Uutiset

Opiskelijoiden liikkuminen kampuksella lukuvuoden alkaessa

Maanantaista 31.8. alkaen opiskelijoilla on pääsy niihin kampuksen tiloihin, joissa on lähiopetusta, ennalta varattavia itseopiskelutiloja, opiskelua tukevia palveluita tai opiskelijaravintoloita. Huomioithan, että HSL-kortit eivät nyt poikkeusaikana ole käytössä, vaan sisään pääsee merkitystä ovesta kunkin rakennuksen aukioloaikana.
Otakaari 1 Kuva: Aino Huovio / Aalto-yliopisto

Seuraavat rakennusten ovet ovat auki: 

Otakaari 5 (A Grid), Ekonominaukio 1, Betonimiehentie 5 (Design Factory), Otakaari 24 Käpyovi (Dipoli), Otakaari 3A, Rakentajanaukio 4A, Otakaari 7B, Otaniementie 14 (Väre), Otaniementie 9A (Oppimiskeskus), Konemiehentie 2A, Maarintie 8A1, Otakaari 1F, 1M ja 1X (Kandidaattikeskus), Kemistintie 1A, Vuorimiehentie 1A, Vuorimiehentie 2 ja Otakaari 4A. 

Tilanne saattaa muuttua vielä lukukauden käynnistyttyä. Myös koulukohtaiset muutokset ovat mahdollisia.

Opiskelijat voivat varata Aalto Space -sovelluksen avulla paikkoja yli 20 itseopiskelutilasta, mutta kaikki opiskelutilat tai IT-luokat eivät ole käytettävissä. Aalto Space -sovelluksessa itseopiskelutilat ovat hiljaisiksi tiloiksi luokiteltuja tiloja. Ruuhkien syntymistä on vältettävä, ja kampukselle voi tulla vain opiskeluun liittyvästä syystä. 

Rekisteröi kuitenkin HSL-korttisi 

Myöhemmin tilanteen normalisoiduttua opiskelijat tarvitsevat kampuksella kulkutunnisteeksi HSL-kortin, joka tulee rekisteröidä https://idcard.aalto.fi  -sivustolla. Palveluun kirjaudutaan Aalto-tunnuksella ja salasanalla. Mikäli sinulla on ongelmia kortin aktivoimisessa, ole yhteydessä IT Service Deskiin: [email protected]. Tunnisteeksi käy ns. uusi (sininen) tai vanha (vihreä) HSL-kortti.  

Rekisteröity HSL-korttisi on jatkossa opiskelijoiden avain kampuskiinteistöissä liikkumiseen. Tavoitteena on jakaa myöhemmin myös opiskelijoille erilliset kulkutunnisteet. 

Lue lisää yliopiston uudistuneesta kulkupolitiikasta sekä tietoa kulkutunnisteisiin liittyen aalto.fi/accesscontrol   

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Robottien rakentelua Aalto-yliopisto Juniorin Robokylä-työpajassa
Yhteistyö Julkaistu:

Innostusta teknologiaan: Lähes 8000 lasta ja nuorta osallistui Aalto-yliopisto Juniorin Teknologiatuokioihin

Aalto-yliopisto Juniorin teknologiakasvatuksen lähettiläät kulkivat viime talvena ahkerasti peruskouluilla tarjoten oppilaille ja opettajille mahdollisuuden tutustua uusimpaan teknologiaan käytännönläheisesti. Jane ja Aatos Erkon säätiön sekä Svenska kulturfondentin rahoittamien hankkeiden tavoitteena oli innostaa lapsia ja nuoria teknologian pariin.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Kesä tuo muutoksia Aalto-yliopiston metroasemalle

Aalto-yliopiston metroaseman muutostyöt sulkevat sisäänkäyntejä kesällä 2024.
XX
Kampus Julkaistu:

PechaKucha- tilaisuus tarjosi Sähkötekniikan korkeakoulun tohtoriopiskelijoille uudenlaisen haasteen

Sähkötekniikan korkeakoulun ensimmäinen PechaKucha haastoi korkeakoulun tohtoriopiskelijat esittämään väitöskirjansa aiheet kuudessa minuutissa. Tilaisuus järjestettiin keskiviikkona 22. toukokuuta Otaniemen A Gridissä.
Näytös-tunnuskuva. Kahdet jalat ja jalkineet keltaiseksi sävytetyssä kuvassa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston muotinäytös laajenee myös näyttelyksi

Aalto-yliopiston vuotuinen muotitapahtuma laajenee tänä vuonna kaksiosaiseksi. Perinteeksi muodostunut muotinäytös Näytös saa rinnalleen uuden tapahtuman Näyttelyn.