Nyheter

Magisterprogrammen lockade ett stort antal ansökningar

Aalto-universitetet fick 5925 ansökningar i magisteransökan som gick ut den 3 januari.
Ryhmä opiskelijoita ja koira talviaikaan Dipolin edustalla.
Foto: Aalto-universitetet/ Unto Rautio.

Ansökningstiden till Aalto-universitetets magisterprogram gick ut den 3 januari 2022. Aalto-universitetet fick totalt 5925 ansökningar till sina magisterprogram. Av ansökningarna gjordes 3446 till program inom det tekniska området, 1589 till program inom det konstnärliga området och 890 till program inom det ekonomiska området. 

Den levande strategin i Aalto-universitetet strävar efter att bygga en hållbär framtid genom en utbildning som är högklassig och har inverkan. Vi är väldigt glada över att så många igen har visat intresse för våra magisterprogram. Tack till alla sökande! konstaterar Petri Suomala, vicerektorn för Aalto-universitetet. 

Inom det ekonomiska området var de mest populära programmen yritysjuridiikka (magisterprogrammet i företagsjuridik, ordnas på finska) och business analytics. Till de mest populära programmen inom det konstnärliga området hörde collaborative and industrial design och visual communication design. Inom det tekniska området var de mest populära programmen machine learning, data science and artificial intelligence och computer science. Det finns sammanlagt 98 magister- och dubbelexamenprogram vid Aalto, av vilka 71 var med i magisteransökan som just gick ut.  

Aalto fick ansökningar från 119 länder. Efter Finland kom näst mest ansökningar från Kina och Indien. 73% av ansökningarna kom från internationella sökande som har avlagt sin kandidatexamen eller en motsvarande examen utanför Finland.

I dessa siffror ingår inte de studerande som internt övergår från Aalto-universitetets kandidatprogram till magisternivå.

Denna ansökningsomgång gällde två-åriga magisterprogram vid Aalto som börjar under hösten 2022. Ansökningstiden till kandidatprogrammen på engelska är den 5–19 januari och till kandidatprogrammen på finska och svenska den 16 mars–30 mars 2022. 

Antagningsresultaten för magisterutbildningen offentliggörs tidigast 29 mars 2022. 

Sökte du till Aaltos magisterprogram? Vi skulle görna vilja veta varför du sökte till Aalto-universitetet och hurdana erfarenheter du hade angående ansökningen. Vänligen ge oss feedback senast 18.1.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Campus, Studier Publicerat:

Marhusets verksamhet flyttas till Kandidatcentret

Marhuset stängs i slutet av maj.
Aalto Squad students on campus
Studier Publicerat:

Antalet sökande till Aalto-universitetet ökade i vårens andra gemensamma ansökan

Aaltos finsk- och svenskspråkiga kandidatprogram lockade 13 500 sökande
From left to right: Lasse Kukkonen, Ida Parkkinen, Luisa Cardoso and Elias Keski-Nisula
Studier Publicerat:

Träffa Unite! studentrepresentanterna Elias, Ida, Lasse och Luísa

Unite! universitetsalliansen har en egen studentkår, SURE!
Two students standing next to a train studying a map.
Studier Publicerat:

Hoppa på Unite! tåget från Barcelona till Grenoble - ansök senast den 7 april

Följ med på resan mot hållbar mobilitet och interkulturalitet på Unite! tåget.