Nyheter

Aalto-universitetet erbjuder gästforskarplatser för forskare som flyr kriget i Ukraina

Nästan 250 donationer hittills för ukrainska studerandes studier vid Aalto.
Siniset ja keltaiset liput.

Forskare som har flytt ukrainska universitet till följd av Rysslands invasion erbjuds möjligheten att fortsätta sitt akademiska arbete vid Aalto-universitetet. Universitetet finansierar ettåriga gästforskarplatser som kan sökas inom Aaltos forskningsområden. Totalt erbjuds platser för ungefär 20 forskare. Se sökmeddelandet här (på engelska).

Tidigare har vi informerat om att vi erbjuder avgiftsfria studier och understöd för ukrainska studerande och studerande som har fått asyl i Ukraina och som har blivit tvungna att fly kriget i Ukraina. Över hundra ansökningar kom in. I nuläget finns platser för minst 40 studerande. Aalto-universitetets öppna universitet erbjuder avgiftsfria studier för ukrainare fram till 31.7.2023.  

För att täcka de studerandes levnadskostnader har Aalto-universitetet inrättat en Ukrainafond, som har fått en stor mängd donationer under de första veckorna.   

”Vi har redan fått nästan 250 donationer till stöd för studerande som har flytt kriget. Jag vill tacka alla som har donerat hittills för det mycket viktiga stödet till de nödställda. Det är fortfarande möjligt att skänka pengar till fonden”, säger Aalto-universitetets rektor Ilkka Niemelä.  

På Aalto-universitetets Ukraina-sida hittar du mer information om krigets inverkan på Aalto-universitetets verksamhet och hur universitetet hjälper de som drabbas av kriget.  

Aalto flags in Ukraine colours

Stöd studerande vid universiteten i Ukraina

Aalto-universitet stöder studerande vid universiteten i Ukraina genom att erbjuda 40 studerande en avgiftsfri studieplats. Genom att skänka pengar hjälper du oss täcka levnadskostnaderna i Finland för studerande från Ukraina.

Donera en framtid
Blue and yellow flags.

Kriget i Ukraina

På denna sida samlar vi ihop information om hur Rysslands attack mot Ukraina påverkar Aalto-universitetets verksamhet. Vi uppdaterar webbsidan regelbundet.

Aalto-universitetet
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Aalto logo on the snow
Campus, Universitetet Publicerat:

Beredskap för cirkulerande elavbrott på Otnäs campus

Om eventuella elavbrott informeras i mån av möjlighet på förhand.
Kampuspyörä
Campus, Universitetet Publicerat:

13 000 euro till de studerandes välbefinnande - rösta på den bästa idén!

I september 2022 fick våra studerande komma med idéer om hur universitetet borde använda 13 000 euro för att öka studerandes välbefinnande på campuset. Nu är det dags att rösta fram den bästa idén för genomförande under våren 2023.
ACRE Campus Plan
Campus, Universitetet Publicerat:

Svara på campusenkäten, påverka och vinn – enkäten är öppen fram till 9.11.

Mot världens bästa campusupplevelse! Dela med dig av dina åsikter om din arbetsmiljö – vad fungerar och vad borde man utveckla? Du kan vinna lunch för en vecka eller andra välmåendepriser.
Väre ja Kauppakorkeakoulu aurinkopaneelit Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto
Campus, Universitetet Publicerat:

Avslöja energitjuvar på Aalto-universitetets campus!

Betydande energisparåtgärder har genomförts på campus under flera år, men nu behöver vi även din hjälp.