Nyheter

Aalto-universitetet antog 2044 nya studerande i vårens andra gemensamma ansökan

Över 12 600 sökte till Aalto i den gemensamma ansökan i mars
Aalto Universität / Lasse Lecklin
Aalto-universitetet / Lasse Lecklin

Till Aalto-universitetets finsk- och svenskspråkiga kandidatprogram antogs 2044 nya studerande, varav 1475 antogs till det tekniska området, 413 till det ekonomiska området och 156 till det konstnärliga området. Via den öppna universitetsleden antogs därtill 28 studerande till det tekniska området och 24 studerande till det ekonomiska området. 

”Jag vill gratulera alla antagna för ert fina arbete. Varmt välkomna till Aalto!” säger Petri Suomala, vicerektor med ansvar för undervisningen. 

Till det tekniska och det ekonomiska området antas en del studerande på basis av studentbetyget. Inom det tekniska området antogs totalt 80 procent av de nya studerande på basis av betyg och inom det ekonomiska området 60 procent. Resten av de sökande antogs på basis av urvalsprov.  

Utöver den nationella gemensamma ansökan till finsk- och svenskspråkiga kandidatprogram var det möjligt att ansöka om överflyttning från ett annat universitet. Genom denna ansökan antogs 20 studerande till Aalto.  

Resultaten från vårens andra gemensamma ansökan publicerades för Aalto-universitetets del 4.7.2023. Resultaten av antagningen kan kontrolleras i tjänsten Min Studieinfo på adressen https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/

Den öppna universitetsleden ett alternativ till urvalsprov och betygsantagning 

”Det är viktigt för oss att erbjuda möjligheter att studera flexibelt också utan rätt till examensstudier. Till exempel kursutbudet vid Öppna universitetet innefattar mångsidiga studiemöjligheter för alla som är intresserade av universitetsstudier. Studier vid Öppna universitetet är också ett utmärkt alternativ till urvalsprov och betygsantagning, eftersom de gör det möjligt att söka till examensstuderande inom det tekniska eller det ekonomiska området”, säger Suomala. 

I ansökan till det tekniska och det ekonomiska området via den öppna universitetsleden sker ansökan på basis av studieprestationerna vid Öppna universitetet. Ansökan gäller specifika ansökningsalternativ, och anmälan till kurser är möjlig året runt. Ansökan till det tekniska området via den öppna universitetsleden är möjlig nästa gång i höstens gemensamma ansökan 4–14.9.2023.

Läs mer:

Information för nya kandidatstuderande

Bli examensstuderande inom det tekniska området

Bli examensstuderande inom det ekonomiska området (på finska)

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Kaksi opiskelijaa Aalto-yliopiston kampuksella.
Studier Publicerat:

Aalto-universitetet antog 2 027 nya studerande

Sammanlagt sökte 13 500 sökande till Aalto i vårens andra gemensamma ansökan
campus på hösten
Studier Publicerat:

Öppna universitetets höststudier 2024 har publicerats

Anmälan till höstens kurser startar tidigast i augusti.
Studentguide nyhet, illustrering
Studier Publicerat:

Blivande magister – ge respons på studierna och var med och påverka!

Svara på enkäten för utexaminerade magistrar och påverka utvecklingen av studierna inom ditt område.
Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Studier Publicerat:

Kurs i karriärdesign ger dig möjlighet att sakta ner och lära känna dig själv

Career Design Lab stöder studenternas övergång till arbetslivet. Nyckeln till en hållbar framtid i arbetslivet är ett fördomsfritt och kreativt förhållningssätt till karriärdesign.