Nyheter

Aalto-universitetet antog 2044 nya studerande i vårens andra gemensamma ansökan

Över 12 600 sökte till Aalto i den gemensamma ansökan i mars
Aalto Universität / Lasse Lecklin
Aalto-universitetet / Lasse Lecklin

Till Aalto-universitetets finsk- och svenskspråkiga kandidatprogram antogs 2044 nya studerande, varav 1475 antogs till det tekniska området, 413 till det ekonomiska området och 156 till det konstnärliga området. Via den öppna universitetsleden antogs därtill 28 studerande till det tekniska området och 24 studerande till det ekonomiska området. 

”Jag vill gratulera alla antagna för ert fina arbete. Varmt välkomna till Aalto!” säger Petri Suomala, vicerektor med ansvar för undervisningen. 

Till det tekniska och det ekonomiska området antas en del studerande på basis av studentbetyget. Inom det tekniska området antogs totalt 80 procent av de nya studerande på basis av betyg och inom det ekonomiska området 60 procent. Resten av de sökande antogs på basis av urvalsprov.  

Utöver den nationella gemensamma ansökan till finsk- och svenskspråkiga kandidatprogram var det möjligt att ansöka om överflyttning från ett annat universitet. Genom denna ansökan antogs 20 studerande till Aalto.  

Resultaten från vårens andra gemensamma ansökan publicerades för Aalto-universitetets del 4.7.2023. Resultaten av antagningen kan kontrolleras i tjänsten Min Studieinfo på adressen https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/

Den öppna universitetsleden ett alternativ till urvalsprov och betygsantagning 

”Det är viktigt för oss att erbjuda möjligheter att studera flexibelt också utan rätt till examensstudier. Till exempel kursutbudet vid Öppna universitetet innefattar mångsidiga studiemöjligheter för alla som är intresserade av universitetsstudier. Studier vid Öppna universitetet är också ett utmärkt alternativ till urvalsprov och betygsantagning, eftersom de gör det möjligt att söka till examensstuderande inom det tekniska eller det ekonomiska området”, säger Suomala. 

I ansökan till det tekniska och det ekonomiska området via den öppna universitetsleden sker ansökan på basis av studieprestationerna vid Öppna universitetet. Ansökan gäller specifika ansökningsalternativ, och anmälan till kurser är möjlig året runt. Ansökan till det tekniska området via den öppna universitetsleden är möjlig nästa gång i höstens gemensamma ansökan 4–14.9.2023.

Läs mer:

Information för nya kandidatstuderande

Bli examensstuderande inom det tekniska området

Bli examensstuderande inom det ekonomiska området (på finska)

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Kolme opiskelijaa
Studier Publicerat:

Podcast tar sig an elektroteknologernas vardag

I podcasten diskuterar elektroteknikstudenterna sina studier och teknologlivet vid Aalto-universitetet. Första avsnittet är ute nu!
Studier Publicerat:

Öva koncentration med MyCourses självstudiekurs

Med självstudiematerialet lär du dig hur du kan tränä din koncentration och skapa en miljö som stöder fokusering när man studerar. Materialet finns på finska och engelska.
Picture of the themes of this course
Studier Publicerat:

Mind & Study: skaffa kunskaper för välmående på en nätkurs med 3sp

Studiepsykologerna i Aalto har kombinerat sina kunskaper och erfarenheter och skapat en nätkurs som hanterar mångsidiga teman inom välmående.
Three students eating a snack and discussing over a computer on a rooftop terrace.
Studier Publicerat:

Lär dig språk och interkulturell kompetens online med Unite! Ansök nu till kurser våren 2024

Unite! kurser är öppna for alla studenter vid Aalto-universitetet.