studier eller som har studerat mycket lite under det senaste året.