Uutiset

Maisteriohjelmat houkuttelivat runsaasti hakemuksia

Aalto-yliopisto sai 5925 hakemusta 3.1. päättyneessä maisterihaussa.
Ryhmä opiskelijoita ja koira talviaikaan Dipolin edustalla.
Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio.

Hakuaika Aalto-yliopiston maisteriohjelmiin päättyi 3. tammikuuta 2022. Maisteriohjelmiin saatiin kaiken kaikkiaan 5925 hakemusta. Hakemuksista 3446 tuli tekniikan, 1589 taiteiden ja 890 kauppatieteiden alalle. 

”Aalto-yliopiston elävä strategia tavoittelee kestävän tulevaisuuden rakentamista laadukkaan ja vaikuttavan koulutuksen keinoin. Olemme todella iloisia nähdessämme jälleen suurta kiinnostusta maisteriohjelmiamme kohtaan. Kiitos kaikille hakijoille!” toteaa Aalto-yliopiston vararehtori Petri Suomala

Kauppatieteiden alalla suosituimpia maisteriohjelmia olivat yritysjuridiikka ja business analytics. Taiteiden alalla suosituimmiksi hakukohteiksi nousivat collaborative and industrial design ja visual communication design. Tekniikan alalla taas eniten hakemuksia saivat machine learning, data science and artificial intelligence ja computer science. Aallossa on yhteensä 98 maisteri- ja kaksoistutkintohakuvaihtoehtoa, joista nyt päättyneessä haussa on 71 maisteritason hakukohdetta. 

Kaiken kaikkiaan hakemuksia tuli 119 maasta. Suomen jälkeen seuraavaksi eniten hakemuksia saatiin Kiinasta ja Intiasta. 73 % hakemuksista tuli kansainvälisiltä hakijoilta, jotka ovat suorittaneet kandidaatin tai sitä vastaavan tutkinnon Suomen ulkopuolella. 

Tässä artikkelissa raportoidut hakemusmäärät eivät sisällä opiskelijoita, jotka siirtyvät Aalto-yliopiston omista kandidaattiohjelmista maisteritasolle. 

Juuri päättynyt maisterihaku koskee Aallon kaksivuotisia maisteriohjelmia, jotka alkavat syksyllä 2022. Englanniksi opetettavien kandidaattiohjelmien hakuaika on 5.–19.1.2022, ja suomen- ja ruotsinkielisten kandidaattiohjelmien hakuaika on 16.–30.3.2022. 

Maisterihaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 29.3.2022. 

* * * *

Haitko Aallon maisteriohjelmiin? Haluaisimme kuulla, miksi hait Aalto-yliopistoon ja millainen kokemuksesi hakemisesta oli. Anna palautetta 18.1. mennessä! Linkki kyselyyn.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
NASAn Curiosity-mönkijä kuvaama pölypyörre Marsin Gale-kraatterissa. Kuvankäsittely: Henrik Kahanpää. Alkuperäinen kuva: NASA / JPL-Caltech
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa

Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.
Venla Kaislo, Iikka Huttu ja Leevi Hormaluoma. Kuva: Filmbutik
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Iikka Huttu: Diplomi-insinöörin opinnot ovat täydellinen yhdistelmä teoriaa ja käytäntöä

Elektroniikan ja sähkötekniikan pääaineessa opiskellut Iikka uskoo, että sähkötekniikalla ratkaistaan monet kestävään kehitykseen ja hyvinvointiin liittyvät ongelmat.
People with laptops having a meeting around a table.
Opinnot Julkaistu:

Aallon uusi First time manager -koulutus tarjoaa kattavat eväät aloittelevalle esihenkilölle

Koulutus pureutuu siihen, millaisia asioita ensimmäistä kertaa vastuutehtävässä työskentelevän henkilön tulisi osata.