Nyheter

Studenternas rörlighet på campus i början av läsåret

Från och med måndag 31.8., kommer studeranden att ha tillgång till campusets utrymmen där närundervisning ordnas, studielokaler som kan bokas i förhand, stödjande tjänster för studerande samt studentrestauranger. Notera att HRT-kortet inte är i bruk under dessa undantagstider, tillgången till byggnaderna endast genom markerade dörrar under byggnadens öppethållstider.
Otakaari 1 Kuva: Aino Huovio / Aalto-yliopisto

Följande dörrar är öppna: 

Otsvängen 5 (A Grid), Ekonomplatsen 1,  Betongblandargränden 5 (Design Factory), Otsvängen 24 (Dipoli, Otsvängen 3A, Byggarplatsen 4A, Otsvängen 14 (Väre), Otnäsvägen 9A (Harald Herlin -lärcentret), Maskinbyggarvägen 2A, Marvägen 8A1, Otsvängen 1F, 1M, 1X (Kandidatcentret), Kemistvägen 1A, Bergmansvägen 1A, Bergmansvägen 2, Otsvängen 4A. 

Situationen kan förändras under höstterminen. Även skolspecifika förändringar är möjliga.

Alla studielokaler och IT-salar är inte i bruk, men via Aalto Space-appen kan studerande reservera platser i över 20 självstudielokaler. Självstudielokaler klassificeras som tysta lokaler i Aalto Space. Rusning ska undvikas och studerande kan vistas på campus bara av en ändamålsenlig orsak som anknyter till studierna.   

Registrera ditt HRT-kort 

När vi senare återgår till det normala, behöver studenterna ett passerkort (HRT-kort) på campus för att ha tillgång till Aalto utrymmena, kortet skall registreras på sidan https://idcard.aalto.fi. Du loggar in på tjänsten med ditt Aalto-användarnamn och lösenord. Kontakta IT Servicedesk på [email protected] om du stöter på problem vid aktiveringen av kortet. Som passerkort fungerar HRT:s resekort, både det s.k. nya (blåa) och det gamla (gröna). 

Ett registrerat HRT-kort fungerar i fortsättningen som passerkort för studerande på campusområdet. Målet är att distribuera separata passerkort åt studerande vid en senare tidpunkt. 

Läs mer om universitetets nya passerkontrollsystem samt information om passerkorten på aalto.fi/accesscontrol

 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Relaterade nyheter

People in Harald Herlin.
Campus, Universitetet Publicerat:

Ändringar i passerkontrollen – läs anvisningarna

Ändringarna träder i kraft i december och gäller alla som rör sig på campusområdet.
Otakaari 1 käsijohde
Campus Publicerat:

Passerkontroll som en del av universitetets strategi - sammanfattning av infotillfället

Ett infotillfälle om den nya praxisen för passerkontroll hölls den 25 augusti. Här kan du se en sammanfattning av tillfället samt en inspelning av tillfället i sin helhet (längd cirka en timme, kan ses endast av personal och studerande vid Aalto-universitetet).
Otakaari 1
Campus, Undantagssituation Publicerat:

Exceptionella öppettider på Otnäs campus

Byggnaderna på Otnäs campus har exceptionella öppettider under hösten 2020 och vid årskiftet.
Learning Centre graphics
Campus Publicerat:

Utlåning av passerkort upphör

Passerkontroll vid Aalto-Universitetet förändras. I fortsättningen använder studeranden HRT-kortet som passerkort.