Uutiset

Aalto-yliopistoon hyväksyttiin 2044 uutta opiskelijaa kevään toisessa yhteishaussa

Maaliskuussa järjestetyssä yhteishaussa Aaltoon oli yli 12 600 hakijaa
Opiskelijoita ja henkilökuntaa iltoisemassa avajaispäivänä. Aalto-yliopisto/ Lasse Lecklin
Aalto-yliopisto / Lasse Lecklin

Aalto-yliopiston suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin hyväksyttiin 2044 uutta opiskelijaa, joista tekniikan alalle valittiin 1475, kauppatieteiden alalle 413 ja taiteiden alalle 156. Lisäksi avoimen väylän kautta hakeneista hyväksyttiin 28 opiskelijaa tekniikan alalle ja 24 opiskelijaa kauppatieteiden alalle. 

“Onnittelut jokaiselle valitulle hienosta työstä. Lämpimästi tervetuloa Aaltoon!” onnittelee opetuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala

Sekä tekniikan että kauppatieteiden aloille osa opiskelijoista valitaan todistusvalinnassa ylioppilaskirjoitusten arvosanojen perusteella. Tekniikan alalle hyväksytyistä opiskelijoista kaiken kaikkiaan 80 % ja kauppatieteiden alalle hyväksytyistä 60 % valittiin todistusvalinnan kautta. Loput hakijat valittiin valintakoevalinnassa pääsykokeiden perusteella.  

Valtakunnallisen yhteishaun lisäksi suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin oli mahdollista hakea siirtohaussa, jossa opiskelija voi hakea siirtoa toiseen yliopistoon. Tässä haussa Aaltoon valittiin 20 opiskelijaa.  

Kevään toisen yhteishaun tulokset julkaistiin Aalto-yliopiston osalta 4.7.2023. Opiskelijavalinnan tulokset voi tarkistaa Oma Opintopolku -palvelussa osoitteessa https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/.

Avoimen väylän opinnot ovat vaihtoehto valintakokeille ja todistusvalinnalle 

“Haluamme tarjota mahdollisuuksia opiskella joustavasti myös ilman oikeutta tutkinto-opintoihin. Esimerkiksi Avoimen yliopiston opetustarjonta kattaa monipuolisia opiskeluvaihtoehtoja kaikille yliopisto-opiskelusta kiinnostuneille. Avoimen yliopiston kurssit ovat myös erinomainen vaihtoehto valintakokeille ja todistusvalinnalle, sillä opintojen perusteella voi hakea tutkinto-opiskelijaksi tekniikan tai kauppatieteiden aloille”, Suomala kertoo. 

Väylähauissa tekniikan ja kauppatieteiden aloille haetaan Avoimen yliopiston opintosuoritusten perusteella. Haku koskee ennalta määriteltyjä hakukohteita ja opintojaksoille voi ilmoittautua ympäri vuoden. Seuraavan kerran avoimen väylän kautta voi hakea tekniikan alalle syksyn yhteishaussa 4.–14.9.2023. 

Lämpimät onnittelut kaikille valituille ja tervetuloa Aalto-yhteisöön!

Lue lisää:

Uuden kandidaattiopiskelijan muistilistaTekniikan väylän opinnoilla tutkinto-opiskelijaksiKauppatieteen väylän opinnoilla tutkinto-opiskelijaksiKaikille avoimet verkkokurssit

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

XX
Kampus Julkaistu:

PechaKucha- tilaisuus tarjosi Sähkötekniikan korkeakoulun tohtoriopiskelijoille uudenlaisen haasteen

Sähkötekniikan korkeakoulun ensimmäinen PechaKucha haastoi korkeakoulun tohtoriopiskelijat esittämään väitöskirjansa aiheet kuudessa minuutissa. Tilaisuus järjestettiin keskiviikkona 22. toukokuuta Otaniemen A Gridissä.
Näytös-tunnuskuva. Kahdet jalat ja jalkineet keltaiseksi sävytetyssä kuvassa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston muotinäytös laajenee myös näyttelyksi

Aalto-yliopiston vuotuinen muotitapahtuma laajenee tänä vuonna kaksiosaiseksi. Perinteeksi muodostunut muotinäytös Näytös saa rinnalleen uuden tapahtuman Näyttelyn.
Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!