Nyheter

Aalto-universitetet erbjuder gästforskarplatser för forskare som flyr kriget i Ukraina

Nästan 250 donationer hittills för ukrainska studerandes studier vid Aalto.
Siniset ja keltaiset liput.

Forskare som har flytt ukrainska universitet till följd av Rysslands invasion erbjuds möjligheten att fortsätta sitt akademiska arbete vid Aalto-universitetet. Universitetet finansierar ettåriga gästforskarplatser som kan sökas inom Aaltos forskningsområden. Totalt erbjuds platser för ungefär 20 forskare. Se sökmeddelandet här (på engelska).

Tidigare har vi informerat om att vi erbjuder avgiftsfria studier och understöd för ukrainska studerande och studerande som har fått asyl i Ukraina och som har blivit tvungna att fly kriget i Ukraina. Över hundra ansökningar kom in. I nuläget finns platser för minst 40 studerande. Aalto-universitetets öppna universitet erbjuder avgiftsfria studier för ukrainare fram till 31.7.2023.  

För att täcka de studerandes levnadskostnader har Aalto-universitetet inrättat en Ukrainafond, som har fått en stor mängd donationer under de första veckorna.   

”Vi har redan fått nästan 250 donationer till stöd för studerande som har flytt kriget. Jag vill tacka alla som har donerat hittills för det mycket viktiga stödet till de nödställda. Det är fortfarande möjligt att skänka pengar till fonden”, säger Aalto-universitetets rektor Ilkka Niemelä.  

På Aalto-universitetets Ukraina-sida hittar du mer information om krigets inverkan på Aalto-universitetets verksamhet och hur universitetet hjälper de som drabbas av kriget.  

Aalto flags in Ukraine colours

Stöd studerande vid universiteten i Ukraina

Aalto-universitet stöder studerande vid universiteten i Ukraina genom att erbjuda avgiftsfri studieplatser. Genom att skänka pengar hjälper du oss täcka levnadskostnaderna i Finland för studerande från Ukraina.

Donera en framtid
Blue and yellow flags.

Kriget i Ukraina

På denna sida samlar vi ihop information om hur Rysslands attack mot Ukraina påverkar Aalto-universitetets verksamhet. Vi uppdaterar webbsidan regelbundet.

Aalto-universitetet
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

AllWell 2022 Center
Studier, Universitetet Publicerat:

AllWell? - Den årliga enkäten om välbefinnande i studierna genomförs 15.2–1.3.2023

Genom den årliga AllWell?-enkäten om välbefinnande i studierna samlar vi in information om de studerandes upplevelser gällande undervisning, välbefinnande och studieförmåga samt kamratstöd. I år är enkäten öppen 15.2–1.3.2023. Enkäten skickas per e-post till alla andra årets kandidatstuderande och första årets magisterstuderande.
Aalto BIZ Homecoming Day 2023, Pekka Mattila vetää keskustelua
Studier, Universitetet Publicerat:

Handelshögskolan erbjuder ett stort antal program och inriktningsalternativ, berättar Pekka Mattila, professor i marknadsföring

”Med de verktyg som vi kan erbjuda kan man avancera till sådana roller i vilka det på riktigt finns en möjlighet att påverka.”
Kolme henkilöä Kauppakorkeakoululla
Universitetet Publicerat:

Undervisningen och kurserna utvecklas på grundval av responsen från studerandena

Enkäten AllWell? kartlägger saker som kan förbättras för att studerandenas studieförmåga ska bli bättre
Aalto logo on the snow
Campus, Universitetet Publicerat:

Beredskap för cirkulerande elavbrott på Otnäs campus

Om eventuella elavbrott informeras i mån av möjlighet på förhand.