Uutiset

Maisteriohjelmat houkuttelivat ennätysmäärän hakemuksia

Aalto-yliopistoon saatiin yli 12 000 hakemusta 117 eri maasta.
Two women reading in the library
Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio.

Hakuaika Aalto-yliopiston maisteriohjelmiin päättyi 2.1.2023. Aaltoon tuli yhteensä 12 197 hakemusta 7 965 hakijalta. Hakemuksista 8 446 oli tekniikan alalle, 2 247 taiteiden alalle ja 1 504 kauppatieteiden alalle. Hakemusten kokonaismäärä kasvoi 44 % viime vuoteen verrattuna. 

“On hienoa nähdä näin suurta kiinnostusta Aalto-yliopistoa kohtaan. Lämmin kiitos kaikille hakijoille! Vaikuttaa siltä, että Suomessa tehty työ kansainvälisten osaajien houkuttelemiseksi sekä Aalto-yliopiston panostus laadukkaan koulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseksi kantaa hedelmää”, sanoo Aalto-yliopiston vararehtori Petri Suomala. 

Tekniikan alalla kaksi eniten hakemuksia saanutta hakukohdetta olivat computer science ja machine learning, data science and artificial intelligence. Taiteiden alalla suosituimpia hakukohteita olivat collaborative and industrial design ja creative sustainability. Kauppatieteiden alalla suurimpia hakijamääriä keräsivät business analytics ja yritysjuridiikka. Hakemusten määrä kasvoi eniten biomass refining -hakukohteessa, johon tuli 114 % enemmän hakemuksia kuin viime vuonna. 

Tänä vuonna Aalto-yliopistoon tuli hakemuksia 117 eri maasta. Eniten kansainvälisiä hakemuksia tuli Pakistanista ja Kiinasta. 79 % hakijoista oli kansainvälisiä hakijoita, jotka ovat suorittaneet kandidaatin tai sitä vastaavan tutkinnon Suomen ulkopuolella. Viime vuonna vastaava kansainvälisten hakijoiden osuus oli 73 %. 

2.1. päättynyt haku koski Aalto-yliopiston kaksivuotisia maisteriohjelmia, joiden opinnot alkavat syksyllä 2023. Haussa oli kaiken kaikkiaan 71 maisteriohjelmaa. Tässä artikkelissa raportoidut hakemusmäärät eivät sisällä opiskelijoita, jotka siirtyvät Aalto-yliopiston omista kandidaattiohjelmista maisteritasolle. Maisterihaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 29.3.2023. 

Hakuaika englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin on 4.–18.1.2023 ja hakuaika suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin on 15.–30.3.2023.

Lue lisää: 

Hakeminen kandidaattikoulutuksiin Tapahtumat hakijoilleOpiskelijoiden ja alumnien kokemuksia Aalto-yliopistosta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Opiskelijoita tutkimassa kirjaston hyllyjen sisältöä
Opinnot Julkaistu: