Uutiset

Opiskelijoiden liikkuminen kampuksella lukuvuoden alkaessa

Maanantaista 31.8. alkaen opiskelijoilla on pääsy niihin kampuksen tiloihin, joissa on lähiopetusta, ennalta varattavia itseopiskelutiloja, opiskelua tukevia palveluita tai opiskelijaravintoloita. Huomioithan, että HSL-kortit eivät nyt poikkeusaikana ole käytössä, vaan sisään pääsee merkitystä ovesta kunkin rakennuksen aukioloaikana.
Otakaari 1 Kuva: Aino Huovio / Aalto-yliopisto

Seuraavat rakennusten ovet ovat auki: 

Otakaari 5 (A Grid), Ekonominaukio 1, Betonimiehentie 5 (Design Factory), Otakaari 24 Käpyovi (Dipoli), Otakaari 3A, Rakentajanaukio 4A, Otakaari 7B, Otaniementie 14 (Väre), Otaniementie 9A (Oppimiskeskus), Konemiehentie 2A, Maarintie 8A1, Otakaari 1F, 1M ja 1X (Kandidaattikeskus), Kemistintie 1A, Vuorimiehentie 1A, Vuorimiehentie 2 ja Otakaari 4A. 

Tilanne saattaa muuttua vielä lukukauden käynnistyttyä. Myös koulukohtaiset muutokset ovat mahdollisia.

Opiskelijat voivat varata Aalto Space -sovelluksen avulla paikkoja yli 20 itseopiskelutilasta, mutta kaikki opiskelutilat tai IT-luokat eivät ole käytettävissä. Aalto Space -sovelluksessa itseopiskelutilat ovat hiljaisiksi tiloiksi luokiteltuja tiloja. Ruuhkien syntymistä on vältettävä, ja kampukselle voi tulla vain opiskeluun liittyvästä syystä. 

Rekisteröi kuitenkin HSL-korttisi 

Myöhemmin tilanteen normalisoiduttua opiskelijat tarvitsevat kampuksella kulkutunnisteeksi HSL-kortin, joka tulee rekisteröidä https://idcard.aalto.fi  -sivustolla. Palveluun kirjaudutaan Aalto-tunnuksella ja salasanalla. Mikäli sinulla on ongelmia kortin aktivoimisessa, ole yhteydessä IT Service Deskiin: [email protected] Tunnisteeksi käy ns. uusi (sininen) tai vanha (vihreä) HSL-kortti.  

Rekisteröity HSL-korttisi on jatkossa opiskelijoiden avain kampuskiinteistöissä liikkumiseen. Tavoitteena on jakaa myöhemmin myös opiskelijoille erilliset kulkutunnisteet. 

Lue lisää yliopiston uudistuneesta kulkupolitiikasta sekä tietoa kulkutunnisteisiin liittyen aalto.fi/accesscontrol   

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Omnia Makerspace ja studio
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Opiskelijat ja startupit törmäävät Omnia Makerspacessa A Gridissä

Omnia Makerspace lanseerattiin startup-hubi A Gridin ensimmäisessä kerroksessa Ravintola Factorya vastapäätä huhtikuussa 2019. Sen jälkeen tila on kehittynyt tyhjästä kellarista kukoistavaksi työtilaksi, jossa opiskelijat ja startupit törmäävät.
Drone image of Otaniemi campus in early December, light covering of snow everywhere, with low sun shining
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Otaniemi, nimen taustalla mystinen menneisyys

Mistä yliopiston kampusalue on saanut nimensä?
Havainnekuva
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Otaniementien kaksi lehmusta uusitaan helmikuussa

Vanhat puut saavat uuden elämän ulkotaideteoksina.
Image depicts a white wall with the words IV Konehuone OLO sprayed on it in red, referring that the engine room for AC is that way.
Kampus, Mediatiedotteet, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto julkistaa kilpailut rakenteilla olevan korttelin taideteoksista

Kilpailuilla haetaan teoksia rakenteilla olevaan Aalto Works -kortteliin.