Uutiset

Maisteriohjelmat houkuttelivat ennätysmäärän hakemuksia

Aalto-yliopistoon saatiin yli 12 000 hakemusta 117 eri maasta.
Two women reading in the library
Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio.

Hakuaika Aalto-yliopiston maisteriohjelmiin päättyi 2.1.2023. Aaltoon tuli yhteensä 12 197 hakemusta 7 965 hakijalta. Hakemuksista 8 446 oli tekniikan alalle, 2 247 taiteiden alalle ja 1 504 kauppatieteiden alalle. Hakemusten kokonaismäärä kasvoi 44 % viime vuoteen verrattuna. 

“On hienoa nähdä näin suurta kiinnostusta Aalto-yliopistoa kohtaan. Lämmin kiitos kaikille hakijoille! Vaikuttaa siltä, että Suomessa tehty työ kansainvälisten osaajien houkuttelemiseksi sekä Aalto-yliopiston panostus laadukkaan koulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseksi kantaa hedelmää”, sanoo Aalto-yliopiston vararehtori Petri Suomala. 

Tekniikan alalla kaksi eniten hakemuksia saanutta hakukohdetta olivat computer science ja machine learning, data science and artificial intelligence. Taiteiden alalla suosituimpia hakukohteita olivat collaborative and industrial design ja creative sustainability. Kauppatieteiden alalla suurimpia hakijamääriä keräsivät business analytics ja yritysjuridiikka. Hakemusten määrä kasvoi eniten biomass refining -hakukohteessa, johon tuli 114 % enemmän hakemuksia kuin viime vuonna. 

Tänä vuonna Aalto-yliopistoon tuli hakemuksia 117 eri maasta. Eniten kansainvälisiä hakemuksia tuli Pakistanista ja Kiinasta. 79 % hakijoista oli kansainvälisiä hakijoita, jotka ovat suorittaneet kandidaatin tai sitä vastaavan tutkinnon Suomen ulkopuolella. Viime vuonna vastaava kansainvälisten hakijoiden osuus oli 73 %. 

2.1. päättynyt haku koski Aalto-yliopiston kaksivuotisia maisteriohjelmia, joiden opinnot alkavat syksyllä 2023. Haussa oli kaiken kaikkiaan 71 maisteriohjelmaa. Tässä artikkelissa raportoidut hakemusmäärät eivät sisällä opiskelijoita, jotka siirtyvät Aalto-yliopiston omista kandidaattiohjelmista maisteritasolle. Maisterihaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 29.3.2023. 

Hakuaika englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin on 4.–18.1.2023 ja hakuaika suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin on 15.–30.3.2023.

Lue lisää: 

Hakeminen kandidaattikoulutuksiin Tapahtumat hakijoilleOpiskelijoiden ja alumnien kokemuksia Aalto-yliopistosta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Students
Opinnot Julkaistu:

Kemian tekniikan korkeakoulu avaa haun kesän 2023 kesätyöpaikkoihin tutkimusryhmissä

Etsimme innokkaita opiskelijoita liittymään joukkoomme ensi kesäksi. Yhteensä 24 paikkaa auki kaikilla laitoksillamme. Ihanteellinen hakija on erittäin motivoitunut ja kykenee esimerkiksi avustamaan ja suorittamaan erilaisia laboratoriotehtäviä, kokeita ja kehittämään omia tutkimustaitoja. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus saada käytännön kokemusta tutkimushankkeista ja työskennellä rinnakkain tohtoriopiskelijoiden ja post doc -tutkijoiden kanssa.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
NASAn Curiosity-mönkijä kuvaama pölypyörre Marsin Gale-kraatterissa. Kuvankäsittely: Henrik Kahanpää. Alkuperäinen kuva: NASA / JPL-Caltech
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa

Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.
Venla Kaislo, Iikka Huttu ja Leevi Hormaluoma. Kuva: Filmbutik
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Iikka Huttu: Diplomi-insinöörin opinnot ovat täydellinen yhdistelmä teoriaa ja käytäntöä

Elektroniikan ja sähkötekniikan pääaineessa opiskellut Iikka uskoo, että sähkötekniikalla ratkaistaan monet kestävään kehitykseen ja hyvinvointiin liittyvät ongelmat.