Nyheter

Magisterprogrammen lockade ett stort antal ansökningar

Aalto-universitetet fick 5925 ansökningar i magisteransökan som gick ut den 3 januari.
Ryhmä opiskelijoita ja koira talviaikaan Dipolin edustalla.
Foto: Aalto-universitetet/ Unto Rautio.

Ansökningstiden till Aalto-universitetets magisterprogram gick ut den 3 januari 2022. Aalto-universitetet fick totalt 5925 ansökningar till sina magisterprogram. Av ansökningarna gjordes 3446 till program inom det tekniska området, 1589 till program inom det konstnärliga området och 890 till program inom det ekonomiska området. 

Den levande strategin i Aalto-universitetet strävar efter att bygga en hållbär framtid genom en utbildning som är högklassig och har inverkan. Vi är väldigt glada över att så många igen har visat intresse för våra magisterprogram. Tack till alla sökande! konstaterar Petri Suomala, vicerektorn för Aalto-universitetet. 

Inom det ekonomiska området var de mest populära programmen yritysjuridiikka (magisterprogrammet i företagsjuridik, ordnas på finska) och business analytics. Till de mest populära programmen inom det konstnärliga området hörde collaborative and industrial design och visual communication design. Inom det tekniska området var de mest populära programmen machine learning, data science and artificial intelligence och computer science. Det finns sammanlagt 98 magister- och dubbelexamenprogram vid Aalto, av vilka 71 var med i magisteransökan som just gick ut.  

Aalto fick ansökningar från 119 länder. Efter Finland kom näst mest ansökningar från Kina och Indien. 73% av ansökningarna kom från internationella sökande som har avlagt sin kandidatexamen eller en motsvarande examen utanför Finland.

I dessa siffror ingår inte de studerande som internt övergår från Aalto-universitetets kandidatprogram till magisternivå.

Denna ansökningsomgång gällde två-åriga magisterprogram vid Aalto som börjar under hösten 2022. Ansökningstiden till kandidatprogrammen på engelska är den 5–19 januari och till kandidatprogrammen på finska och svenska den 16 mars–30 mars 2022. 

Antagningsresultaten för magisterutbildningen offentliggörs tidigast 29 mars 2022. 

Sökte du till Aaltos magisterprogram? Vi skulle görna vilja veta varför du sökte till Aalto-universitetet och hurdana erfarenheter du hade angående ansökningen. Vänligen ge oss feedback senast 18.1.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Kuva: Otakaari 27, kuvaaja Anders Portman
Studier Publicerat:

Kursregistrering till öppna universitets kurser i hösten 2022 startar

Anmälan till Öppna universitetets kursser börjar den 8 augusti
Students celebrating graduation at Aalto Univeristy's graduation party. Photo: Jaakko Kahilaniemi / Aalto University
Studier Publicerat:

2070 nya kandidatstuderande har antagits till Aalto

Resultaten för högskolornas andra gemensamma ansökan har publicerats i Studieinfo-portalen.
Sakari Harjunpää ja Valentin Rainio Sähköpajalla
Studier Publicerat:

Igelkotten Robosiili gav Aalto-universitetets teknologer första plats i robottävling

Teknologerna Valentin Rainio och Sakari Harjunpää vid Högskolan för elektroteknik byggde Robosiili (Roboigelkotten) på den populära Elverkstadskursen.
Learning Centre graphics
Campus, Vetenskap & konst, Studier Publicerat:

Renoveringen börjar vid Harald Herlin-lärcentret

I maj påbörjas en renovering i K-våningen. Boxarna töms den 11.4.2022.