Nyheter

Ett rekordantal ansökningar till magisterprogram

Mer än 12 000 ansökningar från 117 olika länder till Aalto-universitetets magisterprogram.
Two women reading in the library
Foto: Aalto-universitetet / Unto Rautio.

Ansökningstiden till Aalto-universitetets magisterprogram gick ut 2.1.2023. Aalto fick sammanlagt 12 197 ansökningar, varav 8 446 var till området för teknik, 2 247 till området för konst och 1 504 till ekonomi. Det totala antalet ansökningar steg med 44 % jämfört med fjolåret. Antalet sökande var 7 965.

”Vi är glada att se ett så här stort intresse för Aalto-universitetet. Ett varmt tack till alla sökande! Det verkar som att arbetet som gjorts i Finland för att locka internationella experter och Aaltos arbete for att utveckla utbildning och forskning börjar synas”, säger Aalto-universitetets vicerektor Petri Suomala

Inom området för teknik var de två mest populära ansökningsalternativen computer science och machine learning, data science and artificial intelligence. Inom området för teknik var de två mest populära ansökningsalternativen collaborative and industrial design och creative sustainability. Inom ekonomi var de populäraste ansökningsalternativen business analytics och yritysjuridiikka (magisterprogrammet i företagsjuridik, ordnas på finska). Den största ökningen i antalet ansökningar skedde inom utbildningsprogrammet i biomass refining, som fick 114 % fler ansökningar än i fjol. 

I år fick Aalto ansökningar från 117 olika länder. Mest internationella ansökningar kom från Pakistan och Kina. 79 % av de sökande var internationella sökande som har avlagt kandidatexamen eller motsvarande examen utanför Finland. I fjol var motsvarande andel internationella sökande 73 %. 

Ansökan som nyligen gick ut gällde Aalto-universitetets tvååriga magisterprogram som inleds hösten 2023. Sammanlagt 71 magisterprogram var del av ansökan. Ansökningsantalen i denna artikel inkluderar inte de studerande som övergår till magisterskedet från Aalto-universitetets egna kandidatprogram. Resultaten från magisterantagningen offentliggörs tidigast 29.3.2023. 

Ansökningstiden för de engelskspråkiga kandidatprogrammen är 4–18.1.2023 och ansökningstiden för de finsk- och svenskspråkiga kandidatprogrammen är 15–30.3.2023. 

Läs mer: 

Ansökan till kandidatutbildningar Studera vid Aalto

 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Nuori henkilö työskentelemässä Oppimiskeskuksen pallon muotoisessa tuolissa.
Studier Publicerat:

De engelskspråkiga kandidatprogrammen lockar både internationella och finländska sökande

Antalet ansökningar till Aalto-universitetets engelskspråkiga kandidatprogram steg med 20 %
Väre building in Otaniemi campus
Campus, Studier Publicerat:

Sovkapslar vann i omröstningen

Segraren i 2022 års omröstning i den inkluderande budgeten blev klar i slutet av november. Vila och tupplurar blev årets vinnande tema.
An Cong
Studier Publicerat:

An Cong, som studerar inom programmet för Informationsnätverk uppmuntrar kvinnor till teknikbranschen: "Kom till campus och se hur fantastiskt vi har det här"

När Cong gick i gymnasiet funderade hon på att studera både medicin och handel. Under Abiåret mognade beslutet att söka till det tekniska området vid Aalto-universitetet, och det visade sig vara en utmärkt idé.
TFiF-kandityön palkinnon voittaneet opiskelijat.
Prisbelönta, Studier Publicerat:

Tre Aaltostuderande premierades för bästa svenskspråkiga kandidatavhandlingar i teknik

Linda Autio, Isak Jungerstam och Fanny Hakala fick TFiF:s pris.