Nyheter

Studenternas rörlighet på campus i början av läsåret

Från och med måndag 31.8., kommer studeranden att ha tillgång till campusets utrymmen där närundervisning ordnas, studielokaler som kan bokas i förhand, stödjande tjänster för studerande samt studentrestauranger. Notera att HRT-kortet inte är i bruk under dessa undantagstider, tillgången till byggnaderna endast genom markerade dörrar under byggnadens öppethållstider.
Otakaari 1 Kuva: Aino Huovio / Aalto-yliopisto

Följande dörrar är öppna: 

Otsvängen 5 (A Grid), Ekonomplatsen 1,  Betongblandargränden 5 (Design Factory), Otsvängen 24 (Dipoli, Otsvängen 3A, Byggarplatsen 4A, Otsvängen 14 (Väre), Otnäsvägen 9A (Harald Herlin -lärcentret), Maskinbyggarvägen 2A, Marvägen 8A1, Otsvängen 1F, 1M, 1X (Kandidatcentret), Kemistvägen 1A, Bergmansvägen 1A, Bergmansvägen 2, Otsvängen 4A. 

Situationen kan förändras under höstterminen. Även skolspecifika förändringar är möjliga.

Alla studielokaler och IT-salar är inte i bruk, men via Aalto Space-appen kan studerande reservera platser i över 20 självstudielokaler. Självstudielokaler klassificeras som tysta lokaler i Aalto Space. Rusning ska undvikas och studerande kan vistas på campus bara av en ändamålsenlig orsak som anknyter till studierna.   

Registrera ditt HRT-kort 

När vi senare återgår till det normala, behöver studenterna ett passerkort (HRT-kort) på campus för att ha tillgång till Aalto utrymmena, kortet skall registreras på sidan https://idcard.aalto.fi. Du loggar in på tjänsten med ditt Aalto-användarnamn och lösenord. Kontakta IT Servicedesk på [email protected] om du stöter på problem vid aktiveringen av kortet. Som passerkort fungerar HRT:s resekort, både det s.k. nya (blåa) och det gamla (gröna). 

Ett registrerat HRT-kort fungerar i fortsättningen som passerkort för studerande på campusområdet. Målet är att distribuera separata passerkort åt studerande vid en senare tidpunkt. 

Läs mer om universitetets nya passerkontrollsystem samt information om passerkorten på aalto.fi/accesscontrol

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Kuva opiskelijoista juttelemassa
Studier Publicerat:

Tillbaka på banan / Back on track workshopserie 8.10. & 29.10.2024

Aaltos studiepsykologer och studievägledare organiserar en tvådelad workshopserie för studenter som återvänder till sina studier eller som har studerat mycket lite under det senaste året.
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Campus, Studier Publicerat:

Marhusets verksamhet flyttas till Kandidatcentret

Marhuset stängs i slutet av maj.
Aalto_University_staff_campus_bikes_2-5-2013_photo_Mikko_Raskinen
Campus Publicerat:

Cykelstölderna på campus har ökat - kom ihåg att låsa fast din cykel ordentligt

Under våren har cykelstölderna på Aalto-universitetets campus ökat.
Nya teknologie hedersdoktorer
Pris och utmärkelser, Pressmeddelanden Publicerat:

Fem nya teknologie hedersdoktorer 2024 vid Aalto

Hedersdoktorerna promoveras i ceremoniella promotion i juni.