Nyheter

Ett rekordantal ansökningar till magisterprogram

Mer än 12 000 ansökningar från 117 olika länder till Aalto-universitetets magisterprogram.
Two women reading in the library
Foto: Aalto-universitetet / Unto Rautio.

Ansökningstiden till Aalto-universitetets magisterprogram gick ut 2.1.2023. Aalto fick sammanlagt 12 197 ansökningar, varav 8 446 var till området för teknik, 2 247 till området för konst och 1 504 till ekonomi. Det totala antalet ansökningar steg med 44 % jämfört med fjolåret. Antalet sökande var 7 965.

”Vi är glada att se ett så här stort intresse för Aalto-universitetet. Ett varmt tack till alla sökande! Det verkar som att arbetet som gjorts i Finland för att locka internationella experter och Aaltos arbete for att utveckla utbildning och forskning börjar synas”, säger Aalto-universitetets vicerektor Petri Suomala

Inom området för teknik var de två mest populära ansökningsalternativen computer science och machine learning, data science and artificial intelligence. Inom området för teknik var de två mest populära ansökningsalternativen collaborative and industrial design och creative sustainability. Inom ekonomi var de populäraste ansökningsalternativen business analytics och yritysjuridiikka (magisterprogrammet i företagsjuridik, ordnas på finska). Den största ökningen i antalet ansökningar skedde inom utbildningsprogrammet i biomass refining, som fick 114 % fler ansökningar än i fjol. 

I år fick Aalto ansökningar från 117 olika länder. Mest internationella ansökningar kom från Pakistan och Kina. 79 % av de sökande var internationella sökande som har avlagt kandidatexamen eller motsvarande examen utanför Finland. I fjol var motsvarande andel internationella sökande 73 %. 

Ansökan som nyligen gick ut gällde Aalto-universitetets tvååriga magisterprogram som inleds hösten 2023. Sammanlagt 71 magisterprogram var del av ansökan. Ansökningsantalen i denna artikel inkluderar inte de studerande som övergår till magisterskedet från Aalto-universitetets egna kandidatprogram. Resultaten från magisterantagningen offentliggörs tidigast 29.3.2023. 

Ansökningstiden för de engelskspråkiga kandidatprogrammen är 4–18.1.2023 och ansökningstiden för de finsk- och svenskspråkiga kandidatprogrammen är 15–30.3.2023. 

Läs mer: 

Ansökan till kandidatutbildningar Studera vid Aalto

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Aalto Squad students on campus
Studier Publicerat:

Antalet sökande till Aalto-universitetet ökade i vårens andra gemensamma ansökan

Aaltos finsk- och svenskspråkiga kandidatprogram lockade 13 500 sökande
From left to right: Lasse Kukkonen, Ida Parkkinen, Luisa Cardoso and Elias Keski-Nisula
Studier Publicerat:

Träffa Unite! studentrepresentanterna Elias, Ida, Lasse och Luísa

Unite! universitetsalliansen har en egen studentkår, SURE!
Two students standing next to a train studying a map.
Studier Publicerat:

Hoppa på Unite! tåget från Barcelona till Grenoble - ansök senast den 7 april

Följ med på resan mot hållbar mobilitet och interkulturalitet på Unite! tåget.
Kolme opiskelijaa
Studier Publicerat:

Podcast tar sig an elektroteknologernas vardag

I podcasten diskuterar elektroteknikstudenterna sina studier och teknologlivet vid Aalto-universitetet. Första avsnittet är ute nu!