Nyheter

Aalto-universitetet erbjuder gästforskarplatser för forskare som flyr kriget i Ukraina

Nästan 250 donationer hittills för ukrainska studerandes studier vid Aalto.
Siniset ja keltaiset liput.

Forskare som har flytt ukrainska universitet till följd av Rysslands invasion erbjuds möjligheten att fortsätta sitt akademiska arbete vid Aalto-universitetet. Universitetet finansierar ettåriga gästforskarplatser som kan sökas inom Aaltos forskningsområden. Totalt erbjuds platser för ungefär 20 forskare. Se sökmeddelandet här (på engelska).

Tidigare har vi informerat om att vi erbjuder avgiftsfria studier och understöd för ukrainska studerande och studerande som har fått asyl i Ukraina och som har blivit tvungna att fly kriget i Ukraina. Över hundra ansökningar kom in. I nuläget finns platser för minst 40 studerande. Aalto-universitetets öppna universitet erbjuder avgiftsfria studier för ukrainare fram till 31.7.2023.  

För att täcka de studerandes levnadskostnader har Aalto-universitetet inrättat en Ukrainafond, som har fått en stor mängd donationer under de första veckorna.   

”Vi har redan fått nästan 250 donationer till stöd för studerande som har flytt kriget. Jag vill tacka alla som har donerat hittills för det mycket viktiga stödet till de nödställda. Det är fortfarande möjligt att skänka pengar till fonden”, säger Aalto-universitetets rektor Ilkka Niemelä.  

På Aalto-universitetets Ukraina-sida hittar du mer information om krigets inverkan på Aalto-universitetets verksamhet och hur universitetet hjälper de som drabbas av kriget.  

Aalto flags in Ukraine colours

Stöd studerande vid universiteten i Ukraina

Aalto-universitet stöder studerande vid universiteten i Ukraina genom att erbjuda avgiftsfri studieplatser. Genom att skänka pengar hjälper du oss täcka levnadskostnaderna i Finland för studerande från Ukraina.

Donera en framtid
Blue and yellow flags.

Kriget i Ukraina

På denna sida samlar vi ihop information om hur Rysslands attack mot Ukraina påverkar Aalto-universitetets verksamhet. Vi uppdaterar webbsidan regelbundet.

Aalto-universitetet
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

AllWell SQ
Universitetet Publicerat:

AllWell?-enkäten för år 2024 besvarades av 36 % av målgruppen

Enkäten skickades till andra årets kandidatstuderande och första årets magisterstuderande.
Otaparkki julkisivu
Campus, Universitetet Publicerat:

Parkeringsavgiften för Otaparkki minskar - ytterligare förbättringar av parkeringen vid Otnäs campus

I mitten av februari införs nya förändringar för campusparkeringen.
Rakentelua Robokylä-työpajassa.
Universitetet Publicerat:

Artificiell intelligens intresserar både elever och lärare

Hösten 2023 har grundskolorna och eleverna på andra stadiet fått bekanta sig med olika AI-verktyg under tekniksessionerna som ordnas av Aalto-universitetet Junior.
Ernst Enkvist
Universitetet Publicerat:

Ernst Enkvist (1931–2023) in Memoriam

Skeppsbyggare utvecklade finskt kunnande inom varvsindustrin.