Maisteriohjelmat houkuttelivat runsaasti hakemuksia

Hakuaika Aalto-yliopiston maisteriohjelmiin päättyi 3. tammikuuta 2022. Maisteriohjelmiin saatiin kaiken kaikkiaan 5925 hakemusta. Hakemuksista 3446 tuli tekniikan, 1589 taiteiden ja 890 kauppatieteiden alalle.
”Aalto-yliopiston elävä strategia tavoittelee kestävän tulevaisuuden rakentamista laadukkaan ja vaikuttavan koulutuksen keinoin. Olemme todella iloisia nähdessämme jälleen suurta kiinnostusta maisteriohjelmiamme kohtaan. Kiitos kaikille hakijoille!” toteaa Aalto-yliopiston vararehtori Petri Suomala.
Kauppatieteiden alalla suosituimpia maisteriohjelmia olivat yritysjuridiikka ja business analytics. Taiteiden alalla suosituimmiksi hakukohteiksi nousivat collaborative and industrial design ja visual communication design. Tekniikan alalla taas eniten hakemuksia saivat machine learning, data science and artificial intelligence ja computer science. Aallossa on yhteensä 98 maisteri- ja kaksoistutkintohakuvaihtoehtoa, joista nyt päättyneessä haussa on 71 maisteritason hakukohdetta.
Kaiken kaikkiaan hakemuksia tuli 119 maasta. Suomen jälkeen seuraavaksi eniten hakemuksia saatiin Kiinasta ja Intiasta. 73 % hakemuksista tuli kansainvälisiltä hakijoilta, jotka ovat suorittaneet kandidaatin tai sitä vastaavan tutkinnon Suomen ulkopuolella.
Tässä artikkelissa raportoidut hakemusmäärät eivät sisällä opiskelijoita, jotka siirtyvät Aalto-yliopiston omista kandidaattiohjelmista maisteritasolle.
Juuri päättynyt maisterihaku koskee Aallon kaksivuotisia maisteriohjelmia, jotka alkavat syksyllä 2022. Englanniksi opetettavien kandidaattiohjelmien hakuaika on 5.–19.1.2022, ja suomen- ja ruotsinkielisten kandidaattiohjelmien hakuaika on 16.–30.3.2022.
Maisterihaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 29.3.2022.
* * * *
Haitko Aallon maisteriohjelmiin? Haluaisimme kuulla, miksi hait Aalto-yliopistoon ja millainen kokemuksesi hakemisesta oli. Anna palautetta 18.1. mennessä! Linkki kyselyyn.
Lue lisää uutisia

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa
Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa
Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.
Opiskelija Iikka Huttu: Diplomi-insinöörin opinnot ovat täydellinen yhdistelmä teoriaa ja käytäntöä
Elektroniikan ja sähkötekniikan pääaineessa opiskellut Iikka uskoo, että sähkötekniikalla ratkaistaan monet kestävään kehitykseen ja hyvinvointiin liittyvät ongelmat.